Annonce
Indre By

Politistation bliver til boliger: Graffitikunst pynter i Store Kongensgade

William Thystrup alias BecomeOne har malet det 40 meter lange maleri, der nu er opstillet i Store Kongensgade. Foto: Martin Sørensen
Annonce

FARVER I BYBILLEDET. Graffitikunstneren BecomeOne alias William Thystrup har dekoreret et 40 meter langt hegn i Store Kongensgade, som skal fungere som en markant afskærmning af ombygningen af den gamle politistation.

Den gamle politistation i Store Kongensgade er sammen med nabobygningen i øjeblikket ved at blive forvandlet til moderne studieboliger og herskabslejligheder.

Mens arbejdet med byggeriet er i gang kan forbipasserende få en fryd for øjet ved at lade blikket falde på det hegn, som afskærmer byggeriet fra den trafikerede gade.

Her har graffitikunstneren BecomeOne alias William Thystrup været i gang med farver og spraydåser. Resultatet er et graffitikunstværk i hele facadens bredde som tager udgangspunkt i byggeprocessen.

»Det er mit hidtil største og mest ambitiøse vægmaleri projekt, og er svært tilfreds med resultatet,« siger William Thystrup.

Mursten og møtrikker

»Tanken bag er at prøve at illustrere byggeriet gennem min kunst og lave et tema, som er relevant i forhold til opgaven. Jeg har prøvet at lave det med nogle 3D-bogstaver, som er nemme at læse for andre mennesker end kun graffitimalere,« siger William Thystrup, mens han viser maleriet frem..

B’et i kunstnernavnet BecomeOne er malet i mursten, O’et er en møtrik, og M’et er sammensat af træbrædder og en boremaskine.

»Jeg prøver at fortælle historier gennem mine bogstaver, og den går rent ind hos de fleste – i hvert fald, hvad jeg har fået at vide – så jeg er godt tilfreds,« siger graffitikunstneren, der har brugt den seneste måned på at færdiggøre det store maleri i Store Kongensgade.

Værdi for de lokale

Det er Harder Gruppen, som er hovedentreprenør på ombygningen, som sammen med Gefion Group, Over Byen Arkitekter og Oluf Jørgensen Rådgivende ingeniører, har hyret William Thystrup til at male det 40 meter lange og to meter høje hegn.

»Et byggeri i proces er ikke noget, der pryder bybilledet. Derfor ville vi gerne have noget, som kan skabe værdi, for dem som bor og færdes her, mens byggeriet står på,« siger Simon Maansen, der er kommunikationsansvarlig hos Harder Gruppen.

Malede logoer

Foruden de fede 3D-bogstaver består maleriet også af logoerne fra de firmaer, som er tilknyttet byggeriet.

»Det er svært at leve af sin kunst, det er der mange kunstnere, der kan skrive under på. Så jeg tjener min månedsløn ved at lave opgaver som denne, og så laver jeg min egen kunst ved siden af. Og så håber jeg selvfølgelig, at jeg en dag kan leve udelukkende af min egen kunst. Men jeg synes også, at det er sjovt at lave nogle udfordringer for firmaer. Og så er det et sted, hvor der er mange, der ser kunsten, det har også stor betydning,« siger William Thystrup.

Han begyndte sin graffitikarriere med at male ulovligt i slutningen af 1990’erne, men da han rendte ind i en dom, ændrede han løbebane.

»Efterfølgende har jeg så kun fokuseret på at lave lovlige malerier. Så nu hygger jeg mig med at lave nogle fede ting i gadebilledet,« siger han.

Se mere på becomeone.dk

 

 

 

 

Annonce
Annonce
CORONA

Populært julemarked er aflyst

Annonce
Annonce
Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Nyt supermarked på vej i Store Kongensgade

Annonce