Annonce
TRAFIK

Nu skal det være slut med livsfarlige situationer: Sådan kan trafikken på Inderhavnsbroen blive mere sikker

Inderhavnsbroen ved Havnegade og Nyhavn. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
En ny trafikanalyse giver et konkret bud på, hvordan trafikanterne på og omkring Inderhavnsbroen kan færdes mere sikkert.
Annonce

- Inderhavnsbroen skaber igen og igen livsfarlige situationer, når fodgængere og cyklister blandes ved foden af broen.

Sådan skrev formanden for Nyhavnsgruppen, Jens Tommerup, i et debatindlæg i City Avisen tilbage i december 2019.

Nu er Københavns Kommune klar til at se på, hvordan trafikforholdene kan gøres mere sikre for både cyklister og fodgængere.

Kommunen har fået udarbejdet en trafikanalyse, der kommer med konkrete forslag til, hvordan de daglige trafikale udfordringer omkring broen kan løses.

- Det er ingen hemmelighed, at Inderhavnsbroen har nogle udfordringer, som vi i Københavns Kommune selvfølgelig er nødt til at gøre noget ved, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

- Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu med analysen i hånden står med konkrete bud på, hvordan vi kan forbedre forholdene omkring broen, så den bliver så nem og uproblematisk at krydse, som den skulle have været fra start, siger Ninna Hedeager Olsen.

Annonce

Vend ensretningen

Analysen, der er udført af kommunen sammen med en ekstern rådgiver, kommer med to bud på, hvordan trafiksikkerheden kan blive bedre – et på Nyhavnssiden og et på Christianshavn.

I Nyhavn lægges op til at vende bilernes ensretning, så biltrafikken følges med cyklisterne fra Kongens Nytorv. Den modkørende cykeltrafik ledes ind på en afmærket cykelsti mod ensretningen. Derudover bliver det foreslået at flytte fortove og etablere midterheller og svingbaner for cyklisterne fra både broen og Havnegade.

Forslag til trafikforbedringer på Nyhavnssiden. Illustration: Københavns Kommune

På Christianshavn er forslaget at udvide det eksisterende stiareal på Grønlandske Handelsplads. Der skal etableres tre heller, og så skal cykelstien gøres mere kurvet for at få cyklisterne til at sænke farten. Desuden foreslås det at etablere både midlertidige og permanente cykelparkeringspladser på Grønlandske Handelsplads.

Forslag til trafikforbedringer på Christianshavnssiden. Illustration: Københavns Kommune
Annonce

Populær bro

Ifølge Københavns Kommune er en del af de trafikale problemer opstået fordi broen er blevet så populær. Dagligt krydser mere end 15.000 cyklister broen – over dobbelt så mange som de 7.000 cyklister, der var forventningen, da broen blev bygget.

Som en del af analysearbejdet har Teknik- og Miljøforvaltningen sidste sommer holdt en besigtigelsestur med deltagere fra blandt andet, grundejer- og beboerforeninger i området, erhvervsdrivende, beboere og lokaludvalgene i Indre By og på Christianshavn. Der har desuden været afviklet en workshop med interessenterne.

Til Politiken siger Nyhavnsgruppens Jens Tommerup, at: - Det har været noget af et helvede med en blanding af cyklende, biler og fodgængere - og oven i det turister, der ikke tænker over, at der kan komme nogen væltende ned fra broen.

- Analysen imødekommer mange af de forslag, vi har haft, siger han til Politiken.

Annonce

Små seks millioner

Teknik- og Miljøforvaltningen drøfter analysens forslag på deres møde på mandag.


- Det er ingen hemmelighed, at Inderhavnsbroen har nogle udfordringer, som vi i Københavns Kommune selvfølgelig er nødt til at gøre noget ved.

Ninna Hedeager Olsen


Det er endnu for tidligt at sige, hvornår et eventuelt arbejde med at forbedre Inderhavnsbroen kan gå i gang. Det afhænger blandt andet af, hvad Teknik- og Miljøudvalget beslutter på mandagens udvalgsmøde.

Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at de foreslåede ændringer vil koste små seks millioner kroner – penge der i givet fald skal findes ved de kommende budgetforhandlinger.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

De københavnske familier betaler

Annonce