Annonce
Ugeavisen Kolding

Hoteldirektør skifter til Koldinghus: - Det bliver en vild rejse, vi skal på. Og jeg glæder mig

Edel Clausen opgiver titlen som hoteldirektør for i stedet at blive afdelingsleder på Koldinghus i hjembyen Kolding. Hun tiltræder 1. marts. Foto: Søren Gylling
Edel Clausen, 54 år, får fra 1. marts det overordnede ansvar for udviklingen af alle kommercielle aktiviteter ved Kongernes Samling Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus. Samtidig bliver hun daglig leder for 25 medarbejdere på Koldinghus, der fra årsskiftet blev en del af Kongernes Samling.

Kolding: Da Koldinghus ansøgte efter en ny daglig leder og en kommerciel ansvarlig, så strømmede det ind med kvalificerede bud. Og i bunken af ansøgere lå også én fra Edel Clausen, og det er hendes ansøgning, som er blevet foretrukket af Kongernes Samling, som siden årsskiftet har haft ansvaret for driften af Koldinghus.

54-årige Edel Clausen kommer fra en stilling so

m hoteldirektør for Zleep Hotel Billund Airport, og bag sig har hun 25 års erfaring inden for salg, serviceudvikling, netværksarbejde, ledelse og strategi.

- Jeg glæder mig meget over, at Edel søgte stillingen som kommerciel chef for Kongernes Samling med ansvar for alle vores kommercielle aktiviteter samt det daglige ansvar for driften på Koldinghus. Edel matchede vores ønsker til en profil perfekt, og derudover talte det også med i vurderingen, at vi på Koldinghus tidligere har benyttet Edel som konsulent på områder som salg og værtskab, siger Thomas Thulstrup, der er direktør for Kongernes Samling, som foruden Koldinghus omfatter samlingerne på Rosenborg og Amalienborg.

Annonce

Et stort netværk

Ud over det daglige personaleansvar på slottet i sin hjemby får Edel Clausen ansvar for at udvikle de kommercielle aktiviteter på både Koldinghus, Rosenborg og Amalienborg. Blandt andet skal hun stå for opbygningen af en national erhvervsklub og en museumsklub, som skal omfatte alle tre lokationer.


Edel har et indgående kendskab til Koldinghus, ligesom hun også har et stort og velfunderet netværk i Kolding.

Thomas C. Thulstrup, direktør for Kongernes Samling


- Edel har et indgående kendskab til Koldinghus, ligesom hun også har et stort og velfunderet netværk i Kolding. Dette i kombination med hendes kommercielle baggrund gør, at jeg har en stor tro på og forventning til, at Edel vil styrke store indsatsområder som blandt andet vores nye landsdækkende Museumsklub og Erhvervsklub, men også andre aktiviteter såsom vores tre slotsbutikker og møde- og konferencefaciliteter. Derudover har Edel en solid ledelseserfaring, som gør hende i stand til at varetage det daglige lederskab af en yderst kompetent og professionel medarbejderstab på Koldinghus, siger direktør Thomas C. Thulstrup.

Annonce

En vild rejse

Med ansættelsen får hun kortere på arbejde, for Edel Clausen bor i Kolding og har blot fem minutter fra hjemmet i det sydlige Kolding til slottet i hjertet af byen. Og den nye afdelingsleder fremhæver da også, at hun - som mange andre af byens borger - er stolt over kongeslottet og ofte bruger det som udflugtsmål med familiens gæster.

- At jeg nu selv kommer til at få min daglige gang på slottet og bidrage til at styrke slottets stærke position i Kolding, føler jeg er et meget stort privilegium, men det er også et stort ansvar, siger hun.

Med slottet som en del af Kongernes Samling på linje med Rosenborg og Amalienborg glæder hun sig over udfordringen som kommerciel chef, der skal bidrage til arbejdet med at tiltrække endnu flere danskere til de tre slotte i Kolding og København.

- Det bliver en vild rejse, vi skal på, og jeg glæder mig til at være en del af den, siger hun.

Edel Clausen

  • Edel Clausen har været direktør for Zleep Hotel Billund Airport siden november 2019.
  • Tidligere har hun blandt andet været hoteldirektør for First Hotel Kolding, Grand Hotel Odense og Scandic Olympic i Esbjerg.
  • Derudover har hun været ansat som salgschef ved Messe C i Fredericia, et af Danmarks største messecentre på 33.000 kvadratmeter med plads til 10.000 spisende gæster.
  • Fra 2012-2018 var hun direktør for og medejer af konsulenthuset Aktiv Fokus, hvor hun bl.a. lavede salgs- og servicetræning for mange virksomheder i hele landet og ved flere lejligheder fungerede om interim direktør.
  • Edel Clausen bor i Kolding og er gift med leasing konsulent Claus Damkjær. De har til sammen 3 børn på 16, 24 og 26 år.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce