Annonce
Holstebro Onsdag

Restaurants usædvanlige etårs-dag fejres med sekscifret investering: - Vi har kun haft åbent én uge, hvor vi selv kunne få lov til at bestemme

Jakob Jensbye (til venstre) og Emil Andreasen, begge 25 år og henholdsvis køkkenchef og sommelier, fik en uge i selskab med deres drøm; egen restaurant. Så kom corona-krisen. Arkivfoto: Morten Stricker
Restaurant JA blev billedet på uheld, da corona-nedlukningen ramte. Sådan gik det bare ikke. Nu har de to unge restauratører investeret og er mere positive end nogensinde før.

Holstebro: Restaurant JA gør det i at finde den helt rigtige opskrift.

I et køkken, vel at mærke.

Bag et skrivebord kunne det ligne, at noget var brændt på, når nu unge restauratører Jakob Jensbye og Emil Andreasen har valgt at investere et sekscifret beløb i egen restaurant.

Efter et år med nedlukninger og restriktioner, vel at mærke.


Vi stod bare og kiggede på hinanden. Vi kunne ikke få en værre start.

Jakob Jensbye, køkkenchef, Restaurant JA.


- Vi har kun haft åbent én uge, hvor vi selv kunne få lov til at bestemme alt, konkluderer Jakob Jensbye.

"Vi har fået nye lofter, der sænker lydniveauet en del i restauranten, ligesom vi har investeret i et nyt avanceret lydanlæg, der gør, at vi kan spille forskellig musik i restauranten, loungen og VIP-lokalet samtidigt. Populært sagt kan vi spille jazz i restauranten, diskofile toner i loungen og heavyrock i VIP-lokalt på samme tid og uden, at det generer hinanden. Alt styret fra min mobiltelefon," forklarer Emil Andreassen om en af de nye investeringer. Pressefoto

Den 5. marts tog de unge restauratører deres livs chance og åbnede Restaurant JA i det tidligere Støberiet. En uge senere lukkede statsministeren den - og det meste af landet - igen.

- Vi stod bare og kiggede på hinanden. Vi kunne ikke få en værre start. Jeg havde opsagt et job i januar og bare gået og ventet på at komme i gang, og så blev landet lukket ned, husker Jakob Jensbye.

Annonce

En plan

I stedet for at lægge sig fladt ned, satte de sig ned med medinvestor Kristian Krabbe og kommunikationsrådgiver Christian Kjeldsen og lagde en plan for overlevelse. Varelagret var jo fyldt, men restaurant lukket. Redningsplanen lød blandt andet på takeaway af høj kvalitet, tilbud til børnefamilierne og fortolkede danske klassikere.

- Det gjorde, at alt slet ikke blev så negativt, som vi frygtede. Takket være den gode opbakning, vi har oplevet, har vi faktisk ikke været langt nede. Vi har aldrig haft underskud, konkluderer Jakob Jensbye opløftet.

Nye designlamper og nyt loft skal matche det lækre skandinaviske look, Restaurant JA ønsker. Pressefoto

I første nedlukning, hvor opbakningen var særlig stor, tog restauranten ikke mod nogen hjælpepakke. I den anden nedlukning har man dog haft to hjemsendte ansatte.

- Vi glæder os bare - stadigvæk - til rigtigt at kunne åbne. Alligevel har vi egentlig haft et godt første år, også selvom vi ikke har haft åbent i mere end den første uge, hvor vi selv kunne bestemme. Ellers har der altid været en anden, som har bestemt, om vi måtte holde helt åbent, hvor længe vi måtte holde åbent, eller hvor meget afstand vi skulle holde til hinanden, siger Jakob Jensbye.

Annonce

Lukke i-k-k-e

Den ekstra tid tilovers er brugt på et nyt menukort samt en udvidelse af vinkortet - og så til at bruge penge.

Der er nemlig investeret, således restauratørerne har fået det helt, som de hele tiden gerne vil have det. Derfor er der kommet nye lofter, der sænker lydniveauet, avanceret lydanlæg og nye lamper.

Jakob Jensbye og Emil Andreasen er begge blot 25 år og har derfor ikke et langt arbejdsliv bag sig, som har givet mulighed for at opbygge en økonomisk ballast i form af sikkerhed på bankbogen. Derfor kan en investering synes overmodig. Den påstand lægger Jacob Jensbye dog hurtigt i graven; set i lyset af det seneste år.

- Vi er ikke rædde, og vi er på inden måde i fare for at skulle lukke. Vi glæder os i stedet til de bedre tider, der snart kommer. Vi ser lyst på fremtiden, siger Jakob Jensbye, der ser det for mest sandsynligt, at Restaurant JA må åbne midt i april eller i starten af maj. Alt før de datoer tager han som en gave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce