I snart 37 år har Laila Nedergaard arbejdet i Raadhuskælderens køkken, og til Mortens aften og jul har hun tilberedt masser af ænder til gæsterne. Her giver hun tip til, hvordan du steger din juleand.
Copy link address
Ninna Pirchert nipi@dagbladetholstebro.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Duften af jul breder sig i køkkenet, når den færdigstegte and tages ud af ovnen. Laila Nedergaard har denne gang kun stegt en enkelt and, men på de travle dage kan hun stege 12 ænder ad gangen. Foto: Morten Stricker -
Man skal ikke være nærig med saltet, når anden gøres klar til at komme ind i ovnen. Til gengæld anbefalder Laila Nedergaard at lade peberkværnen stå. Foto: Morten Stricker -
Når det er jul, mener Laila Nedergaard, at anden skal fyldes med æbler og svesker. Raadhuskælderen har forsøgt sig med at have andebryst på menuen på andre tider af året, men det har aldrig været den helt store succes. Foto: Morten Stricker -
Foruden Laila Nedergaard (billedet) arbejder der to andre i køkkenet, mens Kis Gammelgaard tager sig af gæsterne i restauranten. Foto: Morten Stricker -
Med en fjerkræsaks er arbejdet med at klippe anden op i passende stykker her gået i gang. Man kan sagtens stege anden i god tid - dagen før eller om formiddagen - og så bare varme andestykkerne op lige inden serveringen. Foto: Morten Stricker -
Anden her er lækker og saftig, men hvis ovntemperaturen er for høj, risikerer man at stå med en tør andesteg juleaften. Foto: Morten Stricker