Annonce
RESTAURANT

Femstjernet frokostrestaurant hylder komponist: Serverer en symfoni af smørrebrød

Lis Hartvig Holm har åbnet Restaurant Carl Nielsen i Toldbodgade. Foto: Christian M. Olsen
En femstjernet anmeldelse i Berlingske har sat den nyåbnede Restaurant Carl Nielsen i Toldbodgade på det københavnske smørrebrødskort. Kom med en tur på restauranten, som ligger i huset, hvor den store danske komponist boede.

’Pas på dit smukke hoved’, står der på et porcelænsskilt, når man går ned af den knirkende trappe mellem de underste etager i det fredede 1700-talshus i Toldbodgade 5. Gulvene skråner, og gennem de sprossede vinduer er der blik til Nyhavn.

Her i huset boede komponisten Carl Nielsen og hans hustru, billedhuggeren Anne-Marie Carl Nielsen i otte år. Det var blandt andet her, han satte tonerne til den nu kanoniserede gendigtning af Ludvig Holbergs Maskarade. Operaen blev premiereopført i 1906 i det nærliggende Kongelige Teater.

Nu er Carl Nielsen vendt tilbage til det smukke hus i Toldbodgade. En nyåbnet frokostrestaurant er navngivet efter komponisten, og på menukortet finder du smørrebrød opkaldt efter nogle af hans populære kompositioner.

Annonce

’Solen er så rød mor’ er for eksempel et stykke med rørt tatar med en æggeblomme sirligt tilført rødbedesaft, så den stråler som aftensolen over tallerkenen. Og bestiller du en ’Maskarade’, får du kartofler på løvstikke-mayo med fedtegrever. Velbekomme.

Fem stjerner

Det er Lis Hartvig Holm, som står bag den nyåbnede frokostrestaurant, som straks efter åbningen blev honoreret med fem stjerner i en anmeldelse i Berlingske.

- Vi laver dansk smørrebrød med et tvist, og vi sætter en ære i, at vores smørrebrød er en fryd for øjet og for ganen, fortæller Lis Hartvig Holm, da City Avisen lægger vejen forbi restauranten.

'Solen er så rød mor' hedder dette stykke smørrebrød med rørt tatar og en æggeblommet farvet med rødbedesaft. PR-foto

I sine unge dage ville hun gerne være kok, men karrieren tog en anden vej via chefstillinger hos postvæsenet, en bankuddannelse og som ejendomsmægler. I de seneste mange år har hun været sælger af noget så forskelligt som Select-fodbolde med logoer og restaurantoplevelser på københavnske restauranter, som for eksempel Grøften i Tivoli.

- Men det ville være en drøm at få en frokostrestaurant, som det sidste i mit arbejdsliv, fortæller Lis, der drøftede ideen med sin mand. Og da de spottede de ledige lokaler i Toldbodgade, forvandlede drømmen sig til virkelighed.

- Det var simpelthen ment to be, siger Lis Hartvig Holm, der rørte husets historie om Carl Nielsen og hendes egne tanker om et menukort sammen til et koncept, som husets ejer købte ind på.

Annonce

Sild i fuld længde

I begyndelsen af august lukkede Lis Hartvig Holm de første gæster ind i restauranten, hvor du bl.a. kan nyde frokosten i Carl Nielsen-stuen.

I køkkenet står køkkenchef Janus Udbjørg med en fortid på Grønbech & Churchill og forvandler det hjemmebagte rugbrød, bagt på Carlsbergs 1883, og de gode råvarer til lækkerbiskener for ganen.


Det ville være en drøm at få en frokostrestaurant, som det sidste i mit arbejdsliv

Lis Hartvig Holm


Deres udsendte fik lejlighed til at sætte tænderne i en peberrodssild, et aflangt stykke smørrebrød med udgangspunkt i sildens størrelse garneret med en power-fuld peberrodscreme, papirtynde stykker af syltet æble, citronperler og karse.

- Jeg har altid syntes, at en sild er smuk i fuld længde, siger Lis Hartvig Holm.

Hun har selv stået for indretningen af restauranten, som er i Carl Nielsens ånd. På toiletterne er der hjemmestrikkede håndklæder – Carl Nielsen strikkede klude som afstressende modvægt til arbejdet med de krævende symfonier, og på væggene kan man se billeder af komponisten.

- Når man sidder her, skal det være sådan, at man tænker: Her vil gerne komme igen, siger Lis Hartvig Holm.

Restaurant Carl Nielsen, Toldbodgade 5. Åbent tirsdag-lørdag. www.restaurantcarlnielsen.dk

Annonce
Annonce
LEDER

#72timer: Det handler om mennesker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce