Annonce
Ugeavisen Kolding

Vamdrup-firmas første racerbil klar til gaden: Fra 0 til 100 km/t på tre sekunder

Agile SCX er navnet på bilen, som har 300 hestekræfter, vejer 580 kilo og er bygget med Formel 1-teknologi. Pressefoto
Der skrives bilhistorie, når den Vamdrup-baserede sportsvognsproducent Agile Automotive er klar til at præsentere sin første gadegodkendte racerbil.

Vamdrup: Så er det lige op over, at den Vamdrup-baserede sportsvognsproducent Agile Automotive er klar til at præsentere sin første gadegodkendte racerbil. Det sker 18. september.

Agile SCX er navnet på bilen, som har 300 hestekræfter, vejer 580 kilo og er bygget med Formel 1-teknologi.

- Udviklingsfasen er afsluttet, og nu starter produktionen op af den lynhurtige Agile SCX-sportsvogn i kulfiber. Vi starter på det danske marked, hvor den første bil allerede er solgt. På sigt er ambitionen uden tvivl at ramme det internationale marked, hvor Agile SCX skal ud og slå konkurrenterne, siger teknisk direktør i Agile Automotive Tim M. Hansen i en pressemeddelelse.

Annonce

Første kundebil er klar

Det hele startede i 2014, da indehaveren af produktions- og ingeniørfirmaet House of Composites, Tim M. Hansen, der havde specialiseret sig i at producere højkvalitets kulfiberkompositter til motorsportskunder hos Le Mans- og Formel 1-fabrikanterne, blev kontaktet af nogle ihærdige studerende ved DTU.

Tim foreslog, at de designede en kulfibermonocoque, og i takt med at projektet tog form, voksede ideen om at opbygge et nyt dansk bilmærke og en fuldstændig racerbil.

I foråret 2016 blev Agile Automotive etableret, og året efter præsenterede firmaet en Agile SCX med Lotusteknik. I sommeren 2018 stod Agile SCX’en klar med en moderne drivlinje fra Ford med 225 hk og Agileteknik. Nu står den første kundebil klar.

Annonce

Intens fartoplevelse

Agile SCX er udviklet i samarbejde med de danske universiteter AAU, AU, DTU og SDU samt House of Composites ApS.

Bilen kommer med en moderne Ford turbomotor og tilhørende gearkasse samt trækaksler og kan - takket være sit moderne design helt i kulfiber og sine potente formel-evner - accelerere fra 0-100 kilometer i timen på blot tre sekunder.


Det er en intens fartoplevelse at køre i en så lav og åben bil, hvor du ser affjedringen arbejde for dig.

Christina Beatrice Honoré, Agile Automotive,


- Agile SCX kan følge med de vildeste biler på racerbanen, men koster ikke nær så meget, hvilket gør den attraktiv for kyndige fartentusiaster. Det er en intens fartoplevelse at køre i en så lav og åben bil, hvor du ser affjedringen arbejde for dig, siger Christina Beatrice Honoré i pressemeddelelsen. Hun er salgs- og marketingansvarlige hos Agile Automotive,

Annonce

I gang med to biler mere

Når den første bil er rullet ud af fabrikken, går Agile Automotive i gang med at producere yderligere to biler til det danske marked.

Tim M. Hansen,  teknisk direktør i Agile Automotive, glæder sig til at sende Agile SCX på gaden. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

De forventes klar i 1. kvartal 2021, og dernæst følger yderligere fire biler, som kører ud til de første kunder ultimo 2021.

- Vi har bygget en ekstrem køremaskine. Alle der kører i den, griner som en flækket træsko – det kan nok ikke rigtig beskrives, det skal bare prøves, siger Tim M. Hansen.

Fakta

  • Se mere på www.agileautomotive.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce