Annonce
Sommerliv

Sommeraktivitet: Se gamle skulpturer blive forvandlet til tegneserier

Den Kongelige Afstøbningssamling i Vestindisk Pakhus på Toldboden i København holder særåbent for publikum hver weekend i juli og august. Foto: Joakim Züger
Denne sommer har du en ekstraordinær mulighed for at se Den Kongelige Afstøbningssamling i Toldbodgade og opleve syv tegnetalenter forvandle myterne og historierne bag skulpturerne til moderne tegneserier. Måske en sommeraktivitet, som kunne være sjov at gøre sammen med dine børn.
Annonce

København byder på oplevelser af alle slags, og i år, hvor mange af os skal tilbringe ferien hjemme, er der måske mere tid til at gå op opdagelse i byen. Hvis du er kunstinteresseret, så er der denne sommer en helt særlig oplevelse at få i Vestindisk Pakhus på Toldboden i København, hvor Statens Museum for Kunst holder særåbent for publikums adgang til at se Den Kongelige Afstøbningssamling.

I Pakhuset står godt 2.000 gipsskulpturer side om side. Nogle af dem er meterhøje, andre er ganske små. Fælles for dem alle er, at de er tro afstøbninger af skulpturer, som står spredt over hele Europa og middelhavslandene.


I Pakhuset står godt 2.000 gipsskulpturer side om side. Nogle af dem er meterhøje, andre er ganske små.


Til sammen udgør de mange skulpturer Den Kongelige Afstøbningssamling, som er en af de største og mest velbevarede afstøbningssamlinger i verden.

Annonce

Nyt liv i de gamle skulpturer

Normalt er samlingen lukket for offentligheden, men henover sommeren vil der hver weekend være åbent for besøgende og nu bliver der desuden pustet nyt liv i de antikke helte og hedenske guder. Statens Museum for Kunst har nemlig inviteret syv dygtige tegnere til hver især at udvælge en skulptur fra samlingen og udfolde og fortolke historien bag skulpturen i en tegneserie.

Tegnerne har hver deres unikke stemme og stil. Her ses et udsnit af Sofie Riise Nors tegneserie, som tager udgangspunkt i Gianlorenzo Berninis portrætbuste af Constanze Piccolomini Bonarelli. Foto: Michala Rosendahl

Gennem de nyproducerede tegneserier, som er skabt særligt til Statens Museum for Kunst, fortæller tegnerne med hver deres karakteristiske streg om blodige slag, forbudte affærer og dristige heltetegninger. De dykker ned i historiske krige og sagnomspundne myter og vækker både helte, skurke og monstre til live.

Tegneserierne udstilles forskellige steder i Vestindisk Pakhus i selskab med den skulptur, de knytter sig til. Alle tegneserierne bliver suppleret af den oprindelige fortælling om skulpturen.

Den sidste weekend i august er der mulighed for at møde nogle af de syv tegnere, når de gæster Den Kongelige Afstøbningssamling. Her fortæller de hver især om deres udvalgte skulptur, tegneprocessen og deres kunstneriske virke.

De syv tegnere har selv valgt, hvilken af gipsafstøbningernes mere end 2.000 skulpturer de ville fortælle om i deres tegneserie. Foto: Joakim Züger

Den Kongelige Afstøbningssamling har åbent alle weekender i juli og august kl. 10-18. Gratis adgang for alle.

Adresse: Toldbodgade 40, 1253 København

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce