Annonce
På billedet ses personer i færd med pulterkammerrydning d. 1. september 1939. Rydningen, der bl.a. skulle skabe plads til tilflugtsrum i tilfælde af luftangreb, blev iværksat i Kolding på dagen, hvor Tyskland angreb Polen. Ud fra fotografernes protokoller kan man konstatere, at både tyske soldater og personer tilknyttet modstandsbevægelsen benyttede Knudsen & Jochumsen under besættelsen. Kvalitet kom før alt andet, når det gode portrætfoto skulle i hus. I tiden efter befrielsen holdt Knudsen & Jochumsen sig aktive med bl.a. at fotografere de engelske tropper samt byens modstandsgrupper.
Ugeavisen Kolding

Fra arkivet: Knudsen & Jochumsen – en omfattende billedsamling

To kvindelige fotografer forevigede Koldings borgere i første halvdel af 1900-tallet, og hele deres samling af fotos er siden havnet på Kolding Stadsarkiv. Her kan du få et indblik i nogle af de flotte billeder.
Annonce
  • På billedet ses personer i færd med pulterkammerrydning d. 1. september 1939. Rydningen, der bl.a. skulle skabe plads til tilflugtsrum i tilfælde af luftangreb, blev iværksat i Kolding på dagen, hvor Tyskland angreb Polen. Ud fra fotografernes protokoller kan man konstatere, at både tyske soldater og personer tilknyttet modstandsbevægelsen benyttede Knudsen & Jochumsen under besættelsen. Kvalitet kom før alt andet, når det gode portrætfoto skulle i hus. I tiden efter befrielsen holdt Knudsen & Jochumsen sig aktive med bl.a. at fotografere de engelske tropper samt byens modstandsgrupper.
  • Billedet er fra Kolding Centralbibliotek på hjørnet af Jernbanegade og Fredericiagade. Det er taget d. 30. oktober 1939 – præcis en måned efter indvielsen af byens nye bibliotek. Billedet er en del af en større billedserie, som biblioteket bestilte hos Knudsen & Jochumsen kort efter indvielsen. Det er i øvrigt bibliotekets eget personale, der ”spiller” besøgende i udlånssalen.
  • Knudsen & Jochumsen tog af og til billeder til aviser, hvilket bragte dem vidt omkring til forskellige begivenheder. Billedet er taget til Bondestævnet på Skamlingsbanken d. 30. juli 1937. Det var Landbrugernes Sammenslutning (LS), som stod bag stævnet, der samlede op mod 50.000 deltagere til protest mod regeringens landbrugspolitik. Den økonomiske krise i 1930’erne ramte landbruget hårdt, og LS var utilfredse med regeringens håndtering af krisen. På Bondestævnet krævede LS økonomisk ligestilling for landbruget, herunder rentesænkninger og skattelettelser samt et ophør af tvangsauktioner.
  • Billedet er taget for Jydske Tidende i forbindelse med det årlige dyrskue ved Brændkjærgaard i 1940. I slutningen af 1930’erne blev en del af Brændkjærgaards jord solgt til Østerbrogades videreførelse, samt til dyrskueplads. Dyrskuepladsen blev placeret på marken mellem Agtrupvej og Tvedvej. I slutningen af 1940’erne var pladsen efterhånden ved at være for trang, så i 1949 flyttede man dyrskuepladsen længere ud mod Tved, nærmere bestemt til marken nordøst for Brunebjerg. Herfra blev der afholdt dyreskue frem til 1972.
Ugeavisen Kolding

Awardshow rykker fra København til Kolding: Lokal forening skal være medvært

Annonce
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Hundredvis af hunde indtog motocrossbane

Annonce
Ugeavisen Kolding

Grøn giver popband debut og byder hitmager velkommen tilbage

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Klumme: En ode til særlige buschauffører

Ugeavisen Kolding

Hvem skal hædres for deres bæredygtige indsats: Sylwia, Carsten og Helge kæmper om særlig pris

Ugeavisen Kolding

Tredje år i træk: Hotel i Kolding tager titel som landets bedste sted

Ugeavisen Kolding

Tidligere borgmester redder spisested fra usikker fremtid: Café får ny forpagter og sænker priserne

Ugeavisen Kolding

For syvende år i træk: Dette er Danmarks hyggeligste golfklub

Ugeavisen Kolding

I dag starter stort vejarbejde på travl indfaldsvej: Sådan påvirker det trafikken helt frem til sommer

Ugeavisen Kolding

Lungebetændelse tvinger lokal ultraløber til at melde fra til 125 kilometer løb i det skotske højland

Ugeavisen Kolding

Tesla åbner 'pop-up'-butik ved storcenter

Ugeavisen Kolding

Sæt kryds i kalenderen: Her er 20 arrangementer, du kan se frem til i sommermånederne

Annonce