Annonce
Holstebro Onsdag

Hun skal være ny familie- og dagtilbudschef i Holstebro Kommune

Marianne Rahbek er 40 år, uddannet kandidat i statskundskab, bor i Silkeborg, samlevende med Carsten og mor til to sønner på 12 og 14 år. Hun har diplomuddannelse i ledelse og er i gang med en Master i Offentlig ledelse. Foto: Holstebro Kommune
40-årige Marianne Rahbek skal være med til at sikre, at de 13.300 børn og unge i Holstebro har gode muligheder for at være en del af et eller flere fællesskaber.

Holstebro: - Da jeg så stillingsopslaget, øjnede jeg muligheden for igen at komme til at arbejde med det område, som er så væsentlig en del af vores velfærdssystem og kernen i kommunen, nemlig at være med til at skabe rammer, så vores børn og unge - fra de er ganske, ganske små - kan trives og udvikle sig. Det var et job, jeg var nødt til at søge.

Sådan siger Marianne Rahbek, ikke blot søgte, men også fik jobbet som ny familie- og dagtilbudschef i Holstebro Kommune.

Hun begynder i det nye job den 1. april, oplyser kommunen i en pressemeddelelse .

Marianne Rahbek kommer fra en stilling som boligsocial leder i en boligorganisation og har i en årrække inden da arbejdet i Herning Kommune i forskellige positioner inden for børn og unge-området, sundhed og senest inden for det boligsociale område.

Nu får Marianne Rahbek altså muligheden for at "komme hjem" til fagområdet med børn og unge - et område, der har haft hendes interesse, siden hendes arbejdsliv begyndte.

Mere om ansvarsområdet

Familie- og dagtilbudschefens ansvarsområde er:

12 daginstitutioner - både fællesledede på flere matrikler og enkeltledede samt et §32 tilbud. Af de 12 dagtilbud er der to selvejende.

Dagplejen.

Familiesektionen med hele myndighedsfunktionen samt forebyggelsesrådgivere på skoler og institutioner.

Børne- og familiehusene med de specialiserede udføreropgaver - herunder et døgntilbud.

Tandplejen, som drives i et samarbejde med nabokommunen Lemvig.

Sundhedsplejen.

Der er cirka 680 fuldtidsstillinger på familie- og dagtilbudsområdet.

Budgettet for familie- og dagtilbudsområdet er på 454,3 millioner kroner.

Holstebro Kommune er ikke "ukendt land" for den nye familie og dagtilbudschef.

- Jeg kender en del til Holstebro Kommune fra mine faglige netværk, og mit indtryk er, at det er en driftig, velfungerende og modig kommune. Man har valgt at satse på at skabe nogle større enheder på dagtilbudsområdet, og det betyder blandt andet, at der er alle muligheder for at skabe nogle fagligt professionelle miljøer, som kan give bedre vilkår for de børn, det hele drejer sig om, siger Marianne Rahbek.


Jeg kender en del til Holstebro Kommune fra mine faglige netværk og mit indtryk er, at det er en driftig, velfungerende og modig kommune.

Marianne Rahbek, ny familie og dagtilbudschef


I Holstebro Kommune er der 13.300 børn og unge i alderen fra nul til 18 år, og det er rammerne for deres trivsel og udvikling, Marianne Rahbek nu skal sætte retning for.

Ambitionerne er høje, og forventningen er, at Holstebros dagtilbud præsterer på højt niveau.

- Flere børn skal opleve sig som deltagere i de almene fællesskaber - og dette kræver, at vores nye familie- og dagtilbudschef skal kunne balancere et stærkt fokus på udviklingen af kvalitet, nye måder at løse opgaverne på samt et stærkt fokus på styring af økonomi - især på det specialiserede område. Det er ambitiøst, men jeg er sikker på, at Marianne sammen med resten af chefgruppen i Børn og Unge kan løfte den opgave, siger Susanne Ebdrup, der er direktør i Holstebro Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce