Annonce
Ugeavisen Kolding

Restauranter efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Flere restauranter i Kolding er tilbage til normalen med hensyn til at ansætte personale. Og den kommende juletid bliver tilmed endnu mere travl end før coronaen ramte restaurationsbranchen hårdt. Arkivfoto: Morten Stricker.
Flere restauranter i byen har lagt problemerne med at finde personale bag sig og kigger ind en julesæson, som kommer til at overgå tiden før, coronaen ramte hårdt.

Kolding: Nedlukning, begrænsede åbningstider, mangel på arbejdskraft og covid-19-testcentre med høj løn og attraktive arbejdstider for især de unge har været ingredienserne til en cocktail, som har været svær at sluge for restaurationsbranchen - også i Kolding.

Men situationen er vendt hos flere store aktører i Kolding, der er ved at være tilbage på normal bemanding med hensyn til tjenere i takt med, at de sidste restriktioner er faldet bort, de offentligt betalte kviktest-centre er lukket, og at november og december snart melder sig med julefrokoster. Det har igen gjort det nemmere at hyre personale.

En af dem, som igen ser en lysere tid for sig, er Christian Lund, driftsdirektør for den Kolding-baserede restaurantskæde Flammen med 16 restauranter rundt om i Danmark - heraf afdelingen i Kolding.

Annonce

- Vores bemanding er ved at være tilbage til normalen, og vi har en julefrokostsæson i vente, som kommer til at overgå den, vi havde før coronaen brød ud. Så vi skal ansætte yderligere for at være gearet til en meget travl periode fra november og frem til lille juleaften, siger Christian Lund.

Jul og ny restaurant kræver flere

Også hos den koldingensiske erhvervsmand Morten Strøh, der ejer en del af både Marinaen, Vinbaren i A.L. Passagen og The Mokka Café, er tidligere tiders problemer med rekruttering næsten et overstået kapitel.

- Vi er kravlet over 90 procent i forhold til, hvad vi lige nu skal bruge hos vores etablerede steder. Hertil åbner vi snart smørrebrødsstedet Restaurant Johansens i A.L. Passagen, som også skal på jagt efter personale. I kombination med den travle julesæson, går vi en rigtig travl tid i møde, siger Morten Strøh.

Han påpeger dog, at mens det på tjenersiden går rigtig godt, er situationen en anden ude i køkkenet.

- Vi og flere andre kolleger i branchen mangler i stor stil kokke og har gjort det længe. Kokkemanglen er problematisk, og det er stadig årsagen til, at vores restaurant Marinaen er lukket mandag og tirsdag. Men mange andre står i en lignende situation, forklarer Morten Strøh.

Vores bemanding er ved at være tilbage til normalen, og vi har en julefrokostsæson i vente, som kommer til at overgå den, vi havde før coronaen brød ud.

Christian Lund, driftsdirektør hos Restaurant Flammen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: Det kommer ikke bag på mig, at Skovparken fortsat er på ghettolisten

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tænd havelys og glæd dig selv og din nabo

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Jette og Gitte fik ny energi med et trylleslag: Deres organisation fik en helt ny indpakning med flot sløjfe på

Ugeavisen Kolding

Hos byens surdejsbagerier går det over alt forventning: Et har ansat endnu en bager og udvider nu åbningstiderne

Ugeavisen Kolding

Støtteforeningen Centervej er vinderen af dette års Handicappris

Ugeavisen Kolding

25 nye danske kunstnere er klar til at indtage scener i midtbyen: Her er navnene til næste års KOLD Festival

Ugeavisen Kolding

Juleløb i Skamling

Ugeavisen Kolding

Benjamin udvider sit bageri i Bjert: Får fem gange så meget plads at boltre sig på

Ugeavisen Kolding

Mange vil bo udenfor storbyen: 45 nye byggegrunde på vej i populær landsby

Ugeavisen Kolding

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Ugeavisen Kolding

Stender Gruppen på vej med 220 boliger i Vonsild Syd

Ugeavisen Kolding

Løber Venstre fra ansvaret?

Ugeavisen Kolding

Minigravere til værdi af 900.000 kroner stjålet fra virksomhed

Ugeavisen Kolding

Cirkus Trapez præsenterer Kolding Julecirkus 2021

Ugeavisen Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Ugeavisen Kolding

Ny frokostrestaurant er kommet godt fra start i AL Passagen: Det vælter ind med bookinger resten af december

Ugeavisen Kolding

Grundlæggeren af Dansk Auto Logik er død

Ugeavisen Kolding

Historisk bro skal renoveres i Kolding midtby

Ugeavisen Kolding

SF glemte kvinderne

Ugeavisen Kolding

Sdr. Bjert Kro løber igen med fornem gastronomi-pris: - Nu drømmer vi om en plads i Michelin-guiden

Ugeavisen Kolding

Keramisk værksted holder juleåbent

Ugeavisen Kolding

Café Paraplyen runder 30 år og serverer gratis pandekager

Ugeavisen Kolding

Sæt kryds i kalenderen: Grøn kommer til Kolding til sommer

Annonce