Annonce
Ugeavisen Haderslev

I Apotekergade siger de #stolpåos

I Apotekergade er siger indehaver af A Saree's Story Nilsa Serrano, indehaver af MG Jette von Dippe og daglig leder af Bohéme Lillian Gaardsvig #stolpåos. De laver løbende forskellige fælles initiativer. I sommers indkøbte de strandstole som de har stillet til rådighed for forbipasserende. Nu har de malet stole, som skal være med til at skabe liv i Apotekergade. Foto: Stine Hygum
Igen er Bohéme, A Saree's Story og MG gået sammen om at skabe liv i Apotekergade.
Annonce

Haderslev: Når man maler udenfor i regnvejr, så vækker det opsigt. Og det var lige, hvad Jette von Dippe, Lillian Gaardsvig og Nilsa Serrano fra MG, Bohéme og A Saree's Story gjorde torsdag formiddag.

Det er ikke første gang, at de tre kvinder fra de tre specialbutikker er gået sammen om et projekt - og de lover, at det heller ikke bliver sidste gang.

- Vi vil gerne være med til at skabe liv i byen. Vi er "tanterne fra Apotekergade". Vi drikker kaffe sammen og får skøre ideer. siger Jette von Dippe.

I juni måned købte de tre butikker hver fem farverige strandstole, som de satte op i Apotekergade til stor fornøjelse for forbipasserende - både turister og borgere i Haderslev.

Sommeren igennem har folk snuppet sig en pause i en af de 15 strandstole. Nogle har nydt en is, andre har læst i en nyindkøbt bog fra boghandleren, mens andre har taget en pause og nydt byens liv.

- Stolene har nærmest været en turistattraktion, siger indehaveren af A Saree's Story, Nilsa Serrano.

Nu er det efterår - og strandstolenes sæson er slut. Dermed er det tid til et nyt projekt.

- Hvad skulle vi så finde på? Vi vil gerne være med til at skabe et nyt rum i byen, siger Jette von Dippe.

Derfor har de tre kvinder været i gemmerne for at finde stole, som de har forvandlet med farverig maling.

Annonce

#stolpåos

Stolene er sat op i Apotekergade.

- Vi er inspireret af "Bents stol" (Bent Frank, som var kendt som "Lille Bent", der døde i september, red.), som stod mange steder og af Regnbuebænken på Gravene, siger Jette von Dippe.

Lillian Gaardsvig, Jette von Dippe og Nilsa Serrano med de nymalede stole, der er til fri afbenyttelse. Privatfoto

De tre kvinder er ikke kun kolleger. De er også legekammerater. De har en fælles mission om, at der også fortsat skal være liv i Apotekergade og de vil også gerne selv være med til at tage ansvar for, at der sker noget.

På de sociale medier er de tre butikker, Boheme, A Saree's Story og MG begyndt at skrive #stolpåos under deres billeder.

Det er et hashtag med flere betydninger.

Selvfølgelig handler det om de nye stole, men det handler også om, at kunderne kan stole på butikkerne.

- Det er også "stol på os, vi bliver lige her", siger Jette von Dippe og fortsætter:

- Kan vi stole på jer? (kunderne, red). Nu er der ingen hjælpepakker. Efteråret og vinteren bliver en af de største prøvelser i branchen. Det er nu, vi skal finde ud af, om vi er en handelsby. Vi er her. Vi har åbnet - kan vi stole på, at kunderne kommer og handler.

- Det håber vi, siger Lillian Gaardsvig.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Døde poeters klub

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Annonce