Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Folketingspolitiker efter samråd: Jeg ved ikke, om jeg skal tude, grine eller bare tænke, kæft det er langt ude

Liselotte Blixt er langt fra imponeret over Sundhedsminister Magnus Heunickes ageren i forhold til den enige folketingsbeslutning V 82 for to år siden. Foto: Steen Brogaard
Folketingspolitiker og Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt er mildets talt ved at have mistet tålmodigheden. Hun mener, at samrådene med Magnus Heunicke om ME-situationen efterhånden bærer et skær af dilettantteater over sig.

Politik: Folketingspolitiker og Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt gik endnu engang nedslået hjem efter et samråd med Sundhedsminister Magnus Heunicke. Og endnu engang var det efter et samråd om sygdommen ME.

Mødet fandt sted i sidste uge, og her skulle ministeren endnu engang forsøge at forklare, hvorfor den enige folketingsbeslutning fra marts 2019, der skulle sikre, at Sundhedsstyrelsen indførte en ny tilgang til sygdommen ME, endnu ikke er implementeret. Siden er der stort set intet sket. Og ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen fra Fanø, som Ugeavisen Esbjerg har skrevet om i flere år, ja hun ligger fortsat i sit værelse hjemme hos forældrene på Fanø.

- Hvis Sundhedsstyrelsen siger, de har implementeret beslutningen, jamen hvor er det så, diagnosekoden ligger? Og hvis de putter den under en neutral kode, som de gør, ja så fungerer den jo ikke i andre lande, og det er det, den skal. Så nej, vi blev som vanligt ikke klogere, for ministeren kunne jo ikke svare på nogle spørgsmål, lyder det fra en tydeligt irriteret Liselott Blixt, der efterhånden har svært ved at finde ud af, hvordan hun skal forholde sig til Sundhedsminister Magnus Heunickes ageren i sagen.

Annonce

- Han siger, der er faglig uenighed, men at de følger op og implementerer beslutningen, men det gør de jo ikke. Han lader som om, de gør noget, men de fortsætter i samme spor. Og ME-patienter oplever fortsat disrespekt samt, at de bliver sendt i træning, siger Liselott Blixt.

Er et dilettantteater

Dansk Folkepartis sundhedsordfører er ved at have fået nok af, at Folketinget og Sundhedsministeren synes at have mistet magten til embedsmænd og styrelser.


I stedet laver Sundhedsstyrelsen så en ny neutral kode, der ligner den lidt, men ikke er den samme, og som ingen andre lande bruger. Det er jo helt til grin.

Liselott Blixt, Folketingspolitiker og Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt


Hun mener, at samrådene med Magnus Heunicke om ME-situationen efterhånden bærer et skær af dilettantteater over sig.

- Men det er jo svært, når man ikke kan få klare svar. Nu må vi så afvente, at der om nogle uger kommer nye retningslinjer og en specialeplan, og er det ikke tilfredsstillende, må det her ende i, at vi udtaler mistillid til ministeren, lyder det fra Blixt, inden hun sætter trumf på:

- Altså prøv at hør her. Sundhedsstyrelsen siger, beslutningen er implementeret og sygdommen udtaget fra funktionelle lidelser, hvorefter styrelsen udsender en rapport, som kører under funktionelle lidelser. Det er jo tragikomisk, og jeg ved ikke, om jeg skal tude, grine eller bare tænke, kæft det er langt ude. Det er vildt, man vil være det bekendt. Det er også derfor, jeg siger, at jeg ville have mere respekt for ministeren, hvis han sagde, at det var noget, der blev besluttet under en anden regering, men nu er jeg minister, så nu gør vi sådan her, siger Liselott Blixt og tilføjer:

- Men at sidde og sige, de implementer den vedtagelse og så ikke gør det, ja så mister jeg respekten. Det er som at give matadorpenge i stedet for rigtige penge og så sige, at de kan bruges. Vi ønsker, at vi i Danmark benytter WHO's kode, som er verdensomspændende på diagnoselisten, men i stedet laver Sundhedsstyrelsen så en ny neutral kode, der ligner den lidt, men ikke er den samme, og som ingen andre lande bruger. Det er jo helt til grin.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Når han ikke træder mere, så ved jeg, at han sidder og lytter efter traktorer

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Miss Sunshine er selvskrevet: Man kan godt både have vundet All England og VM i badminton og være god til golf

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Charlotte og Jean har lavet en creme de la creme fodcreme

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år med taekwondo i city

Ugeavisen Esbjerg

Ny plade og sjove mænd

Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Annonce