Annonce
Lokalavisen Assens

Konens favoritvin løb med international guldmedalje

Her er vindervinene fra Agger Vin. Foto: Agger Vin.
Agger Vin har vundet flere priser for sin vin - og hans hustru har en finger med i spillet.

Ungersbjerge: Når man er vinbonde, er det godt med en kone, der har de rette smagsløg.

Det må siges at være tilfældet hos Agger Vin, hvor Nicolai Agger i 2011 plantede de første rækker sammen med sin bror Peter Agger, og i dag er han Fyns største vinbonde.

Tidligere på året sendte vinbonden fem af sine vine fra 2019 til Austrian Wine Challenge, der beskriver sig selv som verdens største vinkonkurrence (AWC). Og de blev præmieret med to guldmedaljer, to sølvmedaljer og en seal of approval, der ifølge Nicolai Agger er en slags bronzemedalje.

Annonce
Nicolai Agger, vinbonde fra Ungersbjerge, har vundet flere priser. Arkivfoto: Jens Wognsen

En af guldmedaljevinene går under navnet Pinot de Charlotte opkaldt efter Nicolai Aggers kone Charlotte W. Andersen.

Sød hedvin

Det er en hedvin inspireret af Pineau des Charentes, der fremstilles i Cognacområdet.

- Da dette navn er beskyttet, kalder Agger Vin det nye koncept for PdC by Agger, hvor PdC står for Pinot de Charlotte, da det var vinbondens kone, Charlotte, som fik ideen med hedvinen fra danske druer, oplyser Nicolai Agger.


Da dette navn er beskyttet, kalder Agger Vin det nye koncept for PdC by Agger, hvor PdC står for Pinot de Charlotte, da det var vinbondens kone, Charlotte, som fik ideen med hedvinen fra danske druer

Nicolai Agger, vinbonde


Vinen har ifølge vinbonden cognacnoter i sig, er sød uden at være klistret, og den har en alkoholprocent på 17,5 procent og god til for eksempel velkomstdrink og ost.

Og det falder i god jord på hjemmefronten, at det lige præcis er den vin, som er løbet med en af de internationale medajler.

- Det, synes hun, er ret sjovt, siger Nicolai Agger, der i øjeblikket har gang i produktionen af 23 forskellige vine - og dermed har hænderne fulde.

Hans vinmager fra New Zealand kan ikke komme til Danmark på grund af corona, men Nicolai Agger klarer sig ved hjælp af en tæt online kontakt samt en hånd fra sønnens kokkeuddannede smagsløg.

Charlotte W. Andersen er ikke med i vinfirmaet - kun på sidelinjen. Hun har sammen med en kollega sit eget firma, hvor hun sælger medicin til dyr.

Annonce

Månedens virksomhed

I sidste uge høstede Agger Vin endnu en pris til samlingen, da vingården blev kåret til månedens virksomhed i Assens Kommune med flere rosende ord med på vejen:

- Kan vi lide vin i Danmark? Ja, det står vist ikke til diskussion. Men kan vi også lave vin i Danmark?... Vi har også testet dem, og vi er helt enige med dommerne nede i Østrig. Nicolai Aggers vine er fremragende. Prøv selv, skriver Udvikling Assens blandt andet i begrundelsen.

Udover vingården står Nicolai Agger også bag en parkgolfbane under navnet Agger Vin og Parkgolf.

Annonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Mindeord: Da Lise døde, mistede Haarby en af sine ildsjæle...

Lokalavisen Assens

Den er hel gal med affaldssorteringen

Lokalavisen Assens

Karin trækker stikket efter 27 år med egen klinik

Lokalavisen Assens

Et liv er forbi: Torben brød sig ikke om hospitaler - han ville hjem og dø i rækkehuset i Snave

Lokalavisen Assens

Katja blev sygemeldt - men er kommet stærkt tilbage: Starter i nyt job 1. juni

Annonce