Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Flere tilskud til musikhus

Nye øvelokaler er på vej i Stormgade, hvis Musikby Esbjerg får sin vilje. Foto: Tue Sørensen
Musikby Esbjerg har fået tilskud fra Oscar og Lida Nielsens Fond og Esbjergs Kulturelle Ungdomsfond

Herligt: Der skal være mere gang i Esbjerg som musikby, og her taler vi om øvelokaler og små spillesteder, og det er lige præcist det, Musikby Esbjerg forsøger med at etablere otte nye musikrum i Stormgade 21.

Og tilsyneladende er der lydhørhed overfor dette. Esbjerg Kommune har kvitteret med, at ville give lige i underkanten af 100.000 koner til etableringen, og nu kommer der flere penge ind på kontoen.

Folkene bag Musikby Esbjerg kan med glæde se, at der er kommet tilsagn om 25.000 kroner fra Lida og Oskar Nielsens Fond, samt 45.000 rare kroner fra Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond.

-Det er vi meget glade for, og det er dejligt at se og mærke, at folk godt kan forstå, at der er behov for gode øveforhold. Det har i den grad manglet i længere tid, siger Bo Sejer, der er en af folkene bag Musikby Esbjerg.

Annonce

Økonomien

-Forude venter en tilladelse fra brandmyndigheder og byggesagkyndige, og alt tager jo tid og er måske ikke det mest sexede, når man egentlig hellere vil ind i rummet og fyre den af.

-- Vi må erkende, at det tager tid, men også at det her bliver noget dyrere, end vi egentlig havde kalkuleret med. Vi drømmer jo om at etablere en cafe og en lille scene, så de forskellige grupper kan prøve deres materiale af for andre, men det må komme, når vi har fået etableret de otte øvelokaler, vi har planlagt. Alternativt må vi bygge dem henad vejen, når økonomien er til det, siger Bo Sejer.

-Der er også gang i en crowdfunding, og der er kontakter til flere firmaer, der er positive overfor planerne, men det har, ligesom så meget andet, stået i lidt i stampe på grund af corona.

Hvis man vil holde øje med projektets udvikling, kan man følge med Musikby Esbjergs facebookside.


Det er fedt at se, at folk gerne vil støtte os.

Bo Sejer, Musikby Esbjerg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

50 år på vingerne

Ugeavisen Esbjerg

Auktion på nettet

Annonce