Annonce
Holstebro Onsdag

Blomsterhandlere melder sig ud: De er blevet for grådige

Britta Egholm har drevet Solsikken på Struervej de seneste 16 år og har i alle årene været medlem af Interflora, men fra den 1. oktober er det slut. Foto: Johan Gadegaard
Efter den 1. november er der ikke længere nogen blomsterbutikker i Holstebro, der er medlemmer af organisationen Interflora. To blomsterhandlere i byen har besluttet sig for at forlade samarbejdet.

Holstebro: - Interflora tager for stor en del af blomsternes pris, så vi får for lidt ud af det, og det kan slet ikke svare sig, fordi det giver arbejde frem for indtjening.

Sådan lyder argumentationen fra Lone Veje bag beslutningen om at melde sin blomsterbutik ud af organisationen Interflora.

Hos Interflora kan kunder fra hele verden bestille blomster, der leveres af den lokale Interflora-butik mod at aflevere et salær til organisationen.

Annonce

- Vi afleverer 28,5 procent af blomstens pris til Interflora - og det, mener jeg, er for meget, siger Lone Veje, der de seneste fem år har været indehaver af Viborgvejs Blomster.

Før det var hun ansat i blomsterforretningen i ti år.

Når en blomsterhandler sælger en buket gennem Interflora til 300 kroner, skal han eller hun altså aflevere 85,50 kroner til organisationen.

Bestemmer for meget

Britta Egholm, der driver Solsikken på Struervej i Holstebro, har også besluttet sig for at melde sin butik ud af organisationen.

Beslutningen tog hun faktisk før Lone Veje, og Solsikken er derfor meldt ud af Interflora fra den 1. oktober, mens Viborgvejs Blomster forlader samarbejdet den 1. november. Opsigelserne blev givet et halvt år, før de træder i kraft.

Fra den 1. november er der ikke længere en Interflora-butik i Holstebro. Tidligere var Roomee også medlem af samarbejdet, men efter planen lukker blomsterbutikken på Struervej den 18. september: Indehaveren har været nødt til at lukke på grund af en skulderskade.

- Jeg synes, at Interflora er blevet for bestemmende og for grådig, siger Britta Egholm, der har drevet Solsikken gennem de seneste 16 år.

- Da jeg begyndte i branchen, tog Interflora syv procent i salær, men nu er vi oppe på 29 procent, siger hun og forklarer, at den sidste halve procent dækker over den udgift, blomsterhandleren skal betale for at være medlem af organisationen.

Lone Veje skal nu have ændret blomsterforretningens mail-adresse og lært kunderne at bruge Viborgvejs Blomsters egen hjemmeside. - Mange kunder har allerede fundet ud af, at de får flere blomster for pengene, når de ringer direkte til os, fortæller hun. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Beslutning ved begravelse

Begge blomsterhandlere har truffet beslutningen efter den travle periode, coronatiden har været for branchen.

- Vi har haft så travlt med at bringe ud for Interflora, at vi ikke har været der for vores egne kunder, når de ringer og kommer ind i butikken, fortæller Lone Veje, der hellere vil ekspedere kunder i butikken og over telefonen end at klare de ordrer, der tikker ind på computeren gennem Interflora.

Og sidstnævnte har der været en del af: 7.500 buketter har Viborgvejs Blomster bragt ud for Interflora det seneste år.

Samme oplevelse har Britta Egholm, der også ærgrer sig over, at blomster-organisationen vil bestemme præcis, hvilke blomster der skal i buketterne.

- Kreativiteten forsvinder, når blomstervalget er bestemt på forhånd og ikke kan fraviges, mener blomsterhandleren på Struervej, der har været utilfreds med samarbejdet, siden den danske afdeling af Interflora for tre år siden blev opkøbt af Interflora i Frankrig/MyFlower.

- Vi har knoklet i coronatiden og lavet et stort overskud til dem, siger Britta Eghom, der fylder 64 år og derfor først tænkte, at hun godt kunne fortsætte samarbejdet de sidste år, hun havde tilbage på arbejdsmarkedet.

- Man da jeg sad til en venindes begravelse - hun blev kun 55 år, - tog jeg beslutningen på kirkebænken om, at jeg ikke ville bruge de sidste år på arbejdsmarkedet med at knokle som en gal for Interflora, fortæller hun.

Hun glæder sig til at blive selvstændig og er klar til, at det kan betyde mindre omsætning.

- Det at aflevere noget, jeg kan stå inde for, betyder mere for mig, end at omsætningen er stor, forklarer Britta Egholm.

Vi har haft så travlt med at bringe ud for Interflora, at vi ikke har været der for vores egne kunder, når de ringer og kommer ind i butikken.

Lone Veje, indehaver af Viborgvejs Blomster
Annonce

Falliterklæring

Lone Veje kalder det en falliterklæring, at det for hende er kommet til en udmeldelse af den organisation, som hendes butik har været medlem af i alle årene. Men hun var heller ikke interesseret i at være den eneste tilbageværende Interflora-butik i Holstebro.

- Jeg havde det ikke særligt godt den dag, jeg havde sendt opsigelsen, men jeg ville ikke kunne klare at sende alle Interflora-butikkerne ud alene  - og når jeg samtidig får for lidt ud af det, var beslutningen taget, fortæller blomsterhandleren på Viborgvej.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Forældre spiller en stor rolle for deres børns læselyst

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

På jagt efter kærligheden - med en kameramand på slæb

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Livet fejres med musik og sang i kirke

Holstebro Onsdag

I Ulfborg og Vemb bliver litteraturen leveret lige til døren

Holstebro Onsdag

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Holstebro Onsdag

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Holstebro Onsdag

Lufthavn skal igen have flere penge: Vi gør det for erhvervslivet

Holstebro Onsdag

Patrick går bogstaveligt talt forrest i kampen mod ensomhed

Holstebro Onsdag

Udlært i juni - åbner egen salon i september

Holstebro Onsdag

På tur for at høre om kartoffelmel

Holstebro Onsdag

Penge til klasseværelser, hvorfra man kan fiske i Storåen

Holstebro Onsdag

Efter ni år i klubben slog han direktørens gamle rekord

Holstebro Onsdag

Flere boliger i Vestjylland sælges som turbosalg

Holstebro Onsdag

Efter halvandet års ventetid: Endelig kan Big Bio vise den nye Bond-film

Holstebro Onsdag

Valgmenighedspræst: Fra Grundtvig til Mads Langer

Holstebro Onsdag

Regionens mål er, at 75 procent af ambulancerne er fremme inden for ti minutter: I Vinderup er tallet 11,5

Holstebro Onsdag

- Det er fantastisk at være med til at udfordre det traditionelle klasselokale

Holstebro Onsdag

Alternativ rockmusik på det ellers så stille bibliotek

Holstebro Onsdag

Kom gerne med en ufærdig idé - det her er ikke Løvens Hule

Holstebro Onsdag

Tidligere kromutters hjerte banker for forældreløse børn

Holstebro Onsdag

Skønhedsklinik flytter til 'den franske gade'

Holstebro Onsdag

Egon på 93 år er skrevet op til friplejehjem: Han vil hjem til Holstebro

Holstebro Onsdag

Slankeprodukter og influencere

Annonce