Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Nicolaj Aarøe (yderst tilhøjre) var en glad mand, da det stod klart, at han fra årsskiftet og i hvert fald fire år frem har fået sæde i Esbjerg Byråd. Foto: Niels Husted
De Konservative fik et flot valg og kommer ind i byrådet med tre mandater. Unge Nicolaj Aarøe bragede ind i byrådet med 6. flest personlige stemmer af alle.

Tre mandater: De Konservatives spidskandidat May-Britt Andrea Andersen var en ombejlet kvinde på Esbjerg Rådhus tirsdag aften og nat.

Med tre konservative kandidater valgt ind kunne hun lægge de afgørende mandater til et blåt flertal, hvor Venstre, Nye Borgerlige og DF alene kunne mønstre 15 mandater.

16 er som bekendt det magiske tal, og selvom om alle udvalgsformandsposter ikke var fordelt ved redaktionens deadline, er der ingen tvivl om, at de Konservative har taget sig godt betalt for at pege på både Jesper Frost Rasmussen som borgmester samt sikre et fortsat blåt flertal i Esbjerg Byråd.

Annonce

- Vi er bare utrolig glade for det flotte valg, hvor vælgerne virkelig har bakket op om de Konservative, lød det på valgnatten med vestjysk beskedenhed fra den konservative spids, mens nyvalgte Dino Selimović ikke var til at skyde igennem, da det stod klart, at han med 258 personlige stemmer også kan placere bagdelen i en byrådsstol fra årsskiftet.

Tabt sig fire kilo

Det samme kan 27-årige Nicolaj Aarøe, der brager ind i byrådet med ikke færre end 1.233 personlige stemmer, hvorved han er den politiker, der har modtaget 6. flest stemmer ved kommunalvalget i Esbjerg Kommune.

Et sjældent flot valg fra en endnu uprøvet politiker, der i den lange valgkamp har kløet så hårdt på, at der faldet fire kilo af sidebenene.

- For at være ærlig er det ikke helt sunket ind endnu. Det er overvældende og fantastisk, for selvom jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at blive valgt, så havde jeg aldrig forventet et personligt stemmetal i den størrelsesorden. Jeg har jo slået nogle af veteranerne og de store profiler, smiler Nicolaj Aarøe, der slår fast, at han kommer til at bringe ny energi ind i byrådet.

- Det har jeg sagt hele tiden, at jeg synes, der mangler. Vi trænger simpelthen til at få rystet posen på nogle områder, hvor der skal nogle nye øjne til.

Annonce

Se på handicapområdet

Det er blandt andet på handicapområdet, at Nicolaj Aarøe vil lægge en del af sin politiske energi i fremtiden.

Han har selv en lillesøster med downs syndrom, og han fortæller, at han har fået rigtig mange mails og beskeder fra folk, der fortæller om helt uacceptable kommunale forhold for handicappede og handicappede børn.

- Det er noget, jeg vil tage rigtig hårdt fat i. Og kan jeg ikke komme igennem med det i byrådet, så vil jeg presse på nationalt med de kontakter, jeg har der. Det skal bare blive bedre på det område, siger Nicolaj Aarøe, der også vil arbejde for, at kommunen kan tiltrække flere borgere samt holde på dem, der er her.

- Det skal blandt andet gøres gennem bedre dagtilbud og flere uddannelser. Der er meget, vi kan gøre, som vi endnu ikke har haft held med, siger Nicolaj Aarøe, der glæder sig til den nye hverdag efter nytår med sine to konservative kollegaer samt de resterende 29 byrådspolitikere.

Vi trænger simpelthen til at få rystet posen på nogle områder, hvor der skal nogle nye øjne til.

Nicolaj Aarøe
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Wienecke og vennerne indtog Royal Arena

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hverdagen sat til vægs

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd fyrer 13 efter millionbesparelse

Ugeavisen Esbjerg

Billige bøger i arkivet

Ugeavisen Esbjerg

En nisse kom sejlende

Ugeavisen Esbjerg

Annbritt er landet på fødderne

Ugeavisen Esbjerg

Så er der baaaaasss

Ugeavisen Esbjerg

Jazzfestival i Esbjerg med store og små koncerter

Ugeavisen Esbjerg

Hvad skyldes blodpropper i hjernen hos type 2 diabetikere?

Ugeavisen Esbjerg

Da Esbjerg blev orange

Ugeavisen Esbjerg

Flot titel til Bjarne Nielsen i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Black Friday i city kunne have været bedre besøgt

Ugeavisen Esbjerg

Keld og Hilda og Baileys til kaffen

Ugeavisen Esbjerg

Lykke om ballade i S: Jeg forstår deres skuffelse

Ugeavisen Esbjerg

Nyt brætspil: Nu kan du købe Rundkørslen, Havkatten og Tobakken

Ugeavisen Esbjerg

DI vil give staten nødbremse mod boligbyggeri på havne

Ugeavisen Esbjerg

Statsminister: Esbjerg er en oplagt placering for en klimaerhvervsskole

Ugeavisen Esbjerg

Rød bloks drømme faldt til jorden med et brag

Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Annonce