Annonce
BYLIV

Ny plan vil lægge en dæmper på nattelivet: - Vi frygter, at Indre By bliver en død by

Nu bliver der taget hul på en ny diskussion om indretningen af det københavnske natteliv. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Der er lagt op til et stop for natbevillinger i Indre By i udkastet til en ny nattelivsplan. Nattelivet har længe været til for stor gene for beboerne, siger borgmester. Vi frygter, at Indre By bliver en død by, siger KCC-direktør.

Der skal skrues ned for nattelivet i det centrale København. Det fremgår af det første udkast til en ny restaurations- og nattelivsplan for Københavns Kommune, hvor der bliver lagt op til en strammere kurs i forhold til bevillinger.

Af udspillet fremgår det, at kommunen ønsker at begrænse mængden af nye alkoholbevillinger til nye barer, værtshuse og diskoteker i Indre By.

- Som klart udgangspunkt gives der ikke nye nattilladelser i tidsrummet fra kl. 24 til kl. 05 på alle ugens dage. Kommunen ønsker, at dette også skal gælde ved overtagelser og fornyelser, fremgår det af planen.

Annonce

Der er lagt op til, at Nyhavn, Metropolzonen omkring Vesterbrogade og Axeltorv samt Kødbyen bliver undtaget fra de mere restriktive praksisser.

Drukbåret natteliv

Det er Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen, der har udarbejdet udkastet til nattelivsplanen.

- Vi synes, det er uhensigtsmæssigt, at det bliver et mere drukbåret natteliv, der er, især i Indre København. Det har længe været til stor gene for beboerne, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) til TV2 Lorry.

- Byens restaurations- og natteliv er til for københavnerne og skal fungere i respekt for københavnerne, fremgår det af planen, der også lægger op til af støj og affald i nattelivet skal mindskes, samt at diskrimination og vold skal bekæmpes.

Overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S) er imidlertid ikke begejstret for udspillet, som hun mener har 'en smule rigid tilgang til fester i landets hovedstad'.

- Jeg ved godt, at der er naboer og beboere i Indre By, hvor det er belastende, at der er fest til langt ud på natten hver weekend. Men det må vi finde en løsning på sammen. Det kan ikke blive endnu en sort/hvid diskussion, hvor vi enten skal have natteliv eller naboliv. Der findes en balance – og den er ramt forbi med dette forslag, skriver hun på Facebook.

Annonce

Mister position

Hos de erhvervsdrivende i Indre By, medlemsforeningen KCC, frygter direktør Maja Tini Jensen, at det kan få store konsekvenser, hvis nattelivs- og restaurationsplanen bliver ført ud i livet i dens nuværende form.

- Oven på coronakrisen har de erhvervsdrivende ikke brug for flere udfordringer. Bliver udkastet til restaurations- og nattelivsplanen en realitet, frygter vi, at Indre By bliver en død by, der vil miste sin position som førende international metropol med en innovativ gastronomisk scene og et spændende byliv. Men er det virkelig det, vi ønsker for byen, siger  Maja Tini Jensen til KøbenhavnLIV.


Oven på coronakrisen har de erhvervsdrivende ikke brug for flere udfordringer.

Maja Tini Jensen


Hun understreger, at planen indeholder mange positive forslag og initiativer, bl.a. mere renhold, flere nattevagter, alkoholfri zoner og mere synligt politi.

- Det er områder, KCC bakker op om og gerne bidrager til. Men i sin nuværende form, frygter vi, at planen kan få alvorlige konsekvenser for byens erhvervsliv, da der er stærke synergier mellem restauration og detailhandel i Indre By.

Annonce

Skal i høring

Udspillet til restaurations- og nattelivsplanen er udarbejdet på baggrund af indstillinger fra et Advisory Board bestående af bl.a. beboerrepræsentanter og repræsentanter fra nattelivet.

Planen bliver behandlet torsdag i kultur- og fritidsudvalget og mandag i teknik- og miljøudvalget.

Derefter er det planen, at den skal i høring, og en revideret plan bliver præsenteret for udvalgene efter høringsperioden, forventeligt umiddelbart efter sommerferien.

Herefter kan den endelige plan vedtages af Borgerrepræsentationen.

Restaurationsplanen

Restaurationsplanen har som mål at skabe et tidligere og bedre fordelt natteliv. Derfor indeholder den bl.a. følgende initiativer:

  • En inddeling af byen i zoner med ønsker til karakteren af natteliv i bydelen
  • Mere restriktiv praksis for tildeling af nattilladelser på nætter før hverdage (inklusiv ved overtagelser og fornyelser)
  • Udvidet zone med restriktiv praksis for tildeling af nattilladelser (inklusiv ved overtagelser og fornyelser)
  • Skærpet tilsyn med serveringssteder med mange klager (under Kultur- og Fritidsforvaltningen)
  • Øget opmærksomhed på vilkår om morgenlukning

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce