Annonce
Ugeavisen Kolding

22-årige Sif er blæksprutte hos Ewa

Barnets Bog og de andre designs hos Prik & Streg bliver skabt i Vester Nebel, hvor Ewa Delgado bor. Sif Landmark (til højre) er vokset op i Ågård ikke så langt herfra, og hun har stadig sin hest på stald i barndomshjemmet. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Sif Landmark og Ewa Delgade er blevet et dynamisk makkerpar hos Prik & Streg, der blandt andet laver mindebøger og fingeraftryksplakater i eget design. Sif er så glad for samarbejdet, at hun har indstillet sit praktikophold til titlen som Årets IBA Praktik.

Kolding: Første gang, Sif Landmark mødte Ewa Delgado, var til en praktikmesse på IBA Erhvervsakademi Kolding. Sif var gået på udkig efter en praktikplads, mens Ewa havde brug for hjælp i sin enkeltmandsvirksomhed.

- Vi havde så mange ting til fælles, at vores samtale bare ikke sluttede, selv om de andre praktiksteder begyndte at pakke sammen, husker Sif.

Det er, hvad man kalder god kemi.

Annonce

Så hun endte da også med at få praktikpladsen hos Prik & Streg. Her designer og sælger Ewa blandt andet unikke mindebøger, fingeraftryksplakater og milepælskort, der gør det nemt for forældre at samle de dyrebare øjeblikke, de gerne vil gemme og give videre til deres kære små.

Under den lange praktiksamtale fik Ewa fortalt, at det nærmest var en blæksprutte, hun havde brug for til sit firma. Èn, der mestrer mange forskellige opgaver i løbet af en arbejdsuge. Den vidtrækkende jobbeskrivelse passede Sif fuldstændig perfekt.

22-årige Sif Landmark får lov at arbejde med alle de arbejdsopgaver, som hverdagen rummer hos Prik & Streg, der for tiden er ved at udvikle tapet i Ewa Delgados særlige, børnevenlige design. Maria Tuxen Hedegaard

- Det var præcis, hvad jeg ledte efter. Jeg er sådan én, der gerne vil udfordres på flere forskellige måder i mit arbejde. Ellers tror jeg, at jeg vil komme til at kede mig, siger 22-årige Sif.

Perfekt praktikplads

Samme årsag lå bag, at hun begyndte at studere Entreprenørskab og Design på IBA. Uddannelsen har lige præcis den blanding af både business og kreativitet, som Sif ønsker sig.

I sin praktik havde hun et ønske om at kigge en selvstændig over skuldrene for at opleve helt inde fra maskinrummet, hvordan det er at drive sin egen virksomhed.

- For mig var Prik & Streg perfekt som praktikplads, fordi alle arbejdsgange befinder sig her i firmaet. Det er vildt inspirerende for mig at arbejde sammen med Ewa, for hun elsker, hvad hun laver, og hun bliver ved med at udvikle på det, så der hele tiden sker noget nyt, siger Sif.

Annonce

Mange ideer

Sammen er de et energibundt. Det skal man ikke opholde sig mange minutter i deres selskab for at mærke. Dialogen er konstant i gang, og de ping-pong’er hen over bordet, sådan at den ene fortsætter samtalen, hvor den anden slap. Den gode kemi – både personligt og professionelt - er en afgørende grund til, at Sif har valgt at indstille sit praktikophold til titlen som Årets IBA Praktik. Hendes indstilling er udpeget til finalerunden med blot fem deltagere.

- Sammen får vi så mange ideer, at vi næsten ikke når at arbejde videre med den ene idé, før vi allerede har den næste på bordet, fortæller Sif, der har fået lov at arbejde med alle faser af produktionen hos Prik & Streg – lige fra undfangelsen af den næste idé til en vikartjans i pakkeriet på grund af travlhed.

Og det fortsætter tre måneder endnu, for det er Sif og Ewa blevet enige om er det bedste for begge parter.

Om Prik & Streg

Ewa Delgado driver Prik & Streg fra sit hjem i Vester Nebel. Før hun blev selvstændig i sin virksomhed arbejdede Ewa som art director og design manager hos Lego.

Hun etablerede Prik & Streg i 2014. Hendes produkter forhandles via hendes egen og flere andre hjemmesider, mens hendes Barnets bog sælges i butikkerne Bog & Idé. Planen er, at hun inden for de næste fem år har udvidet salget til flere europæiske lande.

Foruden Barnets bog sælger Ewa Delgado også aftrykssæt til babyhænder- og fødder, milepælskort, wallstickers, flere plakater og en lang række invitationer til for eksempel barnedåb i sit sortiment. Alle dele har hun selv designet og illustreret.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Annonce
Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce