Annonce
Holstebro Onsdag

Holstebro går med ind i kampen for et bedre klima

- Vi håber, at både private, virksomheder, institutioner, skoler og alle andre har lyst til at være med til at gøre en forskel for klimaet og for vores by. Sammen kan vi gøre en forskel, siger Maj Brit Rosenmeyer Olsen, der er direktør for Holstebro Udvikling. Pressebillede
Holstebro Udvikling P/S sætter i den kommende tid fokus på FNs Verdensmål med blandt andet konference og børneevent. - Lokalt ejerskab er nødvendigt, hvis vi skal flytte os sammen internationalt, mener direktøren.

Holstebro: I en ny klimarapport kalder eksperter på øjeblikkelig handling, og den netop offentliggjorte rapport har gjort de FN-Verdensmål, der handler om klimaet, endnu mere aktuelle.

Og det er ikke kun en kamp, der føres i de store byer rundt om i verden. Holstebro Udvikling er også er klar til at tage kampen op lokalt og gøre en forskel.

FNs klimatopmøde COP26 holdes i Glasgow i november, og fra den 23 august til den 31. oktober sætter organisationen fokus på verdensmålene i Holstebro - blandt andet med en aktørkonference for lokale virksomheder, et børneevent og ved at pynte byen op.

Annonce

- Det 11. verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, og det er det, vi tager udgangspunkt i. Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter for virksomheder og byer - og et fokusområde, som Holstebro ikke kommer uden om, siger Maj Britt Rosenmeyer Olsen, der er direktør for Holstebro Udvikling.

- Det handler blandt andet om at kunne tiltrække flere bosættere, flere unge til vores uddannelser og generelt at få sat Holstebro på kortet for verdensmål og bæredygtighed, tilføjer direktøren, der opfordrer til at støtte op.

- FNs verdensmål er et internationalt initiativ, så det kan synes langt væk fra vores hverdag. Men uden lokalt ejerskab, bliver det bare ikke til noget. Lokal forankring er helt nødvendigt, hvis vi skal flytte os sammen internationalt. Så det er vigtigt, vi i Holstebro står sammen, hvis vi virkelig mener det, lyder hendes argumentation.


FNs verdensmål er et internationalt initiativ, så det kan synes langt væk fra vores hverdag. Men uden lokalt ejerskab, bliver det bare ikke til noget.

Maj Britt Rosenmeyer Olsen, direktør for Holstebro Udvikling.


Tv-kendis til byen

Første initiativ blev taget den 23. august, da Holstebro Udvikling P/S inviterede lokale virksomheder, foreninger og organisationer til en aktørdag i Musikteatret.

Aktørdagen havde plads til 100 personer, og alle pladser var besat.

Fra uge 34 til 40 inviterer Holstebro Udvikling P/S børn og andre kreative sjæle til at til at være med til at bygge fremtidens Holstebro af genbrugsmaterialer sammen med Shane Brox, der blandt andet er kendt fra Shanes Verden i tv.

- Holstebro Udvikling har tidligere lavet Byens plan, som er de voksnes bud på fremtidens Holstebro. Nu vil vi gerne give børnene en stemme, fortæller Maj Britt Rosenmeyer Olsen.

I løbet af de seks uger indspiller Shane Brox seks små inspirationsfilm, og det er håbet, at skoleklasser, institutioner og børn privat har lyst til at deltage.

Den 13. oktober kommer Shane Brox til Holstebro og samler alle de bidrag, som børnene har indleveret, til en udstilling, der kan opleves i Rådhusarkaden og på Store Torv.

Borgmester H.C. Østerby åbner sammen med en række af de deltagende børn udstillingen på Store Torv i forbindelse med Verdensmålsdagen den 14. oktober. Udstillingen kan opleves frem til den 30. oktober, hvorefter den vender tilbage til naturen, når lokale børn i samarbejde med Nomi4s, der har leveret genbrugsmaterialerne, er med til at skille tingene ad og sortere dem korrekt igen.

I samme periode bliver byen pyntet op med klistermærker med verdensmålene på fliserne i gågaderne, lige som mange af butikkerne følger op med klistermærker i vinduerne.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

I et foredrag går rejsen til Italien, Spanien og Afrika

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Første ombygningsetape er overstået: Nu åbner halvdelen af det nye svømmecenter

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Gratis premiere på forestilling med kunstnere fra Sydkorea

Holstebro Onsdag

Nu bliver museumsinspektørens ph.d.-afhandling til en bog

Holstebro Onsdag

Der er andet end julekoncerter på programmet

Holstebro Onsdag

Parcelhusfamilien skal betale 29 kroner mere om måneden for varme, vand, og spildevand

Holstebro Onsdag

Nu skal du bestille tid til covid-19-vaccination

Holstebro Onsdag

Få en anderledes litteraturoplevelse på et slot

Holstebro Onsdag

Kulturperlen får besøg af tre nye bands til sine  onsdagskoncerter

Holstebro Onsdag

Se videoen: 'Futte' overrasket med pris for frivilligt arbejde

Holstebro Onsdag

Black Friday nærmer sig: Sådan navigerer du i tilbudsjunglen

Holstebro Onsdag

Milepæl i Region Midtjylland: 90 procent er vaccineret mod covid-19

Holstebro Onsdag

Når folk begynder at vippe med foden, ved jeg, at de kan li' musikken

Holstebro Onsdag

Alle partier med i konstitueringsaftalen

Holstebro Onsdag

Kammermusik og korsang i kirke

Holstebro Onsdag

Brunch og X Factor-optræden på museum

Holstebro Onsdag

Søren har sat strøm til sin bildrøm

Holstebro Onsdag

I seksualitetens tjeneste

Holstebro Onsdag

Pengene strømmer ind til ny købmandsbutik: Næste stop er penge fra EU

Holstebro Onsdag

Black Friday uden pebernødder og musik fra scenen

Holstebro Onsdag

Der skal optages flere studerende: VIA indgår ny aftale med kommunen

Holstebro Onsdag

Kom og hør om kloge folk fra Holstebro

Holstebro Onsdag

Overskud fra salgsbod hjælper fattige i Indien

Annonce