Annonce
Kerteminde Ugeavis

Turist i egen by: Nu kan du lytte til fortællingen om Amanda på din telefon

Den ikoniske “Amanda” skulptur i Kerteminde fra 1954 er et af de værker man kan lytte til. Privatfoto: Helle Ansholm
Med app'en Vizgu på din telefon kan du gå på opdagelse i Kerteminde og lytte til fortællinger om byens kunstværker.
Annonce

Kerteminde: Går du nogen gange forbi skulpturen af Amanda ved Langebro og tænker: Hvem er det nu lige hun er? Eller undrer du dig måske over historien bag miniskulpturen af Larsen og Syberg på Nordre Kirkerist?

Det er der heldigvis råd for, nu kan du nemlig nemt være turist i egen by med din telefon ved hånden.

Som noget nyt kan du nemlig gå på vandring i Kerteminde og lytte til professionelt producerede lydfortællinger om de forskellige kunstværker i byen - det eneste du skal gøre er at downloade en app på din telefon. Og app'en er gratis.I app'en kan du lytte til fortællingen om Fiskerne og Ederfuglen ved Møllebakken, Sejlskulpturen ved Kerteminde Roklub, Innocentia (den siddende kvinde) ved Kerteminde Byskole, Amanda ved Langebro, Johannes Larsen og Fritz Syberg ved Nordre Kirkerist og den siddende kvinde på Kerteminde Ny Kirkegård.

Annonce

Lyt til kunst på hele Fyn

App'en hedder Vizgu, og det er kunstformidlingsprojektet Lyt til Kunsten, der lægger stemme til fortællingerne. I lydfortællingerne kan man både høre de klassiske fakta om kunstværkerne og kunstnerne bag, men fortællingerne kan også være flerstemmige og inddrage for eksempel lokale borgere eller en lokalhistoriker.

Historierne kan man lytte til overalt, hvad enten man ligger i hængekøjen hjemme i haven, er på vandretur rundt i byen eller noget helt tredje.

Indtil videre er der lavet fortællinger om kunstværkerne i Kerteminde, Faaborg, Odense og Assens og fra sensommeren vil det være muligt at "lytte til kunsten" i alle de fynske kommuner.

Bag projektet står lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen fra Svendborg. Projektet er støttet af Øernes Kunstfond og KulturRegion Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce