Annonce
Holstebro Onsdag

Holstebro-brasserie nomineret til prisen som Danmarks bedste

Køkkenchef Hussein Khalil (til venstre) og restaurantchef Ahmed Dogan er glade og stolte over, at Ekte Brasserie er nomineret i kategorien "Årets Bistro/Brasserie 2021". Enkeltpersoner fra Holstebro har før været nomineret af Den Danske Spiseguide, men det er første gang, at en restaurant i byen er indstillet. Foto: Morten Stricker.
Den Danske Spiseguide har fundet Holstebro-brasseriet Ekte værdig til at blive nomineret sammen med fire andre i kategorien "Årets Bistro/Brasserie 2021".

Holstebro: Når Den Danske Spiseguide inviterer til sin årlige gallafest den 7. november, er der én af de mange grupper af nominerede til en pris, som i særlig grad vil interessere holstebroerne.

Blandt aftenens mange kategorier, hvor der skal kåres en vinder, finder man "Årets Bistro/Brasserie 2021", hvor Ekte Brasserie og Bar i Holstebro er nomineret.

Manden bag Den Danske Spiseguide, Bent Christensen, begrunder nomineringen af Holstebro-brasseriet med følgende:

Annonce

"Autencitet er et herligt begreb. Det samme gælder brasserie. Når de to begreber indgår et "ægteskab", er noget godt i gang. Ekte Brasserie er arketypisk for gedigen velsmag uden dikkedarer og for ikke at springe over, hvor gærdet er lavest. Vedholdenhed for brasseri-traditioner er, for mig at se, respekt for håndværket, sæsonerne og fastholdelse af den dybe velsmag. Det praktiseres på denne adresse".

Det er gået hurtigt

Ekte, der holder til på Hotel Schaumburg, er ejet af Ertugrul Dogan og Ismail Aydoganer, som også står bag gourmet-restauranten Under Klippen.

- Vi er utroligt stolte. Det er gået så hurtigt, vi åbnede jo Ekte i januar 2019, siger Ertugrul Dogan, der har haft restaurant Under Klippen i 26 år - uden at være blevet nomineret til spiseguiden.


Vi havde slet ikke ventet det. Vi havde et mål om, at vi ville være med i Den Danske Spiseguide, fordi det er den største og mest anerkendte herhjemme. Bare det at være nævnt der ville vi være stolte over og glade for.

Ahmed Dogan, restaurantchef


Restauranten har dog holdt tre stjerner i guiden de seneste godt 15 år.

Nu er det så brasserie Ektes tur, og her står næste generation, Ertugrul Dogans 30-årige søn, Ahmed, for den daglige ledelse.

- Min far ringede til mig søndag. Han havde set det på Bent Christensens Facebook-side.  Jeg blev selvfølgelig glad og overrasket - og så var det lidt svært at sove, smiler Ahmed Dogan.

Hvorfor var du overrasket?

- Vi havde slet ikke ventet det. Vi havde et mål om, at vi ville være med i Den Danske Spiseguide, fordi det er den største og mest anerkendte herhjemme. Bare det at være nævnt der ville vi være stolte over og glade for. Så det her er jo et kæmpe boost til vores selvtillid, mener Ahmed Dogan.

Annonce

Ændrede det meste

Brasseriet har, som så mange andre nystartede steder, haft en begyndelse med en del bump på vejen. Man har skiftet køkkenchef flere gange, men i juli 2020 tiltrådte den nu 35-årige Hussein Khalil, der blev uddannet med bronzemedalje fra Under Klippen i 2020. Og så gled brasseriet ind i smult vande.

- Vi havde slet ikke set det komme, indrømmer Ahmed Dogan, der bestemt skal til Aalborg den 7. november, når vinderne i de mange kategorier bliver afsløret ved Den Danske Spiseguides gallafest. Foto: Morten Stricker.

- Jo, jeg ændrede på en del. Det meste faktisk. Nye råvarer, ny retter, nye regler og arbejdsgange, forklarer Hussein Khalil, der sammen med Ahmed Dogan planlægger og udvikler brasseriet.

Hverken han eller Ahmed anede, at folk fra Den Danske Spiseguide havde spist på brasseriet.

- Det var nok meget godt, vi ikke vidste det. Så havde vi måske været nervøse, mener Ahmed Dogan.

De øvrige nominerede i kategorien "Årets Bistro/Brasserie 2021" er Freia (Sønderborg), Le Saint Jacques (København), Bistro Pastis (København) og Vendia Brasserie (Hjørring).

Gallafesten holdes på Restaurant Bühlmann, der ligger i herregårdshotellet Scheelsminde i Aalborg. Ejerne er de samme, som står bag hoteldelen og gourmetrestauranten NV Tasting på Nørre Vosborg.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Stresscoach: Find huller i dit liv, hvor du får fyldt energibarometeret op

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Friplejehjem har fået sit eget klaver

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nabo-rally med loppemarked og havebesøg

Holstebro Onsdag

Tidligere solgte hun smykker i Nørreport Centret: Nu sigter hun efter medaljer til OL i Tokyo

Holstebro Onsdag

Farmand har ansvaret for aftensmaden og madplanen

Holstebro Onsdag

Maren-statuette, kage og 150 års fødselsdag

Holstebro Onsdag

Lærlingen har overtaget butikken

Holstebro Onsdag

Særudstilling åbner, men trækplasteret mangler

Holstebro Onsdag

Karin vil gøre nyt friplejehjem til et hjem for beboerne

Holstebro Onsdag

Brødre åbner vinbutik med spisested i gågaden

Holstebro Onsdag

Græsset er grønt, hvor du vander det, men gider du overhovedet at vande det forbandede græs?

Holstebro Onsdag

Efter 30 år: Skibet Bro og blodbøgen fik et messingskilt

Holstebro Onsdag

Prisregn over roklubben: Babyerne fra Vandkraftsøen er nu blevet voksne

Holstebro Onsdag

Børn og unge inviteres til at kaste snøren ud

Holstebro Onsdag

Historieoplæsning til håndarbejde

Holstebro Onsdag

Peter Schmeichel som inspiration for kunstnerblik

Holstebro Onsdag

Livredderne åbner for badesæsonen

Holstebro Onsdag

Pift sankthans-menuen op med disse retter

Holstebro Onsdag

I Holstebro dækkes der bord som aldrig før

Holstebro Onsdag

Krigsfotograf viser billeder og fortæller historier i Big Bio

Holstebro Onsdag

Bøfkæde tilbyder lykkebokse med overskudsmad

Holstebro Onsdag

To egnsteatre går sammen om forestilling

Holstebro Onsdag

Der er ingen grund til, at børn skal kede sig ferien

Annonce