Annonce
Holstebro Onsdag

Restaurant henter en lille flig af det gamle Skagen til Holstebro

- Når det er varmt, og man sidder med et stort fad med skaldyr og bobler i glasset, så er sommeren jo reddet, mener Emil Andreasen, der her ses til venstre. Arkivfoto: Morten Stricker
Restaurant JA har arrangeret skaldyrsfestival i juli, og alle 60 pladser blev revet væk i løbet af få dage. Derfor har restauranten planer om yderligere to skaldyrsaftener i august.

Holstebro: - Sommer er lig med skaldyr, lækre bobler, kold rosé og store grin i gode venners lag. Vi bringer en flig af Gammel Skagens hygge og charme til det gamle jernstøberi i Holstebro, hvor chef Jensby kreerer den ultimative oplevelse med de bedste råvarer fra Limfjorden, Vesterhavet og vandene omkring Læsø. Friskfanget af lokale, danske fiskere.

Sådan lød invitationen fra Restaurant JA under overskriften Skaldyrsfestival 2021, og noget tyder på, at restauranten har ramt plet med det arrangement.

- Vi havde 60 pladser på to aftener, fredag den 16. og lørdag den 17. juli, og begge aftener blev udsolgt på et par dage. Vi var helt overrasket over, at det gik så hurtigt, siger Emil Andreasen, der driver restauranten sammen med sin makker, Jakob Jensbye.

Annonce

Makkerparret har derfor tilbudt et ekstra arrangement lørdag den 17. juli midt på dagen, hvor der stadig er få ledige pladser, og restauranten har også planlagt at følge op med endnu en skaldyrsfestival fredag den 13. og lørdag den 14. august.

- Folk savner at komme ud at spise, og vi har åbenbart ramt noget rigtigt på et godt tidspunkt, siger Emil, der er sommelier og har styr på vinene på JA, mens Jakob Jensbye har tjansen som køkkenchef.

- Vi fik henvendelser fra folk, der er på ferie i juli om, at de var kede af, at de ikke var hjemme og kunne deltage, siger Emil om baggrunden for gentagelsen i august.


Vi elsker begge to skaldyr, og det er noget af det, vi selv gerne vil have, når vi går ud at spise. Og så er det noget, vi ikke har set her i byen før.

Emil Andreasen, Restaurant JA


På nuværende tidspunkt har restauranten i det gamle jernstøberi ingen planer om at holde sommerlukket.

- Vi har en hel del, vi skal have indhentet, siger han med henvisning til den lange nedlukning af landets restauranter, hvor der kun var mulighed for take away.

Skaldyrene henter restauranten blandt andet fra Vesterhavet, og jomfruhummerne fra Læsø.

Prisen for at få serveret et stort fad med skaldyr ligger på 1250 kroner for to personer - og dertil kommer drikkevarerne.

- Vi elsker begge to skaldyr, og det er noget af det, vi selv gerne vil have, når vi går ud at spise. Og så er det noget, vi ikke har set her i byen før, fortæller Emil Andreasen om baggrunden for tanken om at arrangere en skaldyrsfestival i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce