Annonce
Kerteminde Ugeavis

Godt år for 125-årig maskinfabrik i Rynkeby: Overskuddet steg med 50 procent

Hans-Christian Schmidt. Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
- Det er et fornuftigt resultat uden at være prangende, siger administrerende direktør for Rynkeby Maskinfabrik A/S, Hans-Christian Schmidt, om det regnskab, som den 125-årige virksomhed netop har offentliggjort.
Annonce

Rynkeby: - Det er gået fornuftigt, men det er ikke sådan helt ekstraordinært. Vi har haft et godt år med en god vækst på kunderne. Det er vi meget glade for. De lægger ordrer, så vores forløb kører rigtig godt, og de er tilfredse med vores leveringsperformance, fortæller Hans-Christian Schmidt, der er administrerende direktør på Rynkeby Maskinfabrik A/S.

Maskinfabrikken har for netop publiceret sit regnskab for 2019 hos Erhvervsstyrelsen, og af det fremgår det, at overskuddet i virksomheden det seneste regnskabsår er vokset fra 992.000 kroner til 1,5 millioner kroner før skat. Egenkapitalen i selskabet er steget fra 7,8 millioner kroner til ni millioner.

- Vi har haft en god vækst både på toplinjen. På bundlinjen har vi ligget højere, men det er et fornuftigt resultatet uden at være prangende. Det arbejder vi nu videre på, fortæller Hans-Christian Schmidt.

Virksomheden, der laver komponenter til maskinbyggere, leverer til store, danske koncerner, som har kunder i hele verden.

- Det er meget få af komponenterne, der bliver hjemme i Danmark, men de går først gennem danske maskinbyggere og komponentejere.

Rynkeby Maskinfabrik har de seneste år arbejdet sig ind på en strategi med at lave noget, der er mere komplekst og mere kompetencekrævende.

- Vi har fået opbygget nogle gode, stærke kunderelationer, og det gav også pote sidste år og betyder, at vi nu har nogle gode og langvarige samarbejder, som vi bygger videre på, understreger Hans-Christian Schmidt.

Annonce

Virksomhed fylder 125 år

I år bliver virksomheden, hvor der nu er 45 ansatte, 125 år, og det er et jubilæum, som i januar blev markeret med medarbejderne med et stort arrangement på Ditlevsdal Bison Farm ved Morud.

Familiefirma

I dag foregår alt med maskinkraft i Rynkeby Maskinfabrik, men da Jacob Rasmussen i 1895 grundlagde virksomheden, var det hårdt slidt og håndkraft, der drev værket.

Først i 1902 blev der bygget en vindmølle i forbindelse med værkstedet, og i 1928 blev der anskaffet en Bukh dieselmotor, som kunne klare kraftforsyningen. Derfor blev vindmøllen revet ned.

Noget af det første, som Jacob Rasmussen fremstillede, var håndtærskeværker og kastemaskiner, og arbejdstiden hed fra klokken 6 til 18 med plads til en lur efter middagsmaden.

Jacob Rasmussen tog også svende ind, men omkring 1910 rejste svendene i protest over, at de skulle arbejde halvanden time, inden de fik morgenmad. Jacob Rasmussens sønner, som også arbejdede i firmaet, nedlagde arbejdet i protest over deres fars stejle facon, hvilket fik ham til at kalde dem "socialistsønner".

I 1909 overtog Jacob Rasmussens søn Hans-Jørgen Rasmussen virksomheden, og den dag i dag er det stadig Rasmussen-familien, som ejer Rynkeby Maskinfabrik.

Corona-situationen betyder, at det endnu ikke har været muligt at fejre det udadtil, fortæller Hans-Christian Schmidt, men markering af jubilæet er på tegnebrættet, fastslår han.

Annonce

Ny maskine til fem millioner

Om 14 dage kommer der en ny maskine ind ad døren til Rynkeby Maskinfabrik - en investering på fem millioner kroner. Det er et nyt bearbejdningscenter, som betyder, at virksomheden kan øge kapaciteten, men også får evnen til at lave mere komplekse ting.

- Det vigtige for os er, vi stadig er i udvikling. Vi tænker hellere fremad i stedet for at kigge tilbage - også i forhold til vores kunder, så vi er med på noget nyt hele tiden, understreger maskinfabrikkens direktør.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce