Annonce
Ugeavisen Kolding

Integrationsprojekt har fart på: Talentfulde flygtningekvinder skal indrette luksuslejligheder og lave merchandise

Stifter af Sheworks, Solveig Søndergaard, og Karla Werner Zeuthen, der står for design og produktion, viser her en del af resultatet af integrationsprojektets aftale med Port Suites i Frederica. Foto: Steffen Nielsen
Der er fuld fart på det relativt nystartede projekt Sheworks, som beskæftiger en gruppe kreative flygtningekvinder. Håbet er at kunne involvere endnu flere lokale virksomheder.

Kolding: Når to luksuriøse hotellejligheder midt i februar står klar i det centrale Fredericia, så bliver det blandt andet med interiør fra koldingensiske Sheworks.

Det snart et år gamle projekt beskæftiger en gruppe talentfulde flygtningekvinder, som udstyret med nål, tråd og kreative ideer forvandler kasserede tekstiler, doneret af danske tekstilvirksomheder, til nye produkter. Og på det seneste har projektet landet flere spændende aftaler, heriblandt med hotellejlighederne Port Suites i Fredericia, som de laver interiør til med resttekstiler fra lokale Gartex.

- Jeg vil gerne gøre det til en oplevelse, hvor du tænker wow, når du kommer ind. Jeg hørte om Sheworks og tænkte, at det er en god historie, der er bag deres produkter, og man kommer jo ikke udenom det her fokus på bæredygtighed, siger indehaver af Port Suites Betina Schack Schmidt.

Og netop bæredygtigheden er noget, der gennemsyrer hele Sheworks. Materialerne er nemlig som udgangspunkt rester fra tekstilindustrien, som ellers ville være blevet kasseret og brændt.

- På den måde kan man sagtens lave noget, der både er luksuriøst og attraktivt, men samtidig er bæredygtigt, siger initiativtager til Sheworks, Solveig Søndergaard, som glæder sig over den nye aftale med Port Suites.

- Det er ikke en stor produktionsopgave sammenlignet med andre opgaver, men det er en stor designopgave, og det er også der, hvor jeg tror, at vi kan adskille os. Med det gode design, for det er jo det, vi er gode til i Kolding, siger hun.

Annonce

Flere store projekter på vej

Samtidig med arbejdet for hotellejlighederne er Solveig Søndergaard og kvinderne i projektet i øjeblikket ved at arbejde på en serie af merchandise til Museum Sønderjylland, og der er også et samarbejde i gang med et stort møbelhus om levering af 400 puder.

Der er altså nok at lave for de i alt 15 kvinder hos Sheworks.

- Vores primære formål er jo at skabe nogle arbejdspladser, og det kan vi med sådan nogle aftaler, siger Solveig Søndergaard, som håber, at endnu flere virksomheder kan se en idé i et samarbejde med integrationsprojektet.

- Vi håber bare, at der er nogle lokale virksomheder, der kan se en idé i at få skabt noget smukt design, der er bæredygtigt, og vi vil gerne finde nogle investorer, som vil se Sheworks vokse, for vi ser stort potentiale i at skabe de her synergier mellem virksomheder, som kan komme af med overskudsmaterialer, os selv og de virksomheder, der kan bruge vores produkter, siger hun.

Sheworks

Projektet er en udløber af et forskningsprojekt fra Designskolen Kolding, der afdækkede flygtningekvinders håndværks- og entreprenørmæssige kompetencer.

Projektet holder til på Bronzevej, og det er støttet af arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune.

De aktiverede i projektet er primært flygtninge, mens også enkelte fleksjobbere er med. De kan her få afklaret deres evner til at arbejde, mens der også er et uddannelsesmæssigt perspektiv i projektet, så det forhåbentligt kan føre til jobs for flere.

Produkterne kan købes på Sheworks hjemmeside www.sheworks.dk/webshop, via Instagramprofilen sheworks_official eller Facebookprofilen @sheworksofficial.


Vores primære formål er jo at skabe nogle arbejdspladser, og det kan vi med sådan nogle aftaler.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce