Annonce
Ugeavisen Kolding

Jubelår for jordsalg i Kolding Kommune: - Der ligger jo adskillige hundrede nye arbejdspladser gemt i de handler

Her ved Tankedalsvej og motorvejen er Schou for længst gået i gang med at bygge sit nye hovedsæde. Gennem lang tid er der blevet piloteret i området, og mange koldingensere er vågnet til bankelydene, når de store pæle bliver stampet i jorden herude. Foto: Søren Gylling
Der ligger hundredvis af nye arbejdspladser og nye borgere gemt i de mange handler med erhvervs- og boligjord, som kommunen har gennemført i 2021. Nu gælder det om ikke at løbe tør for jord, lyder den sidste anbefaling fra Jørn Pedersen, der sagde farvel som borgmester ved midnat.

Kolding: Salgsfolkene i Kolding Kommune har haft susende travlt med at skrive købskontrakter på jordhandler til både erhvervsbyggerier og nye boliger i det forløbne år.

Med indtægter fra grundsalg på ikke mindre en 104 millioner kroner er der tale om et rekordår, der også slår jubelåret 2020, og borgmester Jørn Pedersen (V), der fratrådte sit embede efter 12 år med virkning fra årsskiftet, kalder det "en sand fornøjelse at slutte af med sådan en historie".

Det flotte salg fordeler sig med indtægter på cirka 34 millioner kroner fra 36 byggegrunde i Vamdrup, Skanderup, Lunderskov, Sdr. Bjert, Hejlsminde, Christiansfeld og Ødis og fem storparceller i Drejens, Lunderskov, Sdr. Bjert, Seest og Hejls.

Annonce

Salget af cirka 883.000 kvadratmeter erhvervsjord har indbragt 54 millioner kroner fordelt på i alt 15 handler, og 16 millioner kroner er hentet hjem via eksempelvis jordhandlen med UC Syd, der har bygget nyt ved universitetet, salg af Lindegade 58 i Christiansfeld og salg af mindre grønne arealer og vejarealer.

Vækstambitioner

Ikke mindst salget af erhvervsjord glæder den forhenværende borgmester:

- Der ligger jo adskillige hundrede nye arbejdspladser gemt i de handler, så de vil være med til at understøtte de vækstambitioner, som det nye byråd også har. Med andre ord betyder det nye borgere og skatteydere i Kolding Kommune, forudser Jørn Pedersen.

- Der ligger jo adskillige hundrede nye arbejdspladser gemt i de handler, så de vil være med til at understøtte de vækstambitioner, som det nye byråd også har. Med andre ord betyder det nye borgere og skatteydere i Kolding Kommune.

Jørn Pedersen, afgående borgmester

De 15 erhvervshandler, der tilsammen har indbragt 54 millioner kroner i 2021, fordeler sig blandt andet på Schou-koncernens opkøb af 422.000 kvadratmeter jord ved Tankedalsvej for 36 mio. kr. til nyt hovedsæde, 40.000 kvadratmeter ved Dons til KM Property and Assets Aps for 4,4 mio. kr., 6200 kvadratmeter ved Dons til Anton Knudsen for 806.000 kroner, 50.000 kvadratmeter ved Almind til Danfoss for 3,8 mio. kr., 14.000 kvadratmeter ved Bramdrup til Automize Properties Aps for 1,8 mio. kr., areal ved Dybdalsgårdsvej 9 i Vamdrup, hvor der skal anlægges solcellepark, til Vamdrup Energipark for 3,5 mio. kr., og 10.000 kvadratmeter ved Neptunvej til Kind for 1,3 mio. kr.

Jordsalg

  • Det samlede jordsalg i 2020 var på 59 millioner kroner, heraf jord til boligformål for knap 16 millioner kroner og jord til erhvervsformål for knap 30 millioner kroner.
  • I 2021 er der solgt jord for 104 mio. kr., heraf jord til boligformål for 34 mio. kr. og 54 mio. kr. til erhvervsformål.  
Annonce
Ugeavisen Kolding

Dansk crooner og svensk sangerinde giver koncert på Godset

Annonce
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Kronprinsesse Mary i Kolding før stor udstilling om kronprinsesserne

Annonce
Ugeavisen Kolding

Aktivitetsbane i Vonsild bliver realitet efter donation fra Salling Fondene

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

I november vandt hun stor talentpris: Nu er Mekdes fra Kolding klar med sit første album

Ugeavisen Kolding

Estisk jazzsangerinde giver koncert på Godset

Ugeavisen Kolding

Grev Dracula besøger Comwell Kolding Teater

Ugeavisen Kolding

To års aflysninger har ikke taget modet fra Streetfood Kolding: Nu er årets datoer klar

Ugeavisen Kolding

Underviser fra specialskole i Vonsild kan blive Danmarks Sejeste Idrætslærer

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: De brogede blade

Ugeavisen Kolding

Trods corona-restriktion og afstand: Kønssygdom stortrives i landsdelens største byer

Ugeavisen Kolding

Trapholt præsenterer udstilling inspireret af coronapandemien

Ugeavisen Kolding

Madbloggeren Johan har anmeldt nogle af verdens bedste restauranter: - Det er blevet værd at gå ud i Kolding

Ugeavisen Kolding

Den Lille Kok skal rives ned: Nu flytter Camilla firmaet fra Kolding til Vejle

Ugeavisen Kolding

Mystiske fodspor og vandhaner der tænder af sig selv: Ansatte på byens egnsteater er ikke i tvivl - det spøger

Ugeavisen Kolding

Sarkasme kan blive en tikkende bombe under parforholdet

Annonce