Annonce
Holstebro Onsdag

Penge og opbakning til Code of Care Huset

Syv virksomhedsledere i det vestjyske har investeret i bygningen, der tidligere husede "Tante Anna"-caféen. Færchfonden har netop doneret en halv million til husets indretning. Foto: Code of Care
Syv lokale erhvervsfolk og Færchfonden giver penge til udvikling og etablering af et erhvervshus med et socialt sigte, der skal vise unge med udfordringer vej ind på arbejdsmarkedet.
Annonce

Holstebro: - Vi har nu haft kontor for Code of Care i det gamle "Tante Anna"-hus i et par år.  I den tid har vi set på lokalerne, der før var café og værtshus, og tænkt, at dem kan vi gøre noget godt med. Så vi spurgte rundt og fik hurtigt samlet de syv virksomhedsledere, der skulle til for at erhverve os huset, siger Lone Østergaard, der er sekretariatschef i Code of Care.

- Nu har vi tilmed modtaget en halv million kroner til inventar i huset fra Færchfonden, og vi er overordentligt glade for den store opbakning, tilføjer hun i en pressemeddelelse.

De syv virksomhedsledere, der har købt huset, er Lise von Seelen, Dorte-Pia Ravnsbæk, Ole Buhl Mogensen, Allan Qvist, Kai Nielsen, Peter Nørgaard og Tommy Wølk.

Der er dannet et ApS, som i dag ejer bygningen og til en meget favorabel leje giver Code of Care mulighed for at disponere over hele bygningen.

- Vi er stolte over at kunne bakke op om det store arbejde omkring udbredelse af socialt ansvar og etablering af job til sårbare mennesker, som Code of Care er katalysator for. Der er ingen tvivl om, at fremtidens virksomhedsledere vil se værdien af at ansætte mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet, siger Lise Von Seelen.

- Det arbejde ønsker vi at sætte endnu mere på dagsordenen hos små og mellemstore virksomheder og iværksættere, supplerer Ole Buhl Mogensen.

Code of Care Huset

Ambitionen med huset er blandt andet at være og skabe:

● Erhvervslivets foretrukne mødested til særlige møder - seriøst, men uformelt - som hjemme.

● Stedet, hvor erhvervsledere mødes med mennesker, som er udfordret socialt, psykisk eller fysisk.

● Et hus med masser af liv og aktiviteter.

● Huset kan indeholde mødelokaler, Mentorshoppen, café, værksteder og pop up-butik.

● CoWorkingSpace/ fleksibelt kontor, mulighed for at arbejde alene eller flere og holde møder.

● Arrangementer for forskellige netværk, erhvervsklubber, mentor/menteemøder.

● Et hus, hvor der kan reflekteres, idéudvikles og igangsættes.

● Småjob med mening/ lynjob, hvor virksomheder og butikker kan få løst mindre opgaver af de unge og blot modtage en faktura på det aftalte arbejde.

● Særlige arrangementer og møder med musik, oplæg, foredrag, debat og filmaftener.

- Tankerne er, at Code of Care skal udvikle et "erhvervshus drevet af unge med udfordringer i livet". Det er meningen, at vi skal skabe kontakter og netværk for unge, som i dag har svært ved at finde vejen ind på arbejdsmarkedet. Og samtidig sikre vores egne virksomheder den arbejdskraft, vi har brug for, siger Ole Buhl Mogensen, der sammen med Lise Von Seelen i dag tegner CAREInvest ApS for gruppen af investorer.

Annonce

Donation fra fond

- Vi kender naturligvis Code of Cares mangeårige arbejde med at understøtte, at der skabes endnu større menneskelig og finansiel balance i virksomhederne. Det er et formål, der på mange måder passer godt ind i Færchfondens virke og værdier om, at projekterne, vi donerer til, ska' ku' nytte, flytte og gøres ordentligt, siger Færchfondens direktør, Claus Omann Jensen, om baggrunden for donationen til foreningen.

Færchfondens donation til Code of Care Huset skal bruges til at opbygge mødefaciliteter med onlineudstyr, borde, stole, lyd og lys samt etablering af køkken i det gule hus i gågaden.

Mere om Færchfonden

Færchfonden blev stiftet i 1984 af Kirsten og Jørgen Færch.

Fonden understøtter foretagsomhed, vækst og lokal tiltrækningskraft i Nordvestjylland gennem udvikling af iværksætteri, erhverv, kultur, uddannelse med mere.

Færchfonden har blandt andet investeret i etableringen af Sound Hub Denmark i Struer og etableringen af Holstebro Udvikling p/s, ligesom fonden har understøttet realiseringen af Dansk Talent Akademi Campus og ombygningen af Holstebro Museum.

Du kan læse mere om Færchfonden på www.faerchfonden.dk

Men hvorfor er det vigtigt?

-I Vestjylland er der alt for mange unge mennesker, der står uden uddannelse og job. Dem vil Code of Care blandt andet gennem optræning i husets funktioner gøre klar til arbejdsmarkedet. Dette skal ske gennem tæt kontakt til de erhvervsfolk, der kommer i huset. Formålet er at skabe pladser til de unge i byens virksomheder, lyder svaret fra Code of Care.

De erfaringer, som Code of Care har gjort sig gennem facilitering af Task Forces af virksomhedsledere rundt i landet, oprettelse af Mentorshoppen i Holstebro samt etablering af over 3000 småjob i danske virksomheder, vil Code of Care Huset bygge videre på og skabe en direkte kontakt mellem udfordrede unge og virksomhederne.

Formålet er, at byens virksomheder kan hyre en eller flere unge til opgaver af kortere eller længere varighed. Den optræning i kontakten til virksomhederne skal udmønte sig i småjob og senere i forløbet lærepladser til de unge.


Vi er nu gået i gang med at renovere huset og forventer at kunne slå dørene op hen i efteråret. Det betyder, at vi rigtigt gerne vil høre fra folk, der har idéer og tanker, som kan inspirere til Code of Care Husets udvikling.

Lone Østergaard, sekretariatschef i Code of Care.


Annonce

Fællesskaber på tværs

En række interessenter har allerede givet udtryk for at ville bidrage til huset. Holstebro Kommune er i dialog om udviklingen af huset.

- Jobmulighederne for unge i Holstebro er styrket ved en gruppe erhvervslederes spændende, private initiativ. Vores interesse er at facilitere bredt unges muligheder for at skabe sig en selvstændig tilværelse, og her er der muligheder for småjob og lynjob til unge, siger Søren Landkildehus, der er arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune.

Mere om Code of Care

Flere end 100 erhvervsfolk mødte den 14. april 2011 op for at overvære stiftelsen af Code of Care, som foregik i Erhvervsparken Nupark i Holstebro.

I juli 2018 fik Code of Care tilkendt sin første pulje fra STAR – en pulje, hvor Code of Care lovede at skaffe 230 job, men lykkedes med at skaffe 950 job.

Code of Care er en nonprofit organisation, som inspirerer til, informerer om og skaber innovation inden for virksomhedernes sociale ansvar.

Code of Care arbejder for, at flere mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet inkluderes på de danske arbejdspladser.

Investorgruppen har udarbejdet tegninger og har sat gang i projekteringen af huset og tager gerne imod hjælp fra byens håndværkere og butikker til gennemførelse af projektet.

- Vi er nu gået i gang med at renovere huset og forventer at kunne slå dørene op hen i efteråret. Det betyder, at vi rigtigt gerne vil høre fra folk, der har idéer og tanker, som kan inspirere til Code of Care Husets udvikling. Og hvis nogen har mulighed for og lyst til at bidrage, så må de meget gerne henvende sig til os. Vi glæder os til, at alle i Holstebro og omegn vil benytte huset til at skabe fællesskaber på tværs, lyder det fra Lone Østergaard fra Code of Care.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce