Annonce
BUTIKSLIV

På mandag åbner butikkerne igen: - Det er vigtigt at købe lokalt nu

Detail-butikkerne i Indre By kan åbne igen på mandag. Stormagasinerne må dog endnu vente med at slå dørene op. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix
Butikkerne i Indre By gør sig klar til at åbne igen på mandag. Handelsstandsforeningen KCC glæder sig over, at mange af medlemmerne igen kan få kunder i butikkerne og glæder sig en yderligere genåbningsplan.

- Vi er så glade for, at en stor del af vores medlemmer endelig kan byde kunder og besøgende velkommen i Indre By igen.

Glæden hos direktør for handelsstandsforeningen, Kbh – Commerce & Culture (KCC), John Hansen, er ikke til at tage fejl af, efter onsdagens melding fra regeringen om at detailforretninger på under 5.000 kvadratmeter fra på mandag igen kan lukke kunder ind i butikkerne.

KCC opfordrer til, at man kommer ud i den friske luft og ind til byen og - og dermed støtter det lokale handelsliv i Indre By.

De erhvervsdrivende har længe været klar til at åbne og vil overholde myndighedernes retningslinjer nøje, så man trygt kan handle, understreger KCC-direktøren.

- Efter den sidste nedlukning har butikkerne helt styr på myndighedernes retningslinjer, og derfor havde vi også håbet på, at stormagasinerne og de liberale erhverv, som for eksempel frisører kunne åbne. Det har været – og er stadig – en hård omgang for de erhvervsdrivende at holde lukket, siger John Hansen.

Annonce

Et levende handelsliv

KCC opfordrer til, at man benytter sig af genåbningen, tager til Indre By og bidrager til at genskabe et levende handelsliv igen. Flere vil have udsalg, da nedlukningen har medført, at butikkerne ligger inde med sæsonbaserede varer, men også de nye kollektioner vil være at finde på hylderne.


Det er vigtigt at købe lokalt nu, for det er afgørende for de erhvervsdrivendes og Indre Bys fremtid.

John Hansen


- Vi opfordrer alle til at bidrage til, at der kommer liv i byen igen. Det er vigtigt at købe lokalt nu, for det er afgørende for de erhvervsdrivendes og Indre Bys fremtid. Derfor ser vi også frem til en genåbningsplan for liberale erhverv, stormagasiner, restauranter og caféer, siger John Hansen.

Annonce

Butikker er klar

Hos Nørgaard på Strøget er indehaver Mads Nørgaard klar til at byde kunderne velkommen på mandag.

- Det er sært og mærkeligt at have en smuk butik og ikke have åbent. Det føles uendeligt selvmodsigende. Vores hjerte ligger i vores butik på Strøget, og da vi er nogle af dem, der har ligget her i rigtig mange år, er der mange, som har et personligt forhold til os – ligesom vi har det til vores kunder. Det er min oplevelse, at folk glæder sig meget til igen at kunne besøge os i butikken, og det ser vi frem til, siger Mads Nørgaard, stifter og indehaver af Nørgaard på Strøget.

Mads Nørgaard fra Nørgaard på Strøget. Foto: Byrd/Kasper Løjtved

Også hos skobutikken Apair i Hovedvagtsgade ser man frem til at åbne for kunderne igen:

- Under nedlukningen har vi optimeret vores forretning og digitale tilstedeværelse og haft glæde af click and collect, og det har hjulpet, men det kan ikke sammenlignes med at kunne vejlede og hjælpe kunderne i butikken. Den personlige kontakt er vigtig. Så vi glæder os meget til igen at kunne møde og forkæle kunderne i butikkerne, siger Lise Freiesleben Hjort, ejer af skobutikkerne Apair.

Lise Freiesleben Hjort fra Apair. Foto: Britt Lindemann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce