Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Grøn profil har lokket investor ombord hos Woodstyle

Woodstyle-indehaver Casper Jacobsen (t.v.) har fået en investor ombord i skikkelse af Mads H. Dalsgaard, der har købt 20 procent af virksomheden, som ud fra bæredygtige principper laver specialdesignede møbler. Foto: Henrik Dolmer
I bedste Løvernes Hule-stil har investoren Mads H. Dalsgaard købt sig ind i den lokale møbelvirksomhed Woodstyle, der producerer og sælger håndlavede møbler og interiørløsninger i egetræ. En benhård satsning på bæredygtig produktion af blandt andet store egetræsplankeborde har fået investoren til at købe 20 procent af virksomheden.
Annonce

Hedensted: I otte år har Casper Jacobsen fra Hedensted haft sin egen lille møbelvirksomhed Woodstyle, der holder til på Spettrupvej 5 i Hedensted. Her har han sit 350 kvadratmeter store showroom/møbelbutik, hvor man kan se alle møblerne. De unikke møbler produceres på et snedkerværksted i Tørring.

Indenfor det seneste års tid er Casper Jacobsen startet på en ny, grøn rejse, idet han er gået over til produktion af bæredygtige møbler af genanvendt egetræ. Eksempelvis bliver Woodstyles plankeborde fremstillet i egetræ, som er mere end 250 år gammelt, og træet kommer fra gamle huse, slotte og herregårde i Frankrig, Belgien, Spanien og Tyskland. Bordene sælges i både Danmark, Tyskland, Norge og Sverige.

Daybeds af genbrugstræ og med et flet lavet af brugte sikkerhedsseler fra biler er en anden af firmaets bæredygtige nyheder.

Annonce

Råt look i stilrent design

- Vi er nødt til at tænke i grønne, bæredygtige løsninger. Det giver rigtig god mening for mig, at vi lader skovene stå, og i stedet for finder og genanvender gammelt egetræ fra huse, herregårde og slotte. Du skåner også miljøet ved ikke at forarbejde disse rustikke egetræsplanker, idet mange af vores kunder godt kan lide det rå look i et stilrent nordisk design, siger Casper Jacobsen.

Man kan hævde, at det ikke er godt for miljøet, at du fragter træ fra hele Europa til Danmark i stedet for at købe dansk træ?

- Det kan du sige, men der går vi ligesom på to ben. Dels vil vi rigtig gerne købe noget gammelt dansk egetræ, dels sørger vi for, at de lastbiler, der fragter vores træ til Danmark alligevel ville have kørt turen - bare med en halvtom trailer, så vi går all in, synes jeg. Den eneste kode, jeg ikke har fået knækket endnu, er, hvordan jeg laver min egen grønne lim, siger Casper Jacobsen, der har snakket med Mads H. Dalsgaard omkring at købe sig ind i virksomheden i et års tid.

Annonce

- Vi skal passe på kloden

- Jeg synes, at Woodstyles satsning på bæredygtighed i deres produktion rammer lige ned i noget, vi alle sammen er optaget af. Nemlig hvordan vi passer på den her klode. Jeg har arbejdet 32 år i transportbranchen, og her arbejder man altså også stenhårdt på at blive mindre miljøbelastende, siger Mads H. Dalsgaard.

- Jeg tror, coronaen skubber endnu mere til den trend. Den har vist, hvor sårbare vi er, og sat nogle tanker i gang i forhold til, hvordan vi hver især kan prøve at være et bedre menneske, så vi sammen kan trække vores lille klode i den rigtige, fremtidssikrede retning, siger Mads H. Dalsgaard.

Annonce

Coronaen har skubbet på ny, grøn profil

Coronaen har faktisk også været med til at skubbe Woodstyle i den nye og bæredygtige retning.

- Mens landet var lukket helt ned, havde jeg jo tid til at udtænke vores nye grønne koncept i detaljer, herunder sikre nogle gode leverandører af det træ, vi skulle bruge. Vi har da også hele tiden haft kunder i butikken, om end vores salg til cafeer og barer helt klart har været ramt af, at lige præcis den branche har været meget hårdt ramt, siger Casper Jacobsen.

Annonce

Fantastisk erhvervsnetværk

Hvad betyder det for dig og din virksomhed, at Mads H. Dalsgaard har købt sig ind i den?

- Han kommer jo med et helt fantastisk erhvervsnetværk, som jeg er sikker på vil kunne åbne nogle nye døre for os. Eksempelvis store og mellemstore virksomheder, som gerne vil have en grøn profil ind i deres mødelokaler. Vi vil naturligvis fortsat også sælge til private, men vi satser helt klart på at gøre noget mere ved erhvervsdelen, siger Casper Jacobsen, der forventer også at have en base i København indenfor et års tid. Eventuelt i samarbejde med andre bæredygtige møbelproducenter.


Mads kommer jo med et helt fantastisk erhvervsnetværk, som jeg er sikker på vil kunne åbne nogle nye døre for os. Eksempelvis store og mellemstore virksomheder, som gerne vil have en grøn profil ind i deres mødelokaler og konferencerum.

Casper Jacobsen, indehaver af Woodstyle i Hedensted


Woodstyle har blandt andet leveret møbler til Bredal Kro, Hotel Opus i Horsens og kulturhuset i Gilleleje.

Mads H. Dalsgaard

Mads H. Dalsgaard har 32 års erfaring indenfor for shippingbranchen og har i en lang årrække arbejdet som direktør for det Aarhus-baserede firma Ship-Log A/S, som under hans ledelse er blevet en meget stor spiller på markedet.

Han er p. t. aktiv i 14 forskellige virksomheder og er direktør i sit eget holdingselskab, ligesom han har sæde i seks bestyrelser.

Casper og Mads sidder her ved et af Woodstyles nye, bæredygtige egetræsplankeborde. En meget rustik sag på 180 kilo. 30.000 kroner skal man slippe for at få fingre i et sådant bord. Foto: Henrik Dolmer
Casper Jacobsen (t.v.) har en forventning om, at Woodstyle kommer til at nyde godt af det store erhvervsnetværk, som Mads H. Dalsgaard har bygget op gennem årene som både shipping-direktør og investor. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce