Annonce
Holstebro Onsdag

Håbet er at skabe en verdensmålsdag med folkemøde-stemning

- På Verdensmålsdagen tager vi verdensmålene helt ud af den politiske kontekst og ud i et andet forum, hvor alle kan være med og forholde sig til det, forklarer Maj Britt Rosenmeyer Olsen, der er direktør for Holstebro Udvikling. Pressebillede
Alle er den torsdag den 14. oktober inviteret til en verdensmålsdag midt i Holstebro med lokale workshops og besøg af tv-kendisser.

Holstebro: Da Holstebro Udvikling P/S for et par måneder siden begyndte at arbejde med FNs 17 verdensmål, var det med en stor usikkerhed om, hvorvidt den lokale opbakning ville komme eller udeblive.

Men tvivlen er siden blevet gjort til skamme: Opbakningen har været enorm, skriver Holstebro Udvikling P/S i en pressemeddelelse.

- Jeg er faktisk helt overvældet. Vores arbejde med verdensmålene er blevet rigtigt godt modtaget. Vi mærker en stor lokal sult efter at gøre noget. Både private, offentlige institutioner og virksomheder vil meget gerne tage del i det og har en stor nysgerrighed i forhold til det lokale arbejde med verdensmålene, siger Maj Britt Rosenmeyer Olsen, der er direktør for Holstebro Udvikling.

Annonce

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FNs 193 medlemslande til blandt andet at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle.

Næste led i arbejdet med verdensmålene er en verdensmålsdag for alle, og som løber af stablen torsdag den 14. oktober på Store Torv i Holstebro.

-  På verdensmålsdagen tager vi verdensmålene helt ud af den politiske kontekst og ud i et andet forum, hvor alle kan være med og forholde sig til det. Her kan almindelige mennesker få fingrene ned i problemstillingerne, så målene bliver mere nærværende end politiske visioner, som godt kan være svære at forholde sig til. Vi starter der, hvor folk er, for det, tror vi på, virker, siger hun.

Her kan almindelige mennesker få fingrene ned i problemstillingerne, så målene bliver mere nærværende end politiske visioner, som godt kan være svære at forholde sig til. Vi starter der, hvor folk er, for det, tror vi på, virker.

Maj Britt Rosenmeyer Olsen, direktør for Holstebro Udvikling, om Verdensmålsdagen

Folkemøde-stemning

Maj Britt Rosenmeyer Olsen håber på, at verdensmålsdagen får en stemning, der ligger tæt op ad stemningen på et folkemøde med mange forskellige aktører, der arbejder sammen på kryds og tværs.

- Vi oplever, at virksomheder, institutioner og private pludselig har fundet hinanden og arbejder sammen på eget initiativ. Jeg har hørt flere virksomheder sige, at det er dejligt, at de har fundet hinanden på tværs, fordi det giver nye muligheder for at lave nye, innovative ting sammen, siger hun.

Mere om verdensmålsdagen

Verdensmålsdagen bliver åbnet fra scenen på Store Torv torsdag den 14. oktober klokken 10 af Maj Brit Rosenmeyer Olsen, der er direktør for Holstebro Udvikling, og Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S).

Fra en scene på Store Torv byder dagen også på aktiviteter. Blandt andet i form af tre foredrag med meteorolog og klimaekspert, Peter Tanev, som går bag om aktuelle klimafordringer, og hvad de betyder for vores vejr og hverdag.

Shane Brox, der er kendt fra DR og udsendelserne, Shanes verden og Shanes jul, åbner den udstilling, som har været seks uger under vejs. Udstillingen er kreeret af kommunens børn i samarbejde med Shane Brox, Holstebro Udvikling P/S og Nomi4s.

Pavillonerne på torvet er åbne i butikkernes åbningstid fra klokken 10 til 17.30.

På verdensmålsdagen stilles 18 pavilloner op på Store Torv, hvor 27 private og offentlige virksomheder og organisationer arrangerer events, workshops og meget andet, som inspirerer og fortæller om, hvordan man kan arbejde med verdensmålene på tværs.

Blandt andet et arbejdende værksted, hvor man kan skabe kunst af genbrug. På en anden stand kan man få inspiration til at gøre julen mere grøn.

Holstebro får også besøg af tv-kendisserne Peter Tanev og Shane Brox, og studerende fra UCH kommer med en række idéer til løsninger på verdensmålsudfordringerne.

Meteorolog Peter Tanev går i sit foredrag bag om aktuelle klimafordringer, og hvad de betyder for vores vejr og hverdag. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Tredje generation af kartoffelavlere: Pasta og ris er jeg helst fri for

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Pas din egen tallerken

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vicki Berlin: Vi tager det bedste af det bedste med til Nørre Vosborg

Holstebro Onsdag

Koordinator jubler over kommende foredrag: - Aldrig har jeg mødt et menneske med så stort et gåpåmod og livsglæde

Holstebro Onsdag

Kommende konfirmander fortæller om deres kirke

Holstebro Onsdag

Kommuneplan vedtaget efter stort engagement fra borgere

Holstebro Onsdag

Menighed og forening inviterer til kulturmøder

Holstebro Onsdag

Valgdebat om det gode børne- og ungdomsliv

Holstebro Onsdag

Russiske professorer giver koncert på Nørre Vosborg

Holstebro Onsdag

En inspiration til at søge oprigtig kærlighed

Holstebro Onsdag

Konditor: Lav dejen nu og få gudegode honninghjerter til jul

Holstebro Onsdag

Børnebilletter, loppemarked og krybdyr i center

Holstebro Onsdag

Præst og direktør holder foredrag om ny hospitalskirke

Holstebro Onsdag

Erling elsker en sport, som færre og færre dyrker: - Jeg holder på, at alle stress-ramte burde prøve det her

Holstebro Onsdag

Svend Åge mødte sine gamle soldaterkammerater med komiker i spidsen og TV-hold i ryggen: - Det var vildt sjovt

Holstebro Onsdag

Bestseller som teater i Musikteatret

Holstebro Onsdag

Slut efterårsferien af med en teaterkoncert

Holstebro Onsdag

Nanna stiller op til byrådsvalget: Hun vil ikke miste retten til at brokke sig

Holstebro Onsdag

- Et efterskoleophold er en gave, man giver til sine børn

Holstebro Onsdag

77-årig blomsterkunstner pynter hele herregården selv

Holstebro Onsdag

Cirkus rykker ind i hallen med forestilling

Holstebro Onsdag

Genbrugsmarked i Plexus

Holstebro Onsdag

30 kunstnere og kunsthåndværker udstiller i Skave

Annonce