Annonce
Ugeavisen Kolding

Kommunen har købt nedslidt butikscenter i ghettoområde for 8,1 millioner kroner: Nu skal der udvikles

Så er dagene talte for det nedslidte butikscenter på Lærkevej 21. Kommunen har købt det med henblik på at rive det ned og bygge et nyt, moderne bydelshus til borgerne i samarbejde med boligforeningerne i området. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Så er startskuddet gået til udviklingen af et bydels- og beboerhus for borgerne i boligområdet Skovvejen/Skovparken. Projektet skal være med til at pille området af ghettolisten. Nu vil kommunen indsamle ønsker til funktionerne i det kommende bydelshus.

Kolding: Efter et par års tilløb har Kolding Kommune nu opkøbt det nedslidte butikscenter på Lærkevej med henblik på at understøtte udviklingen af boligområderne Skovparken og Skovvejen, så de i fremtiden forhåbentlig kan holde sig langt væk fra den såkaldte ghettoliste.

Allerede 1. november 2021 overtager Kolding Kommune butikscenteret, som hidtil har været ejet af Presan Ejendomme med base i Herning.

Købsprisen på 8,1 millioner kroner er godkendt af byrådet på et lukket møde, og bygningen har et erhvervsareal på 2574 kvadratmeter og rummer en række lejemål - blandt andre en slagter, en kiosk, en købmand og et pizzeria. Indtil videre kan lejerne blive boende, oplyser by- og udviklingsdirektør Merete Dissing.

Annonce

Vigtig brik

Købet af butikscenteret er en vigtig brik i den udviklingsplan for området, som Boligselskabet Kolding, Boligkontoret Danmark, Boligselskabet AAB, Bovia og Kolding Kommune står bag, og allerede i 2019 var det på tale at opkøbe centret og rive det ned. Men først nu er det altså lykkedes at få en handel på plads.

Butikscenteret ligger helt centralt i boligområdet og rummer i dag udover butikkerne forskellige funktioner og foreninger.

Bygningen er nedslidt og bidrager i sin nuværende form ikke til at løfte området, men med købet af centret kan det centrale område nu indgå i en større samlet forskønnelse af området.

Merete Dissing fortæller, at lejerne har fået besked om, at kommunen på sigt har intentioner om at rive centret ned, men de første tre-fire år vil kommunen drive det videre som udlejer.

- På sigt er det planen at rive centret ned og bygge et helt nyt bydelshus med nogle flere kultur- og fritidsfunktioner for borgerne i området og også meget gerne erhvervs- og butiksfunktioner. Det kan også være nogle af de nuværende butikker, siger Merete Dissing og forklarer, at initiativet skal være med til at åbne området mere op og gøre det mere attraktivt for beboerne.

- I Skovparken/Skovvejen er det et bydelshus, der er grebet, mens det i Munkebo bliver et nyt plejecenter, der skal være med til at åbne op og skabe nyt liv, forklarer by- og udviklingsdirektøren.

Udover at sikre en god overgangsperiode for lejerne i centret er næste skridt at starte en proces, der skal afklare beboernes behov og ønsker til nye funktioner i et nyt bydelshus.


Annonce
Ugeavisen Kolding

Aktivitetsbane i Vonsild bliver realitet efter donation fra Salling Fondene

Annonce
Ugeavisen Kolding

Dansk crooner og svensk sangerinde giver koncert på Godset

Annonce
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Kronprinsesse Mary i Kolding før stor udstilling om kronprinsesserne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

I november vandt hun stor talentpris: Nu er Mekdes fra Kolding klar med sit første album

Ugeavisen Kolding

Underviser fra specialskole i Vonsild kan blive Danmarks Sejeste Idrætslærer

Ugeavisen Kolding

Estisk jazzsangerinde giver koncert på Godset

Ugeavisen Kolding

To års aflysninger har ikke taget modet fra Streetfood Kolding: Nu er årets datoer klar

Ugeavisen Kolding

Grev Dracula besøger Comwell Kolding Teater

Ugeavisen Kolding

Trods corona-restriktion og afstand: Kønssygdom stortrives i landsdelens største byer

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: De brogede blade

Ugeavisen Kolding

Sarkasme kan blive en tikkende bombe under parforholdet

Ugeavisen Kolding

Madbloggeren Johan har anmeldt nogle af verdens bedste restauranter: - Det er blevet værd at gå ud i Kolding

Ugeavisen Kolding

Den Lille Kok skal rives ned: Nu flytter Camilla firmaet fra Kolding til Vejle

Ugeavisen Kolding

Mystiske fodspor og vandhaner der tænder af sig selv: Ansatte på byens egnsteater er ikke i tvivl - det spøger

Ugeavisen Kolding

Er én citychef nok?

Annonce