Annonce
Holstebro Onsdag

Sarah har åbnet sin egen kosmetologskole, mens hun uddanner sig til sygeplejerske: - Hun er en Power Woman

Den praktiske del af undervisningen er nu også kommet i gang på den nye kosmetologskole i Holstebro. Foto: Johan Gadegaard
24-årige Sarah Abdel-Halim flyttede til Holstebro for et år siden for at læse til sygeplejerske. I december udbyggede hun den beskæftigelse ved at etablere en kosmetologuddannelse.

Holstebro: Man kan hurtigt blive helt forpustet af at høre Sarah Abdel-Halims historie.

Den 24-årige palæstinenser, som teknisk set er født i Rumænien, men vokset op i Danmark, trives med at have mange jern i ilden, som hun siger, og det kan man da også kun sige, hun har.

For et år siden flyttede hun til Holstebro fra Aarhus for at læse til sygeplejerske, i december åbnede hun en kosmetologskole i Holstebro, og i februar begyndte de første elever.

Annonce

Og titlen som indehaver af en kosmetologuddannelse ved navn Lé Beauty Academy har vel at mærke ikke fået hende til at droppe sygeplejestudiet.

- Det er fuldtidsstudie og fuldtidsarbejde, siger hovedpersonen selv og fortæller, at investorer ejer cirka 30 procent af skolen, mens hun selv har de sidste 70.

- Det er min idé og mit projekt, men de er også sparringspartnere og gode mennesker at arbejde sammen med.

Vi skal en fire-fem år tilbage for at finde der, hvor Sarah Abdel-Halim kom på ideen med at starte sin egen kosmetologuddannelse.

- Jeg har selv gået på kosmetologuddannelsen og havde nogle ideer til, hvordan man kunne udvikle den, forklarer hun og tilføjer:

- Jeg har bare først fundet de rigtige mennesker at arbejde sammen med nu.

Ikke helt almindelig

Investorerne i projektet har alle en relation til Holstebro, og det var jo så altså også her, brikkerne endte med at falde på plads.

Nærmere bestemt i en høj, sort bygning på Brotorvet.

- Vi fik nøglen i december, og det første hold startede i februar. Det var med onlineundervisning på grund af corona, men nu er de også i gang med den praktiske del.


Det er min passion, der driver mig. Min nysgerrighed og interesse for at lære nyt. Jeg synes, det er spændende at bevæge mig ud i nye områder.

Sarah Abdel-Halim, 24 år, indehaver af en kosmetologskole


Sarah Abdel-Halim har siden fået endnu et hold i gang, som det faste personale underviser.

Hun underviser også selv i nogle fag, hun er blevet inspireret til via sygeplejestudiet.

- Sygeplejerskeuddannelsen og kosmetologuddannelsen har faktisk en del til fælles. Anatomi, fysiologi, hudens opbygning og kroppens kredsløb arbejder vi også med som kosmetologer.

Skal Sarah Abdel-Halim sådan helt lavpraktisk forklare, hvad en kosmetolog laver, så er det hovedsageligt hudpleje og kropsbehandlinger.

- Det er definitionen på en almindelig kosmetologuddannelse, men vores inddrager også andre diplomer, man normalt skal ud og betale for bagefter.

Annonce

Iværksætter-fan

Uddannelsen tager 15 måneder, og man skal selv betale for den. Herefter er man så klar til at gå ud og arbejde eller starte sin egen salon.

- Vi går også op i iværksætteri. Det er jeg stor fan af, så vi har folk udefra, som kommer og underviser i, hvordan man starter sit eget op, fortæller Sarah Abdel-Halim:

- Det er også en måde at skabe arbejdspladser på ved at vise, hvordan man selv gør det. Det er vigtigt også at få med, så man har kompetencerne til det.

24-årige Sarah Abdel-Halim er kvinden bag den nye uddannelse i Holstebro, som har fået til huse på Brotorvet. Foto: Johan Gadegaard

Sarah Abdel-Halim kommer selv ud af en iværksætterfamilie, hvor både hendes far og brødre har sat ting i gang, mens hendes mor er uddannet kosmetolog.

Det er med andre ord ikke nogen ukendt bane, hun nu er slået ind på.

- Det er min passion, der driver mig. Min nysgerrighed og interesse for at lære nyt. Jeg synes, det er spændende at bevæge mig ud i nye områder, fortæller den unge iværksætter.

Tidligere har det været på bestyrelsesposter i foreningsregi og ved at være frivillig. Det er Sarah Abdel-Halim i øvrigt også i Holstebro, hvor hun har meldt sig hos Hjemmeværnet.

Omvendt vil hun også have den faglige del med på iværksættereventyret, hvorfor hun meget nødigt vil droppe sin uddannelse til sygeplejerske.

- Jeg synes egentlig også, de to ting hænger fint sammen.

Annonce

"Du kan godt"

Aktuelt har Sarah Abdel-Halim 11 elever på sin nye kosmetologskole. Målet er 20 til 25 om året.

- Vi har også behandlinger, hvor kunder kan købe sig ind til elevpriser, så det skal kunne hænge sammen, forklarer hun.

Eleverne kommer fra både Viborg, Herning samt Holstebro og omegn.

En af dem hedder Susanna Christensen, er 20 år og fra Struer.

- Det har været fedt at komme i gang. Det var online i den første måned til halvanden, så det var virkelig lækkert at kunne komme herop og i gang, fortæller hun.

Debbie Madsen er her i fuld gang med at "øve" sig på Susanna Christensen, og det er kun til ære for fotografen, at hun ikke har mundbind på, hvilket ellers er reglen. Foto: Johan Gadegaard

Susanna Christensen var egentlig klar til at flytte efter uddannelsen, men så poppede den lige pludselig op i Holstebro, som hun siger:

- Jeg har altid gået op i makeup og hudpleje, og så kan jeg godt lide, at der er så meget forskelligt. At det ikke er det samme, man laver hver dag.

Og så er forholdene i Holstebro bare gode, som hun siger, hvilket hendes medstuderende Debbie Madsen på 31 år og fra Viborg er helt enig i.

- En af de ting, der tiltalte mig, er også det drive, Sarah har. Der kan jeg på nogle punkter se, hvor jeg også gerne vil hen, forklarer Debbie Madsen:

- Hun er generelt bare en Power Woman, og det er rart at have sådan en foran sig, som siger; "Du kan godt". Det gør meget i forhold til, at det kan vi godt det her.

Annonce

Flygtninge på skolebænken

Grunden til, at Sarah Abdel-Halim teknisk set er født i Rumænien, er, at hendes far drev virksomhed mellem Danmark og Rumænien.

Det passede så med, at familien var i Rumænien, da moren skulle føde, hvorefter turen gik til Danmark.

Undervejs har Sarah Abdel-Halim både prøvet at bo i Dubai og Syrien på grund af farens arbejde, men endte i Aarhus, hvor hendes familie bor nu.

- Vi har altid lært at være selvstændige, selvkørende og at tænke ud af boksen. Det er jeg opvokset i, fortæller hun.

Sarah Abdel-Halim underviser også selv i nogle fag på sin nye kosmetologuddannelse. Foto: Johan Gadegaard

Om det skyldes det internationale udsyn eller ej, så vil Sarah Abdel-Halim rigtig gerne starte en linje for flygtninge på sin kosmetologskole.

- Mange af dem kommer faktisk med den her baggrund. Det er en populær uddannelse i Mellemøsten, og det er noget, som er meget stort for arabiske kvinder, forklarer hun:

- Mange af dem har haft klinikker i mange år og har mange års erfaring i hænderne. Det eneste redskab, de mangler, er sproget.

Det opdagede Sarah Abdel-Halim, da hun arbejdede som tolk og ønsker derfor at lave et forløb, som kan få de kvinder i arbejde eller til at skabe deres eget arbejde som selvstændig.

Ideen er lige nu ved at blive testet af, og resultaterne er indtil videre lovende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Love is in the air

Annonce