Annonce
Holstebro Onsdag

Efter 39 år: Virksomhed solgt til medarbejdere

Fra venstre ses Bent Jensen Thusgård, der sammen med Søren Grove Grejsen Jensen (i midten) har overtaget Airheat efter Mogens Dyremose (til højre). Pressebillede
Mogens Dyremose har solgt sin virksomhed, Airheat A/S, til sine to ledende medarbejdere, Bent Jensen Thusgård og Søren Grove Grejsen Jensen. De nye ejere har  store ambitioner med firmaet, der producerer og forhandler ventilationsaggregater.
Annonce

Idom: - Når jeg har valgt at sælge netop nu, er det, fordi vi har de helt rigtige folk til at drive virksomheden videre. De har lysten og kræfterne, og det skal jeg ikke stå i vejen for. Jeg er bare glad for, at virksomheden og medarbejderne er i trygge hænder med de to nye ejere.

Sådan lyder det fra Mogens Dyremose, der efter 39 år som ejer nu har besluttet sig for at sælge sin virksomhed, Airheat A/S, der ligger på Idom Kirkevej 1 ved Holstebro. To af hans ledende medarbejdere - Bent Jensen Thusgård og Søren Grove Grejsen Jensen- overtager virksomheden og kører den videre.

Mogens Dyremose har sidste arbejdsdag den 31. august. Dermed bliver der tid til at spille lidt mere golf og mulighed for at drosle lidt ned. Men han kan også godt se sig selv fortsætte med at arbejde nogle dage om ugen i et andet regi.

- Det var været spændende at bygge virksomheden op, som i dag tæller ti medarbejdere, og vi har heldigvis ikke været ramt af den aktuelle coronakrise men har kunnet fortsætte produktionen på vanligt niveau, siger Mogens Dyremose i en pressemeddelelse.

Dermed har de medarbejdere fået et godt udgangspunkt for at videreudvikle Airheat, som de i forvejen har et indgående kendskab til.

Annonce

Kender alle kringelkroge

Den ene af de to nye ejere, Bent Jensen Thusgård på 49 år, har været i virksomheden siden 1999 og blev allerede for fem år siden tilbudt at købe 20 procent af virksomheden. Blandt andet fordi han ikke skulle blive fristet af andre græsgange.

- Jeg var nået til et sted, hvor jeg efter mange år i virksomheden enten skulle have andre udfordringer eller være en del af ejerkredsen. Det blev heldigvis det sidste. Jeg kender alle virksomhedens kringelkroge, men som fuldgyldig medejer er ansvaret blevet endnu større, og det, ser jeg, som en spændende udfordring, siger Bent Jensen Thusgård.

Han har styret Airheats produktion og indkøb de seneste mange år og ser det som en force, at Søren og han har hver sit område, hvor de er stærke. Bent står for alt det interne, mens Søren er personen, der repræsenterer virksomheden udadtil.


Der blev for nogle år siden lagt en langsigtet plan for generationsskiftet, og heri indgik, at vi over nogle år skulle se, om min og Bents kemi passede sammen. Og ja, vi går godt i spænd, så nu er overtagelsen blevet en realitet.

Søren Grove Grejsen Jensen, ny medejer.


Den anden, nye ejer, Søren Grove Grejsen Jensen på 39 år, har været tre år i Airheat som ansvarlig for virksomhedens salg og markedsføring og blev faktisk ansat med henblik på at kunne blive medejer.

- Der blev for nogle år siden lagt en langsigtet plan for generationsskiftet og heri indgik, at vi over nogle år skulle se, om Bents og min kemi passede sammen. Og ja, vi går godt i spænd, så nu er overtagelsen blevet en realitet. Og vi har mange planer for Airheat, siger Søren Grove Grejsen Jensen og uddyber:

- En af de nye ting er, at vi er kommet med i en vækstordning i Holstebro Kommune. På tre år skal den hjælpe os med at vokse til det dobbelte på omsætning og indtjening ved blandt andet at udvide virksomhedens geografiske rækkevidde. Vi er blandt andet endnu ikke så godt repræsenteret på Fyn og Sjælland, men det kan vi jo blive.

Annonce

Inviterede søn med

Det var oprindeligt Mogens Dyremoses far, som i 1981 fik idéen til Airheat, da han var værkfører hos oliefyrsproducenten, Danheat, som ikke længere ønskede at producere varmluftovne. Her så faren en god mulighed for at etablere egen virksomhed, og som noget af det første inviterede han sin søn, Mogens, med.

Otte år senere blev Mogens eneejer, da forældrene gik på pension. Siden da har Mogens udviklet Airheat til især at producere varmluft- og ventilationsaggregater - ofte på specialmål - til brug i værksteder og fabrikshaller samt i boliger, institutioner og på kontorer.

Kundekredsen er typisk VVS-, installations- og montagefirmaer samt rådgivende ingeniører i Jylland, som vælger Airheats løsninger, fordi de i størrelse og ydeevne kan skræddersys til den enkelte kundes behov.

20 procent af produktionen går til udlandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce