Annonce
Holstebro Onsdag

Stephanie elsker at skrive

Når Stephanie Fjeldsø Fischer skriver på sin computer foregår det med et joystik, og hendes tastatur ligger på skærmen.

Vinderhistorie. 19-årige Stephanie Fjeldsø Fischer, der har muskelsvind, har i en skrivekonkurrence med 100 unge deltagere fået sin novelle udvalgt som én af de ti bedste.

»Jeg håber på, at jeg en dag får udgivet min egen roman eller måske en fantasy-serie.«
19-årige Stephanie Fjeldsø Fischer, der lider af muskelsvind, synes, det er en udfordring at få testet sine skrive-evner. Foto: Johan Gadegaard.
Sådan siger Stephanie Fjeldsø Fischer, der er 19 år og i fuld gang med første år på HHX-uddannelsen i Holstebro.
Stephanie elsker nemlig at skrive, og hun deltager gerne i skrivekonkurrencer. Da Red Barnet, Books on Demand og Movellas, der er et socialt skrivesite for unge, i efteråret 2013 udskrev en konkurrence om at skrive en novelle med emnet, vold i familien, satte Stephanie sig straks til tasterne. 100 unge deltog i skrivekonkurrencen, og hendes novelle blev af dommerkomitéen udvalgt som én af de ti vinderhistorier.
Annonce
Når Stephanie sætter sig til sin computer, har hun flere udfordringer end bare det at finde frem til de helt rigtige ord og sætninger. Den unge forfatterspire er nemlig født med muskelsvind, og hun er derfor kørestolsbruger og afhængig af den hjælp, hun døgnet rundt får fra de handicaphjælpere, der får hendes hverdag til at hænge sammen.
»Jeg er den eneste med kørestol i min klasse,« siger hun og fortæller, at hun har fået meget hjælp af den respirator hun for et par år siden fik tilkoblet.
»Så slipper jeg for at bruge så mange kræfter på at trække vejret,« forklarer hun.

På forfatterskole

Det var ikke erfaringen fra hendes egen hverdag, der inspirerede hende til at skrive novellen, »Udspionerer du mig,« der handler om en voldelig far.
»Jeg kan sagens skrive om noget, jeg ikke selv har oplevet. Det kommer bare til mig, når jeg skriver,« siger Stephanie, der også henter inspiration fra tv.
Stephanie er enebarn og bor sammen med sine forældre på Ravelsvej i Holstebro. Hendes mor, Jeanette, har et oversætterbureau og et firma, der sælger indianske varer, og hendes far, Mikael, arbejde hos firmaet, ElefantRiste på Ivar Lundgaardsvej i Holstebro.
Stephanie har altid været glad for at skrive, og hun har ofte fået at vide, at hun nok skulle blive til noget med det skrevne ord. Det var en dansk-lærer, der for alvor fik sat gang i hendes skriverier, da læreren opfordrede sine elever til at øve sig på at skrive, så andre også kunne få lov til at læse se det, eleverne skrev.
Sideløbende med HHX går Stephanie på forfatterlinjen, der er en tre-årig uddannelse under Dansk Talent Akademi i Holstebro.
»Jeg kan godt lide at få lov til at bygge min egen verden op,« siger Stephanie og forklarer, at hun bruger et joystik som mus, når hun skriver på computeren. Det er især fantasy-verden, hun kan lide at skrive om.
»Jeg prøver at holde mig så langt væk fra det, der er skrevet før,« siger hun som svar på spørgsmålet om, hun drømmer om at skrive lige som Harry Potters »mor,« J. K. Rowling.
Annonce

Noveller på tryk

Novellen om vold i familien er sammen med de ni andre vinderhistorier udgivet som bog, og bogen har fået en æresplads på en hylde på Stephanies værelse. Boghylderne står lige ved siden af det skab, der er fyldt op med katte i alle mulige afskygninger.
»Jeg har samlet på katte,« forklarer Stephanie, der også har fire levende af slagsen - og en hund - i huset på Ravelsvej. Men nu er interessen for kattesamlingen blegnet lidt, mens skriveriet er røget ind på en førsteplads over hendes interesser. Ved siden af novellesamlingen står en anden bog, som hun også er stolt af. Det er nemlig den første novellesamling, hun har bidraget til. Bogen er fra november 2012 og det var også ungdomssitet, Movellas, der udskrev den konkurrence, bogen er et resultat af. Dengang blev de unge forfatteraspiranter opfordret til at skrive om forbudt kærlighed, og Stephanie valgte at skrive en novelle om forbudt kærlighed blandt Jehovas Vidner.
»Det var stort for mig at se min novelle på tryk,« siger Stephanie, der dengang lige var begyndt at skrive.
Når HHX-eksamen er i hus, drømmer hun om lige som sit mor at få sit eget firma. Hvad det skal være for et firma, har hun ikke helt styr på endnu.
»Men det skal være et eller andet inden for skrivning,« lyder det fra den skriveglade pige.
Annonce

Adresse

,
Annonce
Holstebro Onsdag

Kirkekoncert med ukrainsk kortrio direkte fra Lviv

Annonce
Holstebro Onsdag

Kvindeteaterfestival på Odin Teatret undersøger hvad generationerne kan tilbyde hinanden

Annonce
Holstebro Onsdag

Legoleg og vilde kreationer på Hjerl Hede i pinsen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Underviser på Orkesterefterskolen modtager talentpris

Holstebro Onsdag

Vestjysk Bank og TTH-spillere leger med til LykkeCup

Holstebro Onsdag

- Det virker magisk for sindet: Musik- og danseelever viser, hvad de kan i mosen

Holstebro Onsdag

Power i Holstebro udskifter trailerflåden efter 4800 udlån

Holstebro Onsdag

Fra eventyr til delekøkkenhave: Tag på havebesøg i Idom

Holstebro Onsdag

Grundlovsmøde med DRs generaldirektør

Holstebro Onsdag

Snør vandrestøvlerne og oplev Holstebros natur i pinsen

Holstebro Onsdag

- Jeg skulle lige se en fugl: Sebastian Klein underviser Vemb-elever i dyr og natur

Holstebro Onsdag

Paw Bergen er bedemand døgnet rundt: - Jeg skal opføre mig som et ordentligt menneske, også når jeg har fri

Holstebro Onsdag

Henriette er klar til valg: Vi skylder os selv og hinanden at tage stilling

Holstebro Onsdag

Den første bog var han syv år om at skrive - den tredje regner han med at have klar om et par år

Holstebro Onsdag

Som man har drømt

Annonce