Annonce
Lokalavisen Assens

Glamsbjerg er danmarksmestre i at sortere affald

Genbrugspladsen på Kastanievej i Glamsbjerg kan bryste sig af at have landets højeste genanvendelsesprocent. Foto: Assens Forsyning A/S
På landsplan bliver 77 procent af affaldet på genbrugspladserne sorteret til genbrug og genanvendelse. I Assens Kommune ligger samtlige genbrugspladser over landsgennemsnittet.

Glamsbjerg: Brugerne af genbrugspladsen i Glamsbjerg er Danmarks bedste til at sorte affald.

Det viser en helt ny analyse fra Dansk Affaldsforening og JHN Processor.

Analysen peger på genbrugspladsen i Glamsbjerg som Danmarks bedste med en genanvendelsesprocent på hele 95 tæt forfulgt af genbrugspladsernepladserne i Aarup (94 procent) og Assens (92 procent).

Samlet set har de seks genbrugspladser i Assens Kommune en gennemsnitlig genanvendelsesprocent på 91,5 procent. Det er 14,5 procent højere end landsgennemsnittet.

- Det er fantastisk at se, at kombinationen af sorteringsivrige borgere og effektive genbrugspladser skaber positive resultater for klimakampen og den grønne omstilling. Brugerne af genbrugspladserne i Assens Kommune fortjener et stort skulderklap for at gå så meget op i sorteringen. Det samme gør vores personale, som dagligt yder en stor indsats for at hjælpe og vejlede kunderne, så affaldet bliver sorteret og afleveret korrekt, siger Søren Rasmussen, der er affalds- og driftschef i Assens Forsyning A/S.

Fokus på genanvendelse

De seneste år har Assens Forsyning A/S fokuseret på at fremme genanvendelses- og sorteringsgraden. Det er blandt andet sket ved at reducere mængden af småt brændbart og affald, der bringes til deponi. Herudover er der etableret døgnåbne zoner til emballage- og haveaffald samt oprettet områder, hvor lokale foreninger og humanitære organisationer kan hente varer til direkte genbrug i deres butikker.

- Når vi i Assens Kommune er lykkedes med at sikre en høj genanvendelsesgrad, hænger det sandsynligvis også sammen med, at vi har en veludbygget og velfungerende genbrugspladsstruktur, som løbende udvikles og moderniseres ud fra en politisk beslutning og en prioritering om at fastholde et nærhedsprincip med gode afleveringsmuligheder. Samtidig har vi fokus på at optimere og indrette genbrugspladserne, så det altid er nemt og overskueligt for kunderne, at komme af med deres affald, forklarer Søren Rasmussen.

Genbrugspladser

Assens Forsyning A/S er ansvarlig for, at borgerne i Assens Kommune får bortskaffet deres affald på en miljømæssig og forsvarlig måde.

Assens Forsyning A/S driver seks genbrugspladser i Assens Kommune: Vissenbjerg, Glamsbjerg, Aarup, Haarby, Assens og Tommerup.

Genbrugspladserne i Vissenbjerg, Glamsbjerg og Aarup har døgnåbne zoner.

Genbrugspladserne modtager affald fra private husstande og virksomheder, der er tilmeldt affaldsordningen i Assens Kommune.

Assens Forsynings genbrugspladser modtager årligt cirka 23.000 tons affald og besøges af 300.000 brugere.

Foruden genbrugspladserne driver Assens Forsyning A/S 25 nærgenbrugsstationer med kubeordninger, hvor det er muligt at aflevere emballageaffald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Flere gratis intimkoncerter

Annonce