Annonce
Indre By

Debat: Bilfrie og lukkede gader vil ikke skabe fuglekvidder og hyggeoaser

Annonce

Læserbrev: Visionen om en bilfri Middelalderby er såmænd ganske fin. Men det er absolut ikke alle dele af Middelalderbyen, hvor bilfrie og lukkede gader vil skabe fuglekvidder og hyggeoaser.

I forskellige artikler, bl.a. i City Avisen i uge 24, udtrykker tre restaurationer i Ny Adelgade et meget stort ønske om at omdanne den lille, tætte gade i Middelalderbyen til en 'mangfoldig' gade med respekt for de lokale, der bor her.

Et arkitektfirma er hyret til at bidrage med serveringen af visionen til dette i artiklen, og der inkluderes et arkitekttegnet billede. Billedet er skrigende rosenrødt og langt fra, hvordan gaden i realiteten vil komme til at se ud. Bevares, et par grønne træer, ingen biler og smukt opdækkede borde med hvide duge, ser indbydende ud for enhver.

Men hverken Palæ Bar eller Deco Bar er restauranter, men hhv. cocktailbar og værtshus. Her er der tale om et helt andet støjniveau end nuværende, og hvor man under ingen omstændigheder vil kunne høre fuglene kvidre i træerne. Kaos af cykler er retoucheret væk, og gadens øvrige fem barer, restauranter og café, som også vil få tilladelse til udendørs servering, er behændigt udeladt.

Beboere og øvrige forretningers kunder vil ikke kunne parkere i gaden, og adgang ønskes åbenbart kun til varelevering. Vores boliger vil aften og nat fyldes med endnu mere støj fra restaurationernes gæster.

Astrid Aller (SF) var imponeret over projektet fra de 'lokale'? kræfter og fremlagde, uden videre kritik, projektet for Teknik- og Miljøudvalget. Her blev projektet nedstemt. Måske gennemskuede udvalget, at projektet ikke helt dækker virkeligheden?

Ingen steder nævnes festgaden Gothersgade, som ligger lige rundt om hjørnet til Ny Adelgade. Et lukket byrum så tæt på et minefelt vil uden tvivl skabe yderligere nattelivsstøj og ophold i gaden.

Det er yderst vigtigt, at de forskellige områder i Middelalderbyen udredes separat, hvis der ønskes bilfrie områder, for der er pokkers til forskel, om du bor i en gade, hvor butikken lukker kl. 18.00 eller i en gade, hvor værtshuset lukker kl. 03.00.

Det vil være ønskværdigt, om Københavns Kommune, Frank Jensen (S) og Ninna Hedeager Olsen (EL) udarbejder en samlet plan for Middelalderbyen, således der bliver plads til både fest-aber, fuglekvidder, biler og ikke mindst beboere.

Mange har en lyserød vision for Middelalderbyen og ønsker at give deres besyv med. Men der er himmelvid forskel på at være bruger versus beboere 24/7, som ikke har et ønske om en ny fest-i-gaden-zone.

(forkortet af red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Langelinie tilbage til københavnerne

Annonce