Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kære hjerteløbere: Tak fordi I reddede min fars liv

Erik Kaxe fra Hedensted faldt om med akut hjertestop i sit hjem i Hedensted 8. november. En fem-seks lokale hjerteløbere ydede i den forbindelse en hurtig, livreddende indsats, som betød, at Erik Kaxe blev genoplivet inden ambulance og lægebil nåede frem. Privatfoto
Runa Kaxe har i et opslag på Facebook-gruppen ”Det sker i Hedensted” rettet en stor tak til de lokale hjerteløbere, der var med til at redde hendes fars liv søndag 8. november.
Annonce

Hedensted: Runa Kaxe kan i et Facebook-opslag i gruppen ”Det sker i Hedensted” berette om en flok lokale hjerteløberes kritisk vigtige indsats for nylig.

- Min far fik hjertestop søndag 8. november i eget hjem i Hedensted, og min mor ydede førstehjælp, indtil der kom, efter hvad min moder mener, flere hjerteløbere. I nåede frem inden ambulancen og er medvirkende til, at der ikke er sket store skader, skriver hun i opslaget.

- Vi ved ikke, hvem disse hjerteløbere er, og vil alle - inklusive min far - give den største, kærlige og taknemmelige tak til jer, der er hjerteløbere. I reddede min fars liv, skriver Runa Kaxe.

Hun beretter videre i sit opslag, at hendes far en uge efter at have ligget i koma nu kan læse, spise, genkende pårørende, gå med gangstativ og er ved at genoptræne sine muskler.

Annonce

Taknemmelig familie

- Så kære hjerteløbere vi kan ikke takke jer nok, og min far bliver helt rørt, når min mor fortæller om jeres kæmpe hjælp. Tusind, tusind tak for, at I redder liv. Mange hilsner fra hele vores familie og ikke mindst min far Erik Harry Kaxe, slutter hun sit opslag.

Rigtig mange har været inde og kommentere på opslaget. Blandt andre nogle af de hjerteløbere, der mødte op for at hjælpe Runa Kaxes far. Herimellem Ronni Reinsch.

- Dejligt at høre, at vores fælles indsats bar frugt, og at din far er på vej tilbage til livet. Tak for at lade os det vide, skriver han.

- Kære Runa. Jeg var tilkaldt, men da jeg ankom var der allerede indtil flere hjerteløbere i gang. Vi var derfor nogle stykker som gik ud og guidede ambulance og lægebil, skriver Bjarne Pedersen.

Annonce

Tak for opslaget

Tanja Gottlieb Svendsen er også én af de mange, der har kommenteret på opslaget.

- Jeg er selv hjerteløber, og det er netop så dejlige beskeder, som du slår op, der viser, at vi er værdsat og vi bliver mindet om, at der faktisk sidder pårørende som er taknemmelige for vores indsats. Så til dig Runa Kaxe, tak for dit opslag, skriver hun.

Runa Kaxe kan i øvrigt fortælle avisen, at hendes far, der under hele forløbet har været indlagt på Skejby Sygehus i Aarhus, bliver udstyret med en pacemaker mandag, og efterfølgende ventes at kunne vende hjem tirsdag eller onsdag.


Vi ved ikke hvem disse hjerteløbere er, og vil alle - inklusive min far - give den største, kærlige og taknemmelige tak til jer, der er hjerteløbere. I reddede min fars liv.

Runa Kaxe


Hjerteløber-ordningen

Hvis man er over 18 år, bor i Region Midtjylland eller Region Hovedstaden og har en smartphone, kan man bliv hjerteløber. Man skal downloade appen ”TrygFonden Hjerteløber”og tilmelde sig.

Når der bliver ringet 112 om et formodet hjertestop, kan regionens akutberedskab alarmere via appen. Man bliver enten bedt om at yde hjertelungeredning eller om at hente en tilgængelig hjertestarter, som man kan bringe frem til personen med hjertestop.

Hvis man bliver kaldt ud til et hjertestop, får man en alarm på telefonen, som man kan afvise eller acceptere.

Akutberedskabet alarmerer ca. 20 hjerteløbere pr. hjertestop. Erfaringer fra Region Hovedstaden viser, at cirka halvdelen ser alarmen og reagerer på den.

Projektet gik i luften den 1. september 2017 i Region Hovedstaden og den 16. oktober 2018 i Region Midtjylland.

Det er en fordel, men ikke et krav, at man har været på kursus i livreddende førstehjælp.

I et opslag på Facebook takker Erik Kaxe's datter, Runa, de hjerteløbere, der hjalp til med at redde hendes fars liv 8. november. Her ses han i sin hospitalsseng på Skejby. Den hurtige indsats har gjort, at han er næsten uden mén. Privatfoto
Flere tusinde hjerteløbere har været med til at redde liv i Danmark de sidste tre år. Senest 8. november i Hedensted, hvor en flok lokale hjerteløbere var med til at redde en ældre mands liv. Foto: Pressefoto/Trygfonden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce