Annonce
Horsens Posten

Få det store overblik over butikker og restauranter i Horsens: De åbnede, lukkede og flyttede i det forgangne år

Spisestederne Dalle Valle, Café A og A Kebab slog dørene op 14. maj i Bytorv Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Det blev til både farvel og goddag for butikker og madsteder i 2021. Se listen her.

Horsens: 2021 har været endnu et år med corona-situation og restriktioner.

Men til trods for pandemien er der åbnet en hel del nye forretninger og spisesteder det seneste år, men det har også været et år med nedlukninger.

Avisen tager forbehold for, at enkelte butikker og spisesteder kan mangle på listen. Man er velkommen til at skrive til nissk@hsfo.dk eller liky@hsfo.dk, hvis der skal tilføjes et firma til listen - så opdaterer vi versionen på hjemmesiden.

Annonce

De er lukket

Restaurant Horsens i Rædersgade åbnede, men lukkede også i 2021. I 2022 kommer der sport- og poolbar på stedet. Arkivfoto: Morten Pape

Amaravati Indian Street Food Horsens, Borgergade 9 - lukkede i slutningen af året.

Bronuts, Torvet 16 - åbnede 25. juni, men indgav konkursbegæring i starten af december. Den århusianske investor Lars Jørgensen smed dog penge i foretagendet og indfriede den gæld på et tocifret millionbeløb, som det ikke var muligt at betale for de to tidligere Bronuts-ejere, Türker Alici og Nino Oraha. Det vil dog fremover, ifølge stifterne, kun være de butikkerne i Aarhus, i Kolding, Valby og på Vesterbrogade i København, som fortsætter.

Café Baldemor, Rådhustorvet 2 - "Solgt på grund af sygdom" stod der på et skilt til døren, da Café Baldemor blev endnu en restaurant i rækken, som ikke kunne overleve på den svære adresse på Rådhustorvet. Siden er Thai Son åbnet på selvsamme adresse.

Café Grønnegade, Grønnegade 11 - lukkede i 2021 efter fem år i gaden.

Café Santé, Kattesund 22A - åbnede i 2019 og måtte dreje nøglen i oktober 2021. I dag ligger Sunshine Sandwich på adressen.

Café Senz, Holmboes Alle 13 D – caféen, der ligger i forbindelse med Megascope, måtte i slutningen af året melde ud, at den er under konkursbehandling.

Galleri Vagn, Nørregade 1 - i to et halvt år har en kælder under Nørregade 1 i Horsens været et af byens faste vandhuller for kunstinteresserede. Stedet lukkede dog i april, fordi ejendommens udlejer skulle bruge lokalerne.

Grus Café, Kongensgade 10-12/Gasvej 17– efter tre år med Grus Café besluttede Julie Due Steffensen, at det skulle være slut i september, fordi hun ville lægge sine kræfter i det nystartede Platform K.

Guldhammers, Vestergade 51 - parret bag Guldhammer, Louise og Steen Guldhammer Pedersen, forlod i begyndelsen af året Vestergade 51. Parret har i forvejen et madsted på Firkløvervej i Bankager, og det valgte de at fortsætte med efter blot et halvt år i Vestergade. Begrundelsen lød, at man havde fået et tilbud fra folkene bag The Burgery, som ønskede at overtage stedet, og som man ikke kunne ikke sige nej til.

Havanna Shoes, Søndergade 30 – selskabet bag kæden gik konkurs, så butikken i Horsens måtte også dreje nøglen.

Holte Vinlager, Nørregade 16 - ejeren valgte at lukke sin forretning 25. juni.

Macro Meal, Søndergade 49 - åbnede i juli, men måtte senere på året dreje nøglen.

Petworld, Høgh Guldbergs Gade 19 - Bo Demant, administrerende direktør i Maxi Zoo Danmark A/S, fortalte, at en række af de overtagede Petworld-butikker skulle konverteres til Maxi Zoo. Det betød, at Maxi Zoo fortsatte på Høegh Guldbergs Gade 15, mens det blev et farvel til lejemålet i nummer 19, Petworlds lejemål.

Restaurant Horsens, Rædersgade 3 - åbnede i november 2020, men lukkede efter blot få måneder.

Thaiplus, Graven 4 - tre dage inde i maj åbnede indehaver af spisehuset Thaiplus, thailandske Sawitree Khamma, restaurantdøren, som i år dog er lukket og slukket.

The Burgery, Vestergade 51 - indehaverne Alexander Helmuth, Adam Andersen og Thorbjørn Wejdemann overtog lokalerne og åbnede torsdag 4. februar deres spisested, men få måneder senere var de væk igen.

De er åbnet

Café og takeaway-stedet Is-kagen i Graven 3 er blandt rækken af firmaer, der trods corona-situationen og restriktioner åbnede i 2021. Arkivfoto: Line Kyed

All we knit is love, Kattesund 17 - Socialrådgiver Christina Albrechtsen besluttede efter en barsel at skifte kurs, og derfor åbnede hun i august en garnforretning.

Audika, Allegade 1H - mandag 2. august åbnede hørecenterkæden Audika sin 28. butik i Danmark.

Bellaque, Jessensgade 4 - åbnede 1. maj med italiensk og fransk tøj til kvinder.

Ben & Jerry's, Bytorv Horsens - da issæsonen i august var ved at ebbe ud, åbnede ismastodonten Ben & Jerry's en iskiosk i bytorvet.

Big Boys, Åboulevarden 86A - et onlinefirma med indehaver Liselotte Bøgelund, der sælger tøj til store mænd. Hun åbnede sin første fysiske butik 24. juni.

Boutique BoHome, Bjerrevej 75 - Susanne Kaufmann åbnede i 2020 webshop med kunsthåndværk og boligindretning, og i juli 2021 blev det krydret med en fysisk butik.

ByLook, Ternebakkevej 61 - bag står Ngoc Hong Thi do.

Café Hygge, J. Chr. Juliussensvej 9 – vegansk café, som Patricia Petrikova står bag.

Dalle Valle, Café A og A Kebab, Bytorv Horsens - åbnede 14. maj. A Kebab er siden lukket igen.

Danbolig, Løvenørnsgade 3 - åbnede 1. marts en afdeling i sydbyen på Strandkærvej 34. Det var ønsket om at være mere lokal i den sydlige del af byen, der fik indehaverne Michael Haargaard og Morten Jul Sigersted til at udvide mæglerfirmaet. Senere på året fraflyttede mæglerfirmaet Løvenørnsgade og rykkede ind i helt nye rammer i Buchwalds Bro - i stueetagen i den 14.etages høje bygning.

Delicious Sandwich & Juice, Svanes Torv 6 – åbnede 12. oktober med brødrene Hamed og Ahmed Jallouli i spidsen

Dk Metaldesign, Ove Jensens Allé 40 - satser på design til hjemmet, og så har de designet en skraldespands-afskærmning. Bag firmaet står indehaver af det 10 år gamle DK Smede og Hydraulik, Jonas Daugaard Kyndesen, og Hanne Erngaard Kristensen, der er bogholder i smedevirksomheden, som nu deler adresse med DK Metaldesign på.

Fru Møller, Hestedamsgade 6 - ægteparret Mia og Henrik Møller, der er bosat i Styding mellem Haderslev og Vojens, åbnede 2. september tøjforretningen Fru Møller i Bahne 2's tidligere lokaler i Hestedamsgade. På sigt skal en helsekostbutik supplere tøjet.

Golden Hairstudio, Borgergade 9 - Line Hjerrild og Michelle Stokholm åbnede 1. oktober frisørsalon sammen efter at have bestyret salonen Hos Peter i et par måneder.

Grøn Mad, Amaliegade 5 - åbnede 7. juni.

Hanstedgård Gårdbutik, Egebjergvej 55 - Brigitta de Neergaard og Emil Poulsen Vang flyttede til kongsgården Hanstedgård og genåbnede stedets gårdbutik fredag før pinse.

Hedegaard Klinik, Allegade 1B - åbnede tirsdag 3. august. Ejeren bag, Ditte Olga Hedegaard, overtog lokalet i maj.

Horsens Legeland, Sverigesvej 17 B - åbnede 21. maj.

Ild.pizza, Kattesund 4 - åbnede i halvdelen af de 300 kvadratmeter butikslokale, der tidligere har huset Decorate Shop. Det bekræftede Younes Deaibis, kommerciel direktør og medejer af den aarhusianske pizzakæde, i januar til folkebladet. Kæden var op mod åbning på rekordtid blevet Danmarks største med 13 pizzeriaer, Horsens-pizzeriaet inklusive.

Is-kagen, Graven 3 - åbnede 2. april. Bag står ægteparret Camilla og Mark Andræa, der lagde ud med hjemmelavet små isdesserter til horsensianerne.

Kjærs Magasiner, Kattesund 5 - Ingeborg Kjær Hansen åbnede 13. november butik i Bertelsen Blomsters tidligere lokaler.

Kulturstationen, Skolegade 7-9 – her er måske ikke tale om en nyåbning, men om ikke andet blev Kulturstationen i september genindviet i en version 2.0.

Legeland, Hospitalsgade 15 – da Kids Coolshop rykkede ud, gav det plads til at åbne en modelhobby-forretning i lokalerne på Hospitalsgade.

Min bolighandel, Grønlandsvej 9E - fik ny ejer 1. februar. Her overtog Katrine Meldgaard afdelingen og flyttede det til lokaler hos sin brors firma, Meldgaard Electric A/S.

Nembilvask, Høegh Guldbergs Gade 44 - åbnede i slutningen af januar.

Old Foxes, Borgergade 23A - Damian Tats, Annette Klejs og Tania Ayla åbnede sidst på året deres tatoverings-studio.

Olivias, Gasvej 17 – Olivias Deli var ikke nok for Robin Bjørnskov, der med start i efterårsferien overtog opgaven med at servere mad til gæsterne på Danmarks Industrimuseum.

Osteopaterne Horsens, Blumersgade 6 - åbnede 15. februar, og klinikken er, ifølge dens indehaver, den første af sin slags i Horsens.

Patria’s Food, Kattesund 4 - åbnede i marts. Bag står Lucian Cojocaru, der har et par års erfaring fra noget tilsvarende i Silkeborg og siden Hammel. Temaet i butikken er Rumænien – indehaverens hjemland.

Pizza Hytten, Torvet 4 - åbnede 7. januar. Bag står blandt andet Angelo Zirafi som overordnet ansvarlig for driften og stedets pizzaer.

Platform K, Madevej 2 – Horsens’ nye ungekulturhus slog dørene op i starten af september, hvor der var festlig og stor anlagt åbningsweekend. Siden har der været en del tumult omkring stedet, som de frivillige bag Det Gule Pakhus ikke ønskede at være en del af.

Re:Designed, Søndergade 37 - Allan Feder har via Re:Designed by Dixie på Kometvej designet tasker og forhandlet dem til andre butikker i 19 år, men i 2021 besluttede han også at åbne egen fysisk pop-up-butik på Søndergade i lokaler, hvor Homme Femme Store havde ligget.

Salon Anne, Paukevej 9 - Cathrine Stistrup Sørensen valgte at åbne Salon Anna i familiens parcelhus på Paukevej, og første kunde kunne blive klippet i starten af august.

Salon Diba, Thorsvej 8 - Diba Azizi valgte efter 26 år med salon på gågaden i Aarhus at åbne i eget hjem i stedet.

Sandie Nørtoft, Jessensgade 1 - indehaveren brød med stress og blev forandringscoach og livsvejleder i eget firma. Først arbejdede hun online fra sin hjemadresse i byen grundet corona. Senere på året flyttede hun firmaet til midtbyen.

SiBello.dk, Thonbogade 15 – pop-up-butik med spænder, handsker, strømper og meget mere.

Sjölin, Borgergade 5 – skræddersyede jakkesæt til mænd er den primære forretning for kæden Sjölin, der åbnede butik i Horsens 1. september.

Slikket, Hospitalsgade 3-5 - 1. maj åbnede slikbutikken, som Ilker Øzcelik er indehaver af. Han åbnede butikken, fordi han savnede en slikbutik i midtbyen.

Smash Padelcenter, Fuglevangsvej 47 A - åbnede 5. marts af indehaverne Martin Ravn, Asger Ravn og Lasse Damgaard. Centret nåede derefter kun at holde åbent i to dage, inden Statens Serums Institut på grund af corona-situationen beordrede Horsens Kommune til at nedlukke Sønderbro Sogn. Derefter gik der syv dage, og så var den god nok. Smash kunne atter slå dørene op.

Spwn, Rædersgade 1 - 2. oktober åbnede et stort gaming- og esportcenter i Rædersgade, som i løbet af 2022 skal op på at have 100 spilcomputere til rådighed.

Stechers, Jessensgade 5 - tapas- og vinbaren Stechers åbnede i august. Bag står daglig leder Kasper Vejvad Jørgensen og tre øvrige partnere. Til sammen har de skabt et spisested i lokaler, der tidligere husede tapasbaren Olivias.

Sunshine Sandwich Bar, Kattesund 22 - Farhad Gholipoor åbnede i starten af året efter at have arbejdet i søsteren og svogerens sandwichbar af samme navn i Aarhus.

Thai Son, Rådhustorvet 2 – det er på en adresse, der er kendt for mange restaurantlukninger, at 64-årige Thai Son har åbnet sin vietnamesiske restaurant opkaldt efter ham selv.

The Long Field Road, Langmarksvej 61 – AC Horsens åbnede i august sin egen lille pub for at skabe lidt ekstra stemning før og efter kampene på Casa Arena.

Trattoria Santa Rita, Fugholm 12 - restauranten åbnede i maj.

Victoria Beauty, Jespersvej 2 - rumænskfødte Victoria Hounisen med skønhedsklinik i Aarhus åbnede i 2021 en filial i Stensballe.

VIP Mobil Reparation, Borgergade 9 - Abdul Hai Rastxar åbnede fredag 1. oktober sin tredje forretning med reparation af mobiltelefoner og tablets samt tilbehør.

Waxing, Kongensgade 19 - åbnede 6. april med indehaver Camilla Engelbracht, som tilbyder voksbehandlinger. Indehaveren har lejet sig ind ved Salon Bauty & Nails.

Yoga og meditation, Clarasvej 2 - Helle og Michael Krustrup Behrens havde i forvejen sundhedshuset Ergomazone og supplerede i september forretningen med et yogacenter på samme adresse.

De er flyttet

Niels Munk Madsen og Mikkel Matzen fra Effektlageret kunne 28. april slå dørene op til deres nye butik på Vejlevej. Arkivfoto: Morten Pape

Bertelsen Blomster, Nørregade 3 – er flyttet blot 300 meter fra den tidligere adresse i Kattesund.

Butik Petit, Torvet 16 - fraflyttede sit lokale i Kattesund 21. juni efter godt et år i Kattesund. Det skete for at få mere plads, fortalte indehaver Anna Skovgaard.

Effektlageret, Vejlevej 70 - flyttede til tre gange så store lokaler 28. april, hvor der tidligere lå et Kiwi-supermarked. Forretningen havde indtil da ligget på Holmboes Allé 14.

Eventyrsport, Grønlandsvej 3B - flyttede fra Søndergade til lokaler på Grønlandsvej for at få mere plads til et udvidet koncept i butikken. Flytningen skete i løbet af maj, og butikken åbnede 28. april.

Frisørkælderen, Solsikkevej 149 - efter næsten tre årtier med adresse på Vitus Berings Plads 4 flytter Helle Povlsen i januar 2022 salonen til sin egen bopæl.

Guldbjerg Optik, Hospitalsgade 6 - rykkede fra Borgergade og åbnede i marts i Hospitalsgade på grund af nedrivning af Borgergade-huset, som indehaveren Allan Guldbjerg Roerslev havde lokale i.

Kids Coolshop, Bytorv Horsens – farvel til Hospitalsgade efter 40 år og goddag til en kæmpestor butik på førstesal i bytorvet. Den åbnede 1. oktober. I de gamle lokaler på Hospitalsgade er der stadig butik, nu med fokus på modeltog og lignende.

Matas, Søndergade 28 - Eventyrsport efterlod et stort lokale på en af gågadens mest attraktive adresser, og det skulle ikke stå ledigt længe. Matas rykkede ind 19. november, hvilket så betød, at to andre lokaler blev ledige, da Matas-kædens forhenværende to butikker på Søndergade lukkede.

Morgenhår, Holmboes Allé 14 - frisørsalonen rykkede fra Løvenørnsgade til Holmboes Allé i slutningen af juni og genåbnede 1. juli.

Salon Bella, Kattesund 12 – rykkede fra Nørregade 6, da den bygning skulle renoveres.

Sengestudiet, Høegh Guldbergs Gade 3 C – flyttede 250 meter til lokaler, der tidligere har huset iGym.

Vestjysk Bank, Grønlandsvej 1B - efter fusionen mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank i år fortsatte banken under navnet Vestjysk Bank, og de to institutters filialer i Horsens blev samlet på en fælles adresse, Løvenørnsgade 13.

Ledige butikslokaler på gågaderne

I skrivende stund er der syv ledige lejemål på hovedstrøget. Arkivfoto: Morten Pape

Der er lige nu syv ledige butikslokaler på og omkring hovedstrøget:

Borgergade 2, der støder op til Torvet og dermed byens hovedstrøg, i den tidligere Guldberg Optik.

Søndergade 22 og 45, efter de to Matas-butikker er rykket sammen i det 434 kvadratmeter store lokale på Søndergade, hvor Eventyr Sport tidligere lå.

Søndergade 23, hvor Deichmann senest fra marts til 2. maj havde popup-butik. Pop up-butikken belv en realitet, da butikken i Bytorv Horsens, sammen med de øvrige centerbutikker, var nedlukket grundet restriktioner og corona-situationen. Pop up-initiativet i Horsens blev virksomhedens første, fortalte CEO i Deichmann Skandinavien, Thomas Christensen.

Søndergade 33D, hvor butik Benedikte tidligere havde butik, inden hun rykkede længere op i gaden.

Søndergade 40, der tidligere har huset butik Havana Shoes.

Søndergade 49 st th. Her har madstedet Macro Meal senest haft sit lejemål.

De åbner i 2022

Cafe Vivaldi var også undervejs i juli 2020. Arkivfoto: Nicolai Skovgård

Café Vivaldi, Søndergade 15 - har nu meldt, at man har planer om at åbne restauranten i løbet af foråret 2022, og at forsinkelsen skyldes pandemien. Det er dermed en restaurant, der har ladet vente på sig. Allerede i februar 2019 udtalte cafékædens udviklingschef, Thomas Munkholm, at man håbede på en åbning i slutningen af 2019.

Horsens Sport og Pool Bar, Rædersgade 3 - 15. januar 2022 åbner en ny sports- og poolbar i Horsens' midtby.

Øl2GO, Nørregade 16 - Øl2GO åbner til februar 2022 i det tidligere Holte Vinlager.

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce