Annonce
Holstebro Onsdag

KOL-hold på fitnesscenter fejer ti års jubilæum

Deltagerne på KOL-holdene møder troligt op til træning - her et glimt fra en pause. Pressebillede
Annonce

Holstebro: Den 6. oktober kunne KOL-holdet på Flex Fitness Holstebro fejre ti års jubilæum. Dagen blev markeret med hygge, kaffe og kage på centret.

Holdet blev etableret i kølvandet på et kursus for KOL-patienter i byens sundhedscenter.

Efter det tre måneder lange kursus fik holdet lov til at fortsætte med at træne i kælderen under sundhedscenteret, men af konkurrencehensyn med det private kun i tre måneder. Derefter tog Marie Jakobsen kontakt til den daværende indehaver af Flex Fitness, Susanne Lynggaard, for at høre, om hun ville huse  KOL-patienterne.

Susanne havde kendskab til KOL, fordi hendes mor havde haft sygdommen, så det var  nærliggende for hende at tilbyde Marie og de andre at komme på fitnesscentret.

På fitnesscentret begyndte holdet med kredsløbs- og styrketræning, og efter et stykke tid tog  Susanne fat på at træne med patienterne i holdsalen. Efter fem år  foregik træningen på cykel, og det har den gjort siden.

Mere om KOL

KOL står for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom.

Det er en lungesygdom, der rammer mange danskere.

Omkring 320.000 danskere lever med KOL, men kun halvdelen ved, at de har sygdommen.

Marie Jakobsen blev senere af sundhedscenteret indstillet til dronningens fortjenestemedalje for frivillig arbejde.

I dag er KOL-holdet stadig aktivt, og de cirka 25 deltagere er fordelt på to hold, som træner både cykling og styrke. Hvert år arrangeres der julefrokost, men på grund af Covid-19 er den aflyst i år.

- KOL-patienterne har altid følt sig godt taget imod på Flex Fitness. Både af de andre brugere og personalet. Alle viser hensyn, og det er med til, at de føler sig trygge ved at komme på Flex Fitess. Det sker også, at andre medlemmer spørger ind til deres sygdom. Som 81-årige Inge Marie Sindbæk sagde det så godt: "Jeg vil nærmere være bange for, ikke at komme på Flex Fitness, lyder det fra de aktive KOL-patienter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce