Annonce
Kerteminde Ugeavis

Det begyndte med en arkitektdrøm - nu står Hanne bag ugeavisens nye tegneserie

Når Hanne Ernst tegner, sidder hun ofte på førstesalen i sit hus på Dosseringen, som hun har arvet efter sin far Foto: Mette Louise Fasdal
Hanne Ernst fra Kerteminde skal for fremtiden levere tegneserien "Hanne ved Havet" til Kerteminde Ugeavis. Her vil hun give et humoristisk øjebliksbillede af, hvad hun oplever fra sit vindue og rundt om i kommunen, hvor hun færdes.

Kerteminde: Fra sit vindue i stuen fra sit hus på Dosseringen i Kerteminde ser hun dagligt alle mulige slags mennesker gå forbi, og på den måde popper der små historier om dem op i hendes hoved. De historier og mange af de observationer, hun også gør sig, når hun færdes rundt i Kerteminde Kommune, bruger hun til at få ud af sin tegnepen og ned på papiret.

For fremtiden kommer Kerteminde Ugeavis' læsere til at få glæde af de små historier, som 69-årige Hanne Ernst digter. For onsdag 10. marts bringer ugeavisen for første gang Hanne Ernsts nye tegneserie-stribe, "Hanne ved havet."

Hanne Ernst kan godt selv lide at følge med i tegneserier, som bringer et øjebliksbillede af, hvad der sker omkring os lige nu. En af hendes yndlingsstriber er tegnet af Nikoline Werdelin.

- Jeg kan godt lide det med, at en tegneserie ikke skal sælge noget, men blot har en humoristisk tilgang til verden og bringer et budskab, som måske også kan give stof til eftertanke, fortæller Hanne Ernst.

- Jeg synes også, at det er en stor luksus at kunne dykke ned i forskellige emner, understreger hun.

Annonce

Fra lærer til psykolog

Hanne Ernst har altid haft en kreativ åre, og det var også det, der gjorde, at hun oprindeligt søgte ind på Kunstakademiet i København, fordi hun ville være arkitekt.

Både på Kunstakademiet og på seminariet fik Hanne Ernst at vide, at hun tegner som en tegneserie. Foto: Mette Louise Fasdal

Men efter et halvt år fandt hun ud af, at det var slet ikke noget for hende.

- Jeg anede jo ikke noget om det, og jeg skulle i hvert fald ikke tegne huse, siger hun med et smil.

Derfor søgte hun ind på lærerseminariet i Skårup på Fyn, hvor hun blev uddannet lærer med billedkunst som linjefag.


Jeg spørger også min mand, hvad han synes, og så kan jeg se på hans reaktion, om han synes, at det er godt. Det eneste tidspunkt, jeg ikke skal bede om en mening, er, når han ser fodbold.

Hanne Ernst


- Men efter nogle år blev jeg træt af at stå i formningslokale og opleve, at der var små drenge, der kastede med ler, forklarer hun.

Derfor besluttede hun sig for at droppe lærergerningen og uddannede sig i stedet til psykolog.

Hanne Ernst har udsigt til havnen i Kerteminde , når hun sidder og tegner. Foto: Mette Louise Fasdal

Da hun i 2014 gik på efterløn, var hun tilknyttet Mesingeskolen som skolepsykolog.

Siden har hun været frivillig på Johannes Larsen Museet i Kerteminde. Hun har blandt andet undervist på museets billedskole og i nogle sæsoner har hun også skrevet revytekster til Kerteminde Amatørteater. Og da hun er meget kunstinteresseret, har hun også læst kunsthistorie på Folkeuniversitet.

Annonce

Holder af at tegne og male

Hanne Ernst har altid været meget glad for at tegne og male.

- Jeg har altid fået at vide, at jeg er meget narrativ i mine malerier, og både på kunstakademiet og på seminariet fortalte mine lærere mig, at jeg tegner som en tegneserie, forklarer hun.

Og det er også derfor, at hun nu springer ud som tegner af tegneserien, "Hanne ved havet."

Navnet på Hanne Ernsts tegneserie-stribe "Hanne ved havet" er et navn, som hendes søn, Jeppe, har hjulpet hende med at komme frem til. Foto: Mette Louise Fasdal

Når hun har tegnet en stribe, sætter hun den på klaveret i sit hjem, og så går hun og ser tegningen lidt an for at finde ud, om der er noget, der skal files til.

- Jeg skal synes om udtrykket, og derfor bruger jeg også noget tid på det, forklarer hun.

- Jeg spørger også min mand, hvad han synes, og så kan jeg se på hans reaktion, om han synes, at det er godt. Det eneste tidspunkt, jeg ikke skal bede om en mening, er, når han ser fodbold, ler hun.

Hanne Ernst fortæller, at også hendes søn, Jeppe, kommer med sit besyv, og det er i øvrigt ham, der har hjulpet hende til at komme frem til, at striben skal hedde "Hanne ved havet."

Som nævnt er det i udgivelsen den 10. marts, at Kerteminde Ugeavis' læsere for første gang kan opleve striben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Debat: Vi - en stor del af beboerne i Måle - blev hurtigt udnævnt til skurke

Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Efter langt forløb og uenigheder: Bagerbod flytter ud af Måle

Kerteminde Ugeavis

Debat: Tåbeligheder kender tilsyneladende ingen grænser - heller ikke i Måle

Annonce