Annonce
Indre By

Nyhavnsbroen er snart klar til at funkle som ny igen

Nyhavnsbroen er pakket godt ind, mens den sandblæses og males. Foto: Karen Vistesen
Renoveringen af rækværkerne på den gamle Nyhavnsbro er nu gået ind i sin sidste fase, og broen forventes at stå flot og funklende færdig om cirka halvanden måned. Det oplyser Københavns Teknik- og Miljøforvaltning.

Efter flere måneders renovering af Nyhavnsbroens rækværker er arbejdet nu på vej mod sin afslutning, og broen kan inden længe stå klar til københavnerne i en ny og finere udgave. Det oplyser Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, der udfører arbejdet i etaper, så det er til mindst mulig gene for københavnerne, hvoraf mange passerer broen hver eneste dag på cykel, i bil eller som fodgænger.

Nyhavnsbroens rækværker har længe trængt til renovering. Den oprindelige sort-grønne farve på broens stålkonstruktioner fra 1875 var næsten slidt helt ned, og sidste gang, den blev malet, var i 1992. Derfor kan det ikke undre at rækværkerne trænger til at blive frisket op. Herudover har det slidt på broens rækværk, at det har været populært for par at sætte kærlighedslåse op på rækværket.


Annonce

I forbindelse med renoveringen er 5.000 kærlighedslåse blevet pillet ned, og det bliver ikke tilladt at sætte låse op på broens rækværker igen


I forbindelse med renoveringen er 5.000 kærlighedslåse blevet pillet ned, og det bliver ikke tilladt at sætte låse op på broens rækværker igen.

Stort stilads sikrer arbejdet

Renoveringen af Nyhavnsbroen betyder, at der er opsat stilads og telt langs rækværket og lamper, så broens stålkonstruktioner kan blive sandblæst og malet. Der er blevet arbejdet med en side af broen ad gangen, startende med den østlige side ud mod havneindløbet,  og denne del af arbejdet er nu næsten færdig. Sandblæsningen har forårsaget en del støj og er derfor blevet begrænset til to perioder i løbet af sommeren.

Nyhavnsbroen forbinder Holbergsgade og Toldbodgade over Nyhavn. Foto: Karen Vistesen

Projektet har mødt udfordringer undervejs, idet man opdagede en knækket baluster på rækværket. Det er sket i forbindelse med en tidligere påsejling, og det gav anledning til opretning og svejsning af det svage punkt på samtlige balustre. Lige nu pågår malerarbejdet på den ene side af broen, hvor der bliver påført 5 lag maling.

Sandblæsningen af rækværket i den anden side af broen skal efter planen foregå i uge 34 og uge 35. Projektet forventes afsluttet i uge 39, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Annonce
Annonce
Indre By

10 steder med snacks, mad og øl til Kulturnatten

Annonce
Annonce
Byens Bedste LIV

Kina Kim elsker kaviar fra D’Angleterre og medister i svøb fra pølsevognen på Amagertorv

Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Vær klar med fjerboa og Peaky-Blinders hat til Gatsby-fest i Odd Fellow Palæet

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Byens Bedste LIV

Ekstra høje kager med karamelfyld og toppings: Cinnister opfylder selv den værste sukkertrang

Indre By

Spil minigolf splitternøgen

Indre By

Gorm Wisweh: - Det er lykkedes os at få folk til at tage pizza seriøst

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

byliv

Se den vilde video: Hvem har kæmpegræskaret over dem alle?

Indre By

Insekter, blæksprutter og hestebønner: Vi tog på Tomorrow Festival for at blive klogere på hvordan vi bliver mætte i fremtiden

Politik

Lars Weiss: Et løft til velfærden for børn, ældre og udsatte

Indre By

Guide: Her skal du drikke cocktails i hovedstaden

Byens Bedste LIV

Bæredygtighed vinder indpas på restaurationer: 'Det er et kvalitetsstempel'

Byens Bedste LIV

Skal du have drinks med vennerne? Hoteller inviterer københavnerne indenfor

Byens Bedste Liv

Det er blevet billigere at være sulten i hovedstaden

Annonce