Annonce
DEBAT

Nej tak til at lukke for nattelivet i Indre By

Selvfølgelig skal der også være et rigt og festligt natteliv at vende tilbage til efter coronakrisen, lyder det i dette debatindlæg. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix


Læserbrev: Alternativets Kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde, og Enhedslistens Teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, foreslår i en ny Restaurations- og Nattelivsplan for København, at det de facto skal være slut med nattelivet i Indre By.

Som repræsentanter for ungdommen er vi derfor nødt til at råbe vagt i gevær. Selvfølgelig skal der også være et rigt og festligt natteliv at vende tilbage til efter coronakrisen.

Alternativet og Enhedslisten foreslår helt konkret, at der i Indre By, dele af Indre Vesterbro, dele af Indre Nørrebro og Christianshavn ikke skal gives nye alkoholbevillinger efter kl. 24.00, samt at eksisterende bevillinger efter kl. 24.00 ikke skal kunne fornyes, når de udløber.

Hvis det bliver en realitet, vil nattelivet i Indre By de facto være slut om få år. Eller måske endda endnu før.

Måske har vi danset og sunget med på vores yndlingssange for sidste gang på klubberne i Gothersgade. For det er endnu ikke til at vide hvor mange af barerne og klubberne, som klarer sig igennem krisen. Går de konkurs, vil det ikke være muligt for en ny ejer at overtage bevillingen.

Man skulle ellers synes, at nattelivets virksomheder har lidt nok under coronakrisen, men nu vil Alternativet og Enhedslisten altså også lukke hele erhvervet i Indre By.

Det går dog ikke kun udover nattelivets virksomheder, det går i den grad også udover os unge. En stor del af det at være ung, er glæden ved at feste, have det sjovt og hygge sig med sine venner til dans, musik og alkohol.

Ungdommen er blevet nedprioriteret gennem hele coronaforløbet. Det må ikke være en tendens, som fortsætter på den anden side af krisen. Det vidner Alternatives og Enhedslistens forslag dog desværre om. For med det straffer de netop en meget stor del af den københavnske ungdom på bekostning af en lille gruppe beboere.


Det går ikke kun udover nattelivets virksomheder, det går i den grad også udover os unge.


Vælger man at bosætte sig midt i de gader, som huser størstedelen af Indre Bys natteliv, må man acceptere, at fest og farver er en del af pakken. Selvfølgelig er der regler, som skal overholdes, og nye foranstalter som kan tages - f.eks. krav om indendørs rygekabiner, som kan mindske støj på gaden. Men at ville lukke for hele nattelivet er fuldstændig ude af proportioner, og vidner om, at man ikke ønsker en by, hvor der er plads til alle.

Det gør vi. Og derfor siger vi nej tak til at lukke for nattelivet i Indre By. Selvfølgelig skal der være et natteliv for alle unge at vende tilbage til efter coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce