Annonce
Ugeavisen Kolding

Stort transportcenter bliver opført ved Kolding: Skaber mindst 250 arbejdspladser

Det er her langs Tankedalsvej tæt ved motorvejs til- og afkørslen, at det store transport- og logistikcenter bygges op. Illustration: Stender Innovation A/S
I 2022 står et kæmpestort transport- og logistikcenter klar ved Kolding Syd. Med transportcentret følger mindst 250 arbejdspladser, spår projektudvikleren.

Kolding: Næste år begynder byggeriet af Hub 65, et helt nyt transport- og logistikcenter med mindre værelser, der ligger lige ved afkørsel 65, Kolding Syd på motorvej E45. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Bag det store center står lokale Stender Innovation, der netop har afsluttet handlen med Kolding Kommune, så firmaet kan bygge på de 295.000 m2, som grunden spreder sig over.

Hub65 kommer til at omfatte ca 160.000 kvadratmeter lager og -logistikbygninger med dertil hørende servicefaciliteter, lastbilparkering, restauranter, tankstation, ladestandere til EL-biler, vaskehaller m.v. Som det første sted i Danmark bliver der særlige forhold med sikker parkering og overnatning for lastbiler i en del af området.

- Der er et stort behov for lagerplads helt tæt ved motorvejen. Her kan vi håndtere kundernes behov for logistik. Det kan være virksomheder med stort transportbehov, e-handel og andre. Derfor vil indretningen af de forskellige bygninger variere. Og efterhånden som reglerne for lastbilchaufførernes overnatning er ændret, kan vi også se et marked for nemt og billig overnatning lige ved motorvejen. Når vi bygger i den størrelse, er der desuden flere restauranter, der gerne vil ind og ligge i så stort et center, siger Carsten Stender, direktør i Stender Innovation, i pressemeddelelsen.

Annonce

Perfekt placering

Stender Innovation har de seneste år stået bag meget store transport- og logistikcentre i bl.a. Ishøj, Greve og Solrød. Men Hub65 omfatter også overnatning for lastbilchauffører og adskiller sig derfor fra de eksisterende.

- Efter grundige analyser af markedet, er det tydeligt, at der på denne del af motorvej E45 er en mangel, og Hub65 kan derfor løse et stort behov. Transport- og logistikcentret får en perfekt placering tæt ved to motorveje - og en mulig midtjysk motorvej vil også gå lige forbi, forklarer Carsten Stender.

Det er planen, at Hub 65 åbner 2022. Det samlede antal arbejdspladser afhænger af hvilke varer bygningerne skal indeholde, men der er tale om 250 arbejdspladser og opefter.


Transport- og logistikcentret får en perfekt placering tæt ved to motorveje - og en mulig midtjysk motorvej vil også gå lige forbi.

Carsten Stender
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce