Annonce
Holstebro Onsdag

Klar med ny plan for spildevand

- Spildevandsplanen understøtter det fortsatte arbejde med at sikre fremtidens klimarobuste byer i et samarbejde mellem borgere, kommune og forsyningsselskab, lyder det fra formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget Karsten Filsø (SF) efter vedtagelsen af den nye plan. Foto: Holstebro Kommune
Byrådet i Holstebro Kommune har nu godkendt en ny spildevandsplan. Den beskriver, hvad der skal ske med spildevandet de næste ti år i det åbne land, sommerhusområder og i byområder med fælleskloakering.

Holstebro: Det handler om kloakering, kloakseparering, overløb og nedsivninger.

Om at tilpasse vores spildevandssystem mod skybrud og undgå oversvømmede kældre og rensningsanlæg på overarbejde. Og ikke mindst om at skåne miljøet, vandløbene og badevandet ved at skille regnvandet fra ejendommens spildevand.


Annonce

Borgerne er selv ansvarlige for at sikre deres egen grund, mens forsyningen skal sikre et system, der kan aflede vandet med et tempo og en kvalitet, som vandmiljøet kan holde til.

Karsten Filsø (SF), formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget


Sådan lyder indledningen af en pressemeddelelse fra Holstebro Kommune, efter at byrådspolitikerne nu har blåstemplet en ny spildevandsplan.

- Spildevandsplanen understøtter det fortsatte arbejde med at sikre fremtidens klimarobuste byer i et samarbejde mellem borgere, kommune og forsyningsselskab, siger Karsten Filsø (SF), der er formand for natur-, miljø- og klimaudvalget.

- Borgerne er selv ansvarlige for at sikre deres egen grund, mens forsyningen skal sikre et system, der kan aflede vandet med et tempo og en kvalitet, som vandmiljøet kan holde til. Derfor introducerer vi nu også en generel adgang til at holde regnvandet på egen grund, når der kloaksepareres - mod tilbagebetaling af tilslutningsafgiften, fortsætter han.

Rent og beskidt skal holdes adskilt

Kloaksepareringen betyder, at Vestforsynings arbejde med at opdele regnvand og spildevand fortsætter, så rent og beskidt vand - i endnu højere grad end i dag - holdes hver for sig.

Når skybrud og stigende regnmængder overbelaster kloaknettet, kan kloakseparering være én af løsningerne til, at rørene i de ældre kloakledninger ikke overbelastes.

Foruden oversvømmede kældre undgår man på den måde, at opblandet spildevand og regnvandet urenset løber ud i vandmiljøet.

Læs mere om spildevandsplanen via: https://spildevandsplanholstebro.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce