Annonce
Ugeavisen Kolding

Hotel renoverer 132 værelser og donerer de gamle møbler til velgørenhed

I øjeblikket arbejder håndværkere på at strippe Hotel Koldings værelser for inventar. Derefter får værelserne nye gulve, nye fjernsyn, nye møbler, og de bliver malet i en anden farve. Også på gangene bliver tæpperne skiftet ud. På billedet ses adm. direktør Tony Bak i et af de tomme værelser. Foto: Steffen Nielsen
I øjeblikket er Hotel Kolding på Banegårdspladsen i fuld gang med en storstilet renovering af alle værelser. I den forbindelse har man valgt at donere senge, sengeborde og skriveborde til Koldings væresteder og foreninger.

Kolding: Mens de fleste hoteller i øjeblikket er lukket helt ned eller kører på vågeblus, så er der anderledes gang i den på Hotel Kolding.

Hotellet på Banegårdspladsen udnytter nemlig en meget stille periode til at få overstået en storstilet renovering af samtlige 132 værelser, hvor der skal laves nye gulve, males og skiftes fjernsyn, og så skal der nye møbler ind på alle værelserne.

Det store projekt kommer ikke bare hotellets kommende gæster til gode. I forbindelse med renoveringen, som løber op i underkanten af fem millioner kroner, har Hotel Kolding nemlig besluttet at donere senge, sengeborde og skriveborde til Kolding Kommune, som vil fordele de mange møbler til sociale foreninger som Folkekøkkenet, Ventilen og Paraplyen, til de kommunale væresteder og eventuelt til kommunens idrætsforeninger.

- Selvom tingene er slidte, så er de jo ikke i stykker, så vi er bare glade, hvis der er nogen, der kan gøre brug af det. Hvis vi på nogen måde kan bidrage til, at dem, der har det svært, får det lidt nemmere, så gør vi meget gerne det, forklarer hoteldirektør Tony Bak.

Annonce

På tide

Hotellet skiftede i sommer ejere og blev i den forbindelse omdøbt fra First Hotel til Hotel Kolding. Og lige fra starten har det været planen, at det centrale hotel skulle have en ordentlig overhaling.

- Værelserne er små 15 år gamle, og normalt siger man, at et hotelværelse holder maks ti år, så det var på tide, siger Tony Bak.

Derfor er den nuværende coronanedlukning også en slags held i uheld for Hotel Kolding.

- Det er perfekt, for vi kan tage mange værelser ud og sætte mange håndværkere på ad gangen, så det er en ret kort proces, hvor vi ellers ville have været nødt til at lukke ned, forklarer han.


Selvom tingene er slidte, så er de jo ikke i stykker, så vi er bare glade, hvis der er nogen, der kan gøre brug af det.

Tony Bak, Hotel Kolding


Det er blandt andet de gamle skriveborde, der nu bliver foræret væk til væresteder og sociale foreninger. Derudover bliver også senge og sengeborde doneret. Foto: Steffen Nielsen
Hotel Kolding fik i sommer nye ejere, og det har helt fra start været tanken, at de 132 værelser skulle have en ordentlig overhaling. Ud over arbejdet med værelser og gange bliver der også indrettet et nyt mødelokale i et tidligere fitness-rum ud til Banegårdspladsen. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce