Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Detailprisen 2020: 44 butikker er skåret ned til syv

Alle de 44 butikker, der af kunderne er blevet indstillet til Detailprisen 2020 i Hedensted Kommune, kan skilte med det med dette klistermærke. I dette tilfælde er det hos Cycleworld på Haralds Plads i Hedensted. Foto: Mads Dalegaard
Og de nominerede er… I bedste Oscar-stil har et dommerpanel nedsat af Hedensted Erhverv netop nomineret de syv butikker, som stadig har mulighed for at løbe af med Detailprisen 2020 i Hedensted Kommune. Alle tre centerbyer er repræsenteret.

Hedensted: I alt er 44 detailbutikker i Hedensted Kommune blevet indstillet til Detailprisen 2020. Det er kunderne selv, der har indstillet butikkerne og de har blandt andet motiveret deres indstillinger således:

“Stort udvalg i en lækker indrettet og virkelig indbydende butik. Ekspedienterne er venlige, servicemindede og kompetente - og har altid tips og ideer til nye indkøb”.

Et dommerpanel har nu udvalgt syv af butikkerne, og det er ud fra dette felt, at vinderen af den første Detailpris i Hedensted Kommune skal findes. De syv finalister er: Lykke & Lykke i Juelsminde, Grosbøl i Uldum, Lifestyle i Hedensted, Sølvbjerg Shoes i Hedensted/Juelsminde, Checkpoint i Juelsminde, Viola i Tørring og Blomsterhuset Ramdal i Tørring. Vinderen kåres 28. maj.

Annonce

Hedensted Avis og Tørring Folkeblad vil over de næste uger portrættere de syv finalister.

En helt ny butikspris

Virksomhederne har en erhvervspris, iværksætterne en iværksætterpris, men Hedensted Kommunes mange butikker har indtil nu ikke haft deres egen pris.

Det skal der laves om på, mener man fra Hedensted Erhverv, der med erhvervskonsulent Heidi Baltzer Schmidt i spidsen har sat sig for for første gang nogen sinde at kåre den bedste detailbutik i kommunen.

- Nogle gange bliver butikkerne, som ofte har været drevet i mange år, overset lidt. Prisen er endnu mere oplagt i denne tid, hvor vi har fået fokus på, at man skal handle, hvor man bor, har Heidi Baltzer Schmidt tidligere udtalt til avisen vedrørende Detailprisen 2020.

Annonce

Gavekort-vinder fundet

Konceptet er skruet sammen på den måde, at kunderne i løbet af marts har kunnet indstille butikker til prisen. Det er sket ved at udfylde en kupon, som man har kunnet finde i Hedensted Avis/Tørring Folkeblad og hos de enkelte butikker eller ved at sende en mail. Indstillingerne har skullet indeholde en begrundelse.

De kunder, der har indstillet en butik, har været med i lodtrækningen om et gavekort til butikkerne på 500 kroner. Vinderen er blevet udtrukket blandt de over 150 indstillede forslag, og det blev Kathrine Brohus fra Hedensted, der løb med gavekortet, der kan bruges i 80 butikker.

Annonce

Klistermærker i vinduet

I løbet af april fik alle 44 indstillede butikker et klistermærke op i vinduet. Et dommerpanel bestående af syv lokale virksomhedsejere, der alle har berøring med detailhandlen, har nu valgt syv kandidater ud, inden en endelig vinder bliver kåret.

- Dommerpanelet vil kigge rigtig meget på kundernes begrundelser, på om butikkerne er omstillingsparate, nytænkende og yder den bedste service, forklarer Heidi Baltzer Schmidt.

Vinderen af Detailprisen 2020 modtager et kunstværk og en pris - begge dele designet af lokale kunstnere og virksomheder.

Annonce

- Mange fede butikker

- Vi tager de mange velbegrundede forslag til en prisvinder fra borgerne som et udtryk for, at vi har rigtig mange fede butikker i vores kommune, som virkelig gør det godt, og så er det mega-fedt at se, at indstillingerne geografisk er spredt ud over hele kommunen og ikke kun de tre centerbyer, siger Heidi Baltzer Schmidt, der har sendt et dokument ud til alle de 44 indstillede butikker med et udpluk af de rosende ord, som er blevet dem til del i denne konkurrence.

- Der kan jo kun være én vinder, men jeg fornemmer helt klart på de tilbagemeldinger, jeg har fået, at alle er superglade for, at deres kunder har sat sig bag tastaturet og afsat tid til at beskrive, hvorfor de lige netop er vilde med at handle i deres butik, siger Heidi Baltzer Schmidt.


Vi tager de mange velbegrundede forslag til en prisvinder fra borgerne som et udtryk for, at vi har rigtig mange fede butikker i vores kommune, som virkelig gør det godt.

Heidi Baltzer Schmidt, erhvervskonsulent i Hedensted Kommune


Specielt i 2020 og begyndelsen af 2021 har butikkerne måttet kæmpe hårdt og være kreative her under corona-krisens mange restriktioner, og det er et faktum, som den nye detailhandelspris også gerne vil være med til at sætte fokus på.

De 44 indstillede butikker

Indstillet til Detailprisen 2020 af kunderne er som følger:

Hedensted: JYSK, Spar, SuperBrugsen, Villa Mia, Mr. Carsten, Langelund Guld & Sølv, Dragsholm Vine, Byens Smørrebrød & Sandwich, Cycleworld, Café Cozy, Fri Bike Shop, Sportigan, Lifestyle, Røde Kors Genbrugsbutik, Red Barnet Genbrugsbutik, HPK Hvidevarer, Imerco og Sølvbjerg Shoes.

Løsning: Den Lille Bager.

Hornsyld: Hornsyld Slagter.

Uldum: Winnie’s, Karen Noe Design, Fru Larsens Butik og Grosbøl.

Juelsminde: Buchs Boghandel, Juelsminde Helsekost, Friis Optik, Café Kaas & Co., Sølvbjerg Shoes, Blomsterboden ByM, Titra Dekor, Lykke & Lykke og Checkpoint.

Tørring: Nice Wear Børnetøj og Sko, El-Salg, Viola, Bitte Sko med mere, Blomsterhuset Ramdal, Bagergaarden, Tørring Blomster og Din Boghandler.

Daugård: Min Købmand.

Stenderup: Dagmars Fodersalg og Min Købmand.

Rask Mølle: C. Reenberg.

Erhvervskonsulent i Hedensted Kommune, Heidi Baltzer Schmidt, er imponeret over de mange velbegrundede indstillinger, som er tikket ind i forbindelse med Detailprisen 2020, der bliver uddelt 28. maj. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce