Annonce
Lokalavisen Assens

445.000 kr. uddelt i kendt komponists ånd: Syngedrengene løb med endnu en pris

Syngedrengene skulle have optrådt i Teatersalen 4. august, men i stedet blev det Herrekoret ved Vor Frue Kirke i Assens, som er den ældste del af Syngedrengene. Det skyldes, at arrangørerne ikke syntes, man kunne afvikle arrangementet forsvarligt mht. corona-restriktioner, med hele koret på en gang. Her venter Herrekoret på at komme ind og optræde med blandt andet "Maggiduddi og jeg", som er komponeret af Jacob Gade. Foto: Lærke Bjørn Bang
Komponisten Jacob Gade, som var manden bag musikværket "Tango Jalousie", endte sine dage ved Assens. Helt i hans ånd blev syv legater søndag uddelt i Arena Assens til unge musiktalenter. Syngedrengene løb med hæderspris.
Annonce

Assens: Både Assens, Vejle og København gør krav på den kendte komponist Jacob Gade, som tilbragte vigtige epoker i sit liv i de tre byer. Derfor går uddelingen af Jacob Gades legat, som støtter unge musiktalenter i hele landet, på skift mellem byerne, og i år blev det Assens' tur.

Det var her - i Thorøhuse - at manden bag musikværket "Tango Jalousie" tilbragte sine sidste 20 år, og her, han boede, da han stiftede legatet.

Derfor var folk fra både nær og fjern samlet i Arena Assens' teatersal for at hylde unge talenter, og selvom fejringen foregik med håndsprit i stedet for champagne, var det bestemt i komponistens ånd, at der blev uddelt 445.000 kroner til musiktalenter.

Heriblandt Syngedrengene, som fik en hæderspris og 10.000 kroner.

- Fik du ikke også lige en pris fra Fynske Bank den anden dag? Du må være inde i en stime, konstaterede bestyrelsesformand for Jacob Gades Legat, Holger Bisgaard, til korleder Finn Pedersen, som modtog prisen.


Den beslutning, han traf om at lave den fond, som er baggrunden for, at der kan uddeles rigtig mange penge til talenter, blev truffet i den periode, han boede i Assens. Det gør det for os til en god og glædelig begivenhed, og det er med til at synliggøre Assens.

Finn Brunse


Den pris, han hentydede til, er Fonden for Fynske Bank Prisen 2020 på 100.000 kroner, som Finn Pedersen modtog 25. september for sit store arbejde med Syngedrengene.

Annonce

Betydningsfuldt for Assens

Det er betydningsfuldt, at Jacob Gades Legat uddeles i Assens, mener Finn Brunse, formand for Assens Kommunes udvalg for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur.

- Den beslutning, han traf om at lave den fond, som er baggrunden for, at der kan uddeles rigtig mange penge til talenter, blev truffet i den periode, han boede i Assens. Det gør det for os til en god og glædelig begivenhed, og det er med til at synliggøre Assens, mener Finn Brunse, som sammen med Holger Bisgaard bød velkommen til legatuddelingen søndag.

Komponisten Jacob Gade boede i sit hus "Kig' u'" i Thorøhuse i 20 år frem til sin død i 1963, og det var blandt andet med støtte fra ham, at museet Willemoesgaarden blev etableret.

Ifølge Holger Bisgaard, formand for Jacob Gades Legat, elskede Jacob Gade at se verden gennem et champagneglas, og var garant for fest og glade dage i sit hjem i Thorøhuse.

De vandt

I Arena Assens blev der søndag 4. oktober uddelt syv priser. Tre store priser á 100.000 kroner, som gik til:

  • Alexander Grandal Hansen-Schwartz, som spiller fagot.
  • Elias Holm, som er pianist.
  • Thera Ortved, som er violinist.

Desuden blev der uddelt tre mindre priser á 45.000 kroner til:

  • Alana Hjort, som er violinist.
  • Clara Fink-Jensen, som spiller basun.
  • Robin Wohner, som er pianist.

Jacob Gades Legats hæderslegat gik til Syngedrengene, som var eneste lokale prismodtager. Syngedrengene fik prisen som en påskønnelse for den kulturelle indsats, koret yder, og for de resultater, koret har opnået.

Der var langt mellem publikum i Teatersalen søndag. Normalt er der plads til 250 tilskuere i salen, men på grund af coronarestriktioner, måtte man kun lukke lidt over det halve ind. Foto: Lærke Bjørn Bang
Jacob Gades Legat blev uddelt i Arena Assens 4. oktober.
Jacob Gades Legat blev uddelt i Arena Assens 4. oktober.
Jacob Gades Legat blev uddelt i Arena Assens 4. oktober.
Jacob Gades Legat blev uddelt i Arena Assens 4. oktober.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce