Annonce
Ugeavisen Kolding

Tre fremadstormende virksomheder kæmper om titlen som Årets Iværksætter

En af de tre virksomheder Geekd, Improving og Nordic Coffee House løber i næste uge med titlen som Årets Iværksætter 2020.

Kolding: En har fået 400.000 kroner med hjem fra tv-programmet Løvens Hule, en anden har forvandlet en lille kaffevogn til en kaffevirksomhed med syv ansatte, mens en tredje på blot fire år har stablet en it-virksomhed på benene med 15 medarbejdere og en omsætning på 8 millioner kroner.

De tre nominerede til prisen som Årets Iværksætter 2020 har hver sin imponerende historie, og 10. februar bliver det så afgjort, hvem af dem der løber med den fornemme titel ved Business Koldings Award '21.

Vinderen af Årets Iværksætter skal findes blandt de tre virksomheder Geekd, Improving og Nordic Coffee House. Herunder kan du læse, hvorfor det netop er de tre virksomheder, der er nominerede:

Annonce

Geekd

Da Ronnie Olesen var 15 år gammel, vågnede han op en morgen, lam i benene, og med en efterfølgende dom fra lægerne om et liv i kørestol. I dag er den 24-årige iværksætter uden mén, men med egen virksomhed, der specialiserer sig i salg af computere og gamingudstyr til private og erhverv, og med en årlig omsætning på 16 millioner.

For fire år siden startede eventyret i Ølgod, men i juni 2020 tog Ronnie springet og flyttede både butik og lager til Kolding på Mønten 2.

Ud over fysisk butik og lager er der også computerværksted, fotostudie, gamerhule og streamerlounge, hvor kendte youtubere kan streame direkte fra butikken.

Ronnie Olesen har stor succes med sin gamer-butik og har tidligere fået en stor investering med hjem fra TV-programmet Løvens Hule. Nu kan han også blive Årets Iværksætter 2020 i Kolding. PR-foto

I starten af 2020 deltog Geekd i Løvens Hule, og Ronnie gik derfra med en investering på 400.000 kr. fra Coolshop-indehaver Jacob Riisgaard. Ud over pengene fulgte også en masse know-how.

Efterfølgende har Danmarks mest kendte youtuber Alexander Husum også købt sig ind i virksomheden.

Siden er det gået virkelig stærkt. Efter flytningen til Kolding er butikken vækstet med 1.000 procent og webshoppen med 400 procent. Der er ligeledes kommet 1000 nye varenumre til.

Annonce

Improving

Improving er et digitalt bureau, der har specialiseret sig i at udvikle og optimere webshops, så kundens forretning er gearet til den digitale udvikling, som branchen oplever.

Gennem et tæt samarbejde, sikrer de, at kunden først og fremmest bruger sine ressourcer på rentable digitale initiativer - også selvom det vil resultere i en opgave mindre for Improving.

Nikolaj Riisberg startede Improving tilbage i 2017, og siden er det gået stærkt. Nikolaj fik sat det rette hold, og efter det første år var der seks ansatte. Også kunderne kom hurtigt til, og det resulterede ligeledes i et lille overskud allerede første år.

Siden er virksomheden vækstet fra år til år og tæller nu 15 medarbejdere. De har haft en omsætning på 8 mio. kr. i 2020 – og den forventes at stige igen i 2021 til mellem 10 og 12 mio. kr.

Nikolaj Riisberg har siden 2017 formået at få sin virksomhed Improving til at vokse betragteligt. PR-foto

I løbet af de første fire år har de haft ca. 10.000 opgaver gennem virksomheden – og stort set alt kapacitet er booket frem til sommerferien.

Da Nikolaj startede Improving, var målet at skabe en arbejdsplads med fokus på medarbejderne. Her skal kontoret være tomt kl. 16.00, dette beviser, at der er styr på projekterne - så der også er plads til familie og fritid.

Der er stort fokus på det sociale, og der arrangeres hvert år work-away under varmere himmelstrøg, julearrangement med børn, det er ok at dyrke motion i arbejdstiden, og så har alle medlemskab til motionscenter.

Annonce

Nordic Coffee House

Det hele startede med ideen om en kaffevogn tilbage i 2015. Siden er det blevet til mere end 200 events om året og et mikro-kafferisteri i Nr. Bjert – og nu også et sponsorat til Tour de France.

Michael Mølbæk fra Kolding fik i 2015 ideen til en sød lille kaffevogn, der skulle servere kaffe til events. Det var ikke planen, at han ville leve af det, men efter 11 måneder sagde han op og gik fuld tid.

I 2018 var efterspørgslen efter Michaels friskristede specialkaffe så stor, at han etablerede kafferisteriet Nordic Coffee House ApS, og siden er det gået stærkt. Virksomheden har siden første regnskabsår lavet overskud, og 2020 har været det bedste år nogensinde.

Under corona kom der ekstra gang i webshoppen. For at følge med er der nu syv ansatte i virksomheden. I webshoppen sælges også andre eksklusive produkter som te fra A.C. Perch’s Thehandel, vegansk chai-te uden tilsætningsstoffer samt genanvendelige krus lavet af kaffeskaller.

Nordic Coffee House får leveret grønne bønner, som de selv rister i lokalerne i Nr. Bjert, inden den friskristede specialkaffe og maskinløsninger leveres til caféer, restauranter, frisører og en lang række små og mellemstore virksomheder.

Cykelentusiasten Michael Mølbæk startede sit kaffeeventyr med en lille kaffevogn i 2015. Nu har han syv ansatte og har indgået en sponsoraftale med et af verdens største cykelhold. PR-foto

Der er også økologisk kaffe i sortimentet – og flere typer på vej. Michael Mølbæk vil nemlig gerne have en grønnere og mere bæredygtig forretning, og han leverer da også kaffe til flere lokale virksomheder med en bæredygtig profil som Alfix, Sdr. Bjert Kro, Madkælderen og Lilis Is.

Virksomheden var da også det første mikroristeri i Danmark til at lancere en plantebaseret kaffekapsel, som er bionedbrydelig, og dermed kan den komme i kompostbunken efter brug.

Med en drøm om at sælge sin kaffe i flere lande har Michael Mølbæk indgået en sponsoraftale med verdens største og mest vindende cykelhold Deceuninck Quick Step, som har 440.000 følgere på Instagram, og med den aftale er Nordic Coffee House kaffesponsor til Kasper Asgreen og cykelholdet gennem hele Tour de France. Så vejen er banet i det store udland, hvor han allerede nu leverer til flere kaffebarer i Europa.

Annonce

Ingen fest i år

Normalt bliver prisen uddelt ved et stort prisshow i slutningen af februar, men på grund af corona har erhvervsforeningen været nødt til at gribe prisuddelingen anderledes an i år.

Det betyder, at de nominerede til de i alt fire priser bliver afsløret en pris af gangen hver onsdag de kommende fire uger, og en uge senere får vindere overrakt prisen personligt efter en afstemning blandt Business Koldings medlemmer.

Årets Iværksætter 2020

Iværksætterprisen tildeles en eller flere personer, som har etableret eller overtaget en virksomhed i Kolding Kommune inden for de seneste tre kalenderår. Iværksætteren skal have udvist et bemærkelsesværdigt engagement og initiativ i Kolding Kommune. Vedkommende skal også være rollemodel for andre. Ved udvælgelsen lægges vægt på både personlige og faktuelle kriterier.

Personlige: Utraditionel karrierevej – mønsterbryder – mange relationer – overskud til at hjælpe andre – har hjulpet andre til succes – særlig kreativ/innovativ – mod/vedholdenhed.

Faktuelle: Vurdering af produktet/ydelsen – udvikling i omsætning – indtjening og antal ansatte – perspektiver for virksomheden – skaber stor værdi for sine kunder.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Kunst- og designmarked i Trapholts park

Annonce
Ugeavisen Kolding

Google-bil besøger Kolding på tirsdag

Annonce
Ugeavisen Kolding

Modeshow i gågaden: Børn viser det fede genbrugstøj frem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is

Ugeavisen Kolding

Frivilligbeviser blev uddelt på rådhuset

Ugeavisen Kolding

Elever fra specialskole udstiller finurlige dyr på Kolding Bibliotek

Ugeavisen Kolding

Charlotte fik at vide, at hun ville få svært ved at tage en uddannelse: I dag driver hun sin egen virksomhed og vil hjælpe andre i samme situation

Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Ugeavisen Kolding

Frederik og 167 andre udviklingshæmmede skal løbe gennem Kolding sammen med Danmarks kronprinsesse

Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Annonce