Annonce
Holstebro Onsdag

Det leder vi efter: Boligjagtens mest søgte ord

Ordet ”tennisbaner” har også fundet vej til top-20, hvor det ligger på en sjette plads, mens mange også søger efter et sted til den pladskrævende sport ridning, så ”ridehal”, ”hest” og ”stald” er også at finde på listen. Arkivfoto: Andrew Kelly/Reuters
Prisen, kvadratmeterne og beliggenheden spiller en stor rolle i boligjagten, men hos EDC søges der også mest på ord som "pool", "sauna", "garage" og "tennisbaner".
Annonce

Boligsøgning: Det er ikke kun de klassiske ønsker som en god pris, den rette størrelse bolig og den foretrukne placering, der interesserer de boligsøgende.

En gennemgang af de søgeord, som danskerne taster ind i fritekstfeltet på edc.dk, afslører de mest populære søgninger i 2020.

Det fortæller ejendomsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

EDCs fritekstsøgning afslører, at det suverænt mest søgte ord på edc.dk i 2020 var ”pool”, som tiltrækker mange nysgerrige boligsøgende, der gerne vil se ejendomme med den ekstra feature.

Ordet ”sauna” er også på listen, men det ligger dog helt nede på en 19.-plads i forhold til søgningen på pool.

- De danske sommerhuse er igen blevet meget populære, og salget af dem er eksploderet, derfor overrasker det ikke, at ”pool” og ”sauna” begge er i toppen over de meste søgte ord, siger Søren Kaastrup fra EDC Holstebro.

Annonce

Populære søgninger

Gennemgangen viser, at hænderne er skruet godt på hos mange af EDCs boligsøgende, der søger efter et ”håndværkertilbud”. I samme boldgade ønsker en stor del af de fingernemme boligsøgende et arbejdsrum i deres nye bolig, og ”værksted” ligger som det fjerdemest søgte ord på edc.dk i 2020.


De danske sommerhuse er igen blevet meget populære, og salget af dem er eksploderet, derfor overrasker det ikke, at ”pool” og ”sauna” begge er i toppen over de meste søgte ord.

Søren Kaastrup, EDC Holstebro


- Når vi får en bolig på markedet, der kan trænge til en kærlig hånd, bliver den ofte solgt på kort tid, lyder det fra EDC.

Mange søger også specialtegnede huse eller mulighed for at bo flere sammen, så ”arkitekt” og ”delevenlig” ligger også i top-20, når de boligsøgende skal beskrive kravene til deres kommende bolig.

Annonce

God udsigt og natur

Ud over de fysiske egenskaber drømmer mange købere også om noget pænt at kigge på fra drømmeboligen. Det tredje- og femte-mest søgte ord i 2020 var ”havudsigt” og ”udsigt”. ”Have” kommer ind på syvende pladsen og lader dermed til at være en smule mindre vigtig end udsigten.

- Her i området har vi sø, skov og åer, som tiltaler mange af de boligsøgende - det gælder både tilflyttere og dem, der allerede kender eller bor i området, men måske gerne vil skifte deres nuværende udsigt ud med mere natur, fortæller Søren Kaastrup.

I det hele taget fylder udelivet meget hos de danske boligsøgende, og ord som ”strand”, ”skov” og ”vand” står højt på listen.

- Vi kan se, at udelivet har stor betydning for vores kunder, og interessen er bestemt ikke blevet mindre det seneste års tid, hvor mange er mere hjemme og måske har brug for at komme lidt mere ud og nyde den friske luft end normalt, uddyber ejendomsmægleren.

Mange ønsker sig også et godt sted at stille bilen og cyklen, og ordet ”parkering” ender på en ottende plads, selvom ”garage” dog trumfer og indtager pladsen som det næstmest søgte ord på edc.dk i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vildt med sådan en udsigt

Annonce