Annonce
Debat

Stakkels Frederiksberg Allé

- Betonhuset på det vestlige hjørne kunne ikke være mere tonedøvt i forhold til omgivelserne, skriver formanden for Arkitekturoprøret om bygningen på Frederiksberg Allé 43. Foto: Bo Børresen

Læserbrev: Frederiksberg Allé er noget enestående i Danmark. Den skal vi passe på. Den er vores svar på Champs Élysées. Træerne er blevet fredet, men husene er det mig bekendt ikke. Og så skal det gå galt. Før eller senere. Eller gentagne gange med passende mellemrum.

For mange år siden fandt nogen på at rive den flotte Osborne-bygning på hjørnet af alléen og Vesterbrogade ned. I stedet fik vi et trist betonhus. Senere kom katastrofen på Platanvej, som også ramte alléen. Betonhuset på det vestlige hjørne kunne ikke være mere tonedøvt i forhold til omgivelserne.

Nu kommer så turen til Aveny-T. Der bygges en stor, kasseformet klods, som muligvis vækker begejstring i arkitektkredse, men som på ingen måde søger at ramme den byggestil, som er karakteristisk for teaterbygningen og for alléen. Hvis hele alléen blev bebygget med lignende huse, ville den være uden interesse.

Annonce


Tiden er ved at løbe fra modernismen. Dens hensynsløse byggeri har domineret i 100 år, og intet varer evigt.

Jep Loft


I Arkitekturoprøret er vi af den opfattelse, at der i befolkningen har indfundet sig en udbredt træthed over for den slags 'se mig, jeg tør godt være anderledes byggeri'. Vi har set det så mange gange, at det ikke er interessant længere.

Tiden er ved at løbe fra modernismen. Dens hensynsløse byggeri har domineret i 100 år, og intet varer evigt. Den nye bygning vil være moderne, men moden skifter, og den bliver bare endnu et brutalt indgreb i et smukt bymiljø.

Annonce
Alarm112

To såret i slagsmål med knivstik: Politiet beder om eventuelle videooptagelser

Annonce
Alarm112

33-årig kokainchef idømt 16 års fængsel for indsmugling

Annonce
Indland

Ny girafunge er kommet til verden i Københavns Zoo

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Zoologisk Have opgiver parring for i år: Fremmed panda-urin var ikke nok

Indland

Parringssæson på vej: Med importeret urin håber Zoo på pandababy

Alarm112

Politiet søger vidner: Video viser formodet gerningsmand på cykel efter skyderi

Annonce